Nogomet

Huda kazen Panathinaikosu zaradi izgredov navijačev

Atene, 23. 03. 2012 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub Panathinaikos je doletela huda kazen zaradi izgredov njegovih navijačev v Atenah na derbiju z Olympiakosom iz Pireja. Odvzeli so mu tri točke, štiri tekme na svojem igrišču bo igral pred praznimi tribunami, plačati pa bo moral 252.000 evrov zaradi slabe organizacije tekme, ki je bila dvakrat prekinjena.

Policisti so imeli na grškem derbiju dela več kot dovolj.
Policisti so imeli na grškem derbiju dela več kot dovolj. FOTO: Reuters

Drugi polčas se je začel 45 minut pozneje, ker so huligani v policiste metali bakle, rakete in druge pirotehnične pripomočke, tudi molotovke, tekma pa je bila dokončno prekinjena devet minut pred koncem, ko so vodili gostje iz Pireja z 1:0. Na olimpijskem stadionu v grški prestolnici je bilo poškodovanih 20 policistov, priprli pa so več kot 50 izgrednikov. Tri gasilska vozila so morala posredovati in pogasiti požar na tribunah.

Tekma je bila zato registrirana z izidom 3:0 za Olympiakos, ki vodi v prvenstvu in ima sedaj 10 točk prednosti pred drugouvrščenim Panathinaikosom; s tem je pet krogov pred koncem prvenstvo praktično že odločeno in Olympiakos je na pragu 39. naslova prvaka. Panathinaikos bo obenem sezono 2012/13 začel z dvema točkama minusa.

Ostre kazni so del ukrepov, ki jih je prinesel novi zakon o športu, ki so ga februarja sprejeli zaradi preprečevanja nasilja na stadionih. Panathinaikos, ki je v tej sezoni zaradi izgredov navijačev že igral eno tekmo pred praznim stadionom, se je na kazen disciplinske komisije grške zveze pritožil.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaVecchiaSignora
23. 03. 2012 20.11
+1
prenizka kazen jaz bi jim dal do konca sezone brez navijačev igrat ter veliko večjo denarno kazen ker to je noro!!!!!!!!!!
united19boy
23. 03. 2012 17.26
+1
teli navijači so tud neumni..:) namest dab oni navijal za usak svoj klub in užival ob gledanju oni morjo skos delat kej..barcini in realovci navijači uživajo tekme a kle pa lih use obratn:)
Milko85
23. 03. 2012 14.00
+1
Jaz bi jim dal tak kot so naredili v egiptu al kje, do nadaljnega prepovedan vstop na tribune in so dovolili le ženskam na tribune. Isto pri nas v Sloveniji, take kazni klubom in izgrednikom prepovedat vstop pa bo tudi več takšnih navijačev na tribunah, ki si radi ogledajo tekmo in to v pravem navijaškem duhu, ne pa, da mečejo pirotehniko in po ulicah razbijajo avte itn...
Milko85
23. 03. 2012 14.00
+2
recimo samo preberte kaj se je vse dogajalo na tekmi Maribor:Olimpija