Nogomet

VIDEO: HSV ostaja del nemške elite

Karlsruhe, 02. 06. 2015 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški nogometni velikan HSV ostaja med budesligaško elito, potem, ko je četa Bruna Labbadie po podaljšku premagala Karlsruhe in si na povratnem dvoboju zagotovila obstanek.

Nogometašem nemškega HSV je uspelo. Obstali so med nemško elito, potem, ko so bili v dveh obračunih uspešnejši od Karlsruheja. Prvi obračun se je končal z 1:1, na povratnem pa so bili dolgoletni člani elitne druščine šele po podaljšku boljši z 2:1. Veselje je bilo nepopisno, izpad v 2. ligo bi bil tragedija, a vse do sodniškega dodatka je kazalo, da se na veliko sceno vrača Karlsruhe, ki je povedel z golom Reinholda Yabe, izenačujočega pa je v izdihljajih dvoboja zabil Marcelo Diaz.

Bruno Labbadia
Bruno Labbadia FOTO: Reuters

O potniku med elito oz. obstanku HSV je tako odločal podaljšek, ki so ga z golom v 114. minuti začinili gostitelji (Nicolai Müller). Karlsruhe je imel v 120. minuti še eno izjemno priložnost, mreži tekmecev pa se do izteka igralnega časa nista več tresli, tako, da je četa Bruna Labbadie ostala med nemško nogometno elito.

Iz bundesligaške druščine sta po koncu sezone izpadli zasedbi Paderborna in Freiburga, med elito pa se selita Ingolstadt in Darmstadt. Ob tem dodajmo, da je HSV edini klub, ki ni nikoli izpadel iz Bundeslige in to po več kot 51 letih igranja na najvišjem nivoju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MeaCulpa
02. 06. 2015 18.20
+2
Za kvaliteto bundeslige bo HSV sigurno boljši ! Bi pa ne smelo biti tistega prostega strela v sodnikovem dodatku ki je HSV rešil (diaz-ov prosti strel)
London?an
02. 06. 2015 15.53
+5
Kakšno priložnost je zapravil Hennings ... škoda za Karlsruher.
superfly7
02. 06. 2015 17.44
+1
Tudi če bi tam zabil, vprašanje če bi še imeli čas za 1 gol.