Nogomet

VIDEO: Hrvaška v solzah: Slaven Belupo v pokalu spisal izjemno zgodbo, zdaj ga čaka Stojanovićev Dinamo

Zagreb, 09. 04. 2016 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Visoka zmaga zagrebškega Dinama nad velikim rivalom Hajdukom (4:0) bi bila v običajnih okoliščinah glavna zgodba tedna, toda v polfinalu hrvaškega pokala je vse, povezane s hrvaškim nogometom, ganila zgodba člana Slavena Belupa Nikole Pokrivača, ki je prebolel raka in izločil Rijeko Matjaža Keka.

Nikoli Pokrivaču (desno) so težave odkrili po prestopu v Izrael.
Nikoli Pokrivaču (desno) so težave odkrili po prestopu v Izrael. FOTO: Reuters

Nogometaš hrvaškega Slavena Belupa in nekdanji reprezentant Nikola Pokrivač je na tekmi polfinala hrvaškega pokala poskrbel za eno izmed klasičnih športnih "pravljic". Mediji že nekaj dni po napredovanju Slavena proti Rijeki, ki jo vodi slovenski strokovnjak Matjaž Kek (3:0), secirajo dogodke, ki so ganili tamkajšnjo javnost. Končni rezultat je namreč ob epski zmagi v 72. minuti postavil Nikola Pokrivač, nekdanji reprezentant. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi 30-letni Čakovčan, sicer nekdanji član Varteksa, zagrebškega Dinama, AS Monaca, Red Bull Salzburga in Rijeke, prebolel raka. S še vedno vidnim znamenjem na vratu, kjer je prestal operacijo raka limfnih žlez, se je v velikem slogu vrnil na zelenice in pomagal Slavenu do zmage nad drugo najmočnejšo ekipo v državi.

"Ko sem izvedel, o čem točno se gre, mislim, da je nogomet pri meni takoj padel v drugi plan. Nič drugega mi nenadoma ni bilo mar, le za zdravje mi je šlo. Najtežje mi je bilo tistih pet ali šest dni, ko sem čakal na izvide. Vedel sem, da je nekaj narobe, a nisem vedel kaj,"
se je spominjal Pokrivač, ki se je med zdravljenjem zredil za deset kilogramov. "Pred nekaj meseci sem pomislil, da morda nikoli več ne bom igral nogometa, toda zdaj sem zabil morda celo najpomembnejši gol za Slaven Belupo v tej sezoni in lahko rečem, da sem zaradi tega gola presrečen, še bolj pa morda zaradi napredovanja v finale."

Pokrivač se bo v finalu pomeril z Dinamom, za katerega od januarja nastopa Ljubljančan Petar Stojanović.
Pokrivač se bo v finalu pomeril z Dinamom, za katerega od januarja nastopa Ljubljančan Petar Stojanović. FOTO: Damjan Žibert

Tam Pokrivača, nekdanjega vratarja Interblocka in Rudarja Matjaža Rozmana ter soigralce čaka zagrebški velikan Dinamo, junak te sezone Pokrivač pa pravi, da ne namerava popuščati. "Nikogar se nam ni potrebno bati, to smo pokazali tudi proti Rijeki, ko nam nihče ni dajal prevelikih možnosti, toda poglejte - ugnali smo jih s 3:0, to ne more biti slučaj, zdaj pa nas čaka Dinamo, spet moj bivši klub, kar bo še motivacija več zame," je še povedal Pokrivač in razkril, kaj mu je v najtežjih trenutkih predstavljalo največjo motivacijo: "Motivacija je bila moja mala Nika, ki se je rodila. Hvaležen sem vsem, ki so bili ob meni in tudi dragemu Bogu, ki si je očitno želel ... Lahko bi odločil tudi, da vse krene v drugo smer, a je vseeno odločil, da mi bo naklonjen."

Pri Dinamu, kjer je slovenski reprezentant Petar Stojanović drugo polfinalno tekmo s Hajdukom presedel na klopi, so z zmago hrabrih Koprivničanov dobili najboljše možno opozorilo pred finalom. "Da, Slaven Belupo je presenetil Rijeko, toda upam, da nas ne bo," je povedal eden izmed strelcev na zadnjem derbiju Josip Brekalo. "Gotovo jih ne bomo podcenili, naš cilj je jasen, želimo si dvojne krone. In če bomo igrali na takšni ravni, bo vse odvisno le od nas. Kdorkoli bo igral proti nam, mu bo težko, če se bomo postavili kot proti Hajduku."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
09. 04. 2016 14.51
-2
kek je bil odlicen trener za prvo fazo rijecke zgodbe,v klub je prsel italijanski kapital,gradi se nov stadion,rijeka se je stabilizirala,ampak dvomim da je on ta pravi clovek da dvigne rijeko na se visi nivo,ki ga na kvarnerju vsi pricakujejo.kek je bunkeraski trener,ki zna velikrat presenetit favorite,ampak na tekmah proti mansjim ekipam,ki se morjo zmagat velikrat pogrne.pomojem mu bodo dali se eno sezono,da na novem stadionu probajo osvojit prvenstvo,ampak dvomim da mu bo uspelo.
CURVANORD Zanetti
09. 04. 2016 15.02
+8
3 leta se ze ponavljas glede nasega Keka,3 leta ze cakas da ga nogirajo ,pa nic iz tvojih napovedih se ne zgodi.Da se ne vrnem na zacetek sezone glede dominacije kovacica.Ti pac imas svoje zelje glede hrvatov,pojma o nogometni igri pa nimas.Vecina tvojih komentarjev je zgresenih oziroma neumnosti
Barbarezo
09. 04. 2016 15.28
+6
mariomandzukic
09. 04. 2016 15.55
-4
rijeko je dvignil italijanski kapital,prihod italijanskega miljarderja volpija in ne kek.kek je dobro opravil svoje delo,ampak nc posebnga.kot sem napisal,ziheraski trener,ki je v tej sezoni ze 12 krat remiziral v prvenstvu.hajduk z 5 krat mansjim proracunam zaostaja sam 3 pike
CURVANORD Zanetti
09. 04. 2016 15.59
+4
BayernGomez
09. 04. 2016 19.43
+1
posavc79
10. 04. 2016 09.40
+4
Kek naj takoj odstopi, ti lažni Mario pa prevzemi Reko, ker si taka brihta. Ne samo da bojo hrvaški prvaki, upam si napovedati da bojo pod tvojim vodstvom osvojili še ligo prvakov. Res ne vem kje spiš da te noben ne odkrije.