Nogomet

Hodgson si želi več odgovornosti, tudi od Rooneyja

London, 09. 06. 2015 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson poudarja, da se morajo njegovi izbranci nad igro v Dublinu zamisliti. Nadaljujejo se namreč kvalifikacije, kjer ni prostora za napake.

Na Otoku se še vedno veliko ukvarjajo z dejstvom, da je angleška nogometna reprezentanca na prijateljski tekmi v Dublinu proti Irski (0:0) igrala slabo. Selektor Anglije Roy Hodgson je svoje igralce opozoril na odgovornost, ki jo nosijo, in upa, da jih bo to spodbudilo pred nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 v Sloveniji. "Določenim ljudem je bilo treba povedati, kako trenerji čutijo ob takšni predstavi. Opomnil sem jih na odgovornost. Menil sem, da je to trenutek, ko morajo izvedeti, da moramo biti boljši, da ne moremo biti zadovoljni, da ne smemo iskati malenkostnih pozitivnih stvari, kot je naslednja tekma brez poraza ali brez prejetega zadetka. Zadali smo si zelo visoke cilje," je v pogovoru za Guardian povedal Hogdson.

Roy Hodgson
Roy Hodgson FOTO: Reuters

"To mogoče deluje bahavo, toda verjamemo, da bomo leta 2016 igrali na evropskem prvenstvu. In tam bo kar nekaj težkih tekem. Takšna raven igre, kot smo jo prikazali v Dublinu, ne bo dovolj," je dejal Hodgson, ki večjih kritik ni namenil zgolj Jacku Wilsherju, Jordanu Hendersonu, Jamesu Milnerju in Philu Jonesu. Tisto, kar si angleški selektor še posebej želi, je veliko boljša predstava Wayna Rooneyja. "Vemo, kaj so naši igralci sposobni, in včasih niti najbolj pomembni ne dosežejo pričakovanj in odigrajo slabo. Kar velja za vsako ekipo na svetu, je to, da če najboljši igralci ne pokažejo svojega, potem je ekipa v težavah," je povedal Hodgson in nadaljeval: "Če bi imel Lionel Messi slabo tekmo v finalu lige prvakov, da mu ne bi nič uspevalo z žogo, potem bi to Barcelono zelo bolelo. Vedno bodo igralci, ki bodo deležni kritik. To pa morajo sprejeti in uporabiti kot spodbudo ter zagotoviti, da se nam slaba igra ne ponovi proti Sloveniji."

Realizacija in še enkrat realizacija
"Moramo popraviti realizacijo in biti boljši pri tem, da hitro pokorimo tekmece. Na tem bomo delali do tekme s Slovenijo. Mislim, da smo še vedno v dobrem stanju, v Ljubljano gremo samozavestni in upamo, da bomo osvojili vse tri točke," pa je povedal Henderson.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
10. 06. 2015 09.37
Hodgson, sprijazni se, v nedeljo ne bo kruha.
Machoman007
09. 06. 2015 14.54
-2