Nogomet

Holgate Firmina obsodil rasističnih žaljivk, FA že začela s preiskavo

Liverpool, 06. 01. 2018 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleška zveza ima v zadnjih dnevih oz. tednih precej dela pri pregledovanju dogajanja tako na igriščih kot izven njih. Tokrat je pod drobnogledom domnevni rasistični izpad Liverpoolovega Roberta Firmina na tekmi pokala FA, ko se je zapletel v besedni obračun z Evertonovim Masonom Holgateom.

Trenutek, ko sta si petelina skočila v lase.
Trenutek, ko sta si petelina skočila v lase. FOTO: AP

Mason Holgate je v 40. minuti tekme mestnega derbija med Liverpoolom in Evertonom, ki so ga z 2:1 dobili redsi po golu debitanta Virgila van Dijka, grdo odrinil Roberta Firmina, potem ko je ta praktično že prečkal avt linijo, zato je Brazilca odneslo praktično med gledalce. To je napadalca Liverpoola tako razjezilo, da je odhitel na igrišče ter se spustil v besedni obračun z angleškim branilcem.

Po poročanju Skysports naj bi glavni sodnik Bobby Madley dogajanje vključil v poročilo Angleški zvezi (FA), Liverpool pa je že napovedal sodelovanje. "Klub in nogometaš bosta polno sodelovala z ustreznimi organi, da bo ta pridobil potrebne podatke. Dokler ta proces ni zaključen, klub ne bo dajal nobenih komentarjev," so sporočili iz Liverpoola.

Ko so novinarji na novinarski konferenci po tekmi spraševali stratega Evertona Sama Allardycea, ali je res šlo za rasistični izpad Firmina, je ta odgovoril: "Nič vam ne bom povedal, dokler pristojni organi ne ugotovijo, kaj točno se je dogajalo na tekmi. Tukaj sem, da govorim o nogometu, ne o kontroverznih dogodkih."

Zanimivo je, da je Holgate, ki naj bi glavnemu sodniku prijavil rasistične žaljivke Firmina, le malce po tekmi z Liverpoolom izbrisal svoj Twitter profil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
06. 01. 2018 17.16
+2
Prerivanje je na tekmah blo pa bo,rasizem je nekaj drugega.
Sasda Sadas
06. 01. 2018 13.16
+14
Mislm da si kle bl holgate zasluzi kazen .. vidi se da ga ja namerno odril v gledalce in padel med navijace firmino logicno da je odreagiral vsak bi ... in ce holgate nebi odrinil firmina ta nebi mogel tako odreagirati :)
Anticripstoned
06. 01. 2018 20.45
+1
RdečiKarton
07. 01. 2018 09.41
Ma kak rasizem neki... Mu je rekel "belček"?