Nogomet

Higuain zavrnil najbolj 'noro' ponudbo zadnjih let, Kante namesto v Real k Chelseaju

London, Peking, 13. 07. 2016 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Argentinski napadalec Gonzalo Higuain bi z odhodom v kitajsko ligo lahko postal najbolje plačani nogometaš vseh časov, toda član Napolija naj bi zavrnil "nemoralno" ponudbo Hebeija in, zaenkrat, ostaja v Evropi. Real Madrid doživel nov poraz na poletni prestopni tržnici.

Francija - Albanija - 5
Francija - Albanija - 5 FOTO: AP

Zaželeni vezist francoske reprezentance in angleškega prvaka Leicester Cityja, N'Golo Kante, bo po poročanju dnevnika Le Parisien postal novi član Chelseaja. Kanteja je lovil tudi Real Madrid, trener Zinedine Zidane si ga je želel priključiti moštvu z le enim zadnjim zveznim nogometašem (Casemiro), toda v boju za Francoza je očitno zmagal Chelsea. Mediji na Otoku so že v torek poročali o siloviti ofenzivi Londončanov, ki jih je poleti prevzel dosedanji italijanski selektor Antonio Conte. Ta je ob začetku priprav, prvi trening bodo modri opraviil prav danes, lahko pozdravil le eno odmevnejšo okrepitev, belgijskega napadalca Michyja Batshuayija, Kante pa bi predstavljal velik "ulov".

Gre za nogometaša, na čigar plečih je Leicester v zadnji sezoni Premier League osvojil šokanten državni naslov, po poročanju Le Parisiena pa bo v zameno za 35 milijonov evrov podpisl za pet sezon. Kanteja, ki je za Francijo igral tudi na Euru 2016, so že večkrat primerjali s slovitim rojakom Claudom Makelelejem, ki je v trofejni karieri igral prav za Chelsea in Real. V dvoboju dveh evropskih velikanov za Kantejev podpis je očitno Real (ne prvič v tem prestopnem roku) potegnil krajšo, potem ko je Chelsea ponudil še več denarja kot znaša Kantejeva odkupna klavzula (26 milijonov evrov).

Kante je zavrnil novo ponudbo v vrstah Cityja, kjer bi lahko služil po 120.000 evrov na teden in je zdaj tik pred selitvijo v London, medtem ko Real s trenerjem Zidanom še naprej mrzlično išče alternative. Branilci naslova v Ligi prvakov so lovili tudi Davida de Geo, ki se je odločil ostati pri Manchester Unitedu, pa Paula Pogbaja, a si še enega francoskega vezista ob "naviti" ceni, ki presega sto milijonov evrov, niti ne morejo privoščiti. Teh težav medtem nimajo na Kitajskem, kamor so vodilni pri prvoligašu Hebeiju poskušali v svoje vrste zvabiti napadalca Napolija Gonzala Higuaina.

Prvi strelec zadnje sezone italijanske Serie A je imel na mizi rekordno plačo, 50 milijonov evrov na sezono, s čimer bi presegel vse svoje kolege. Toda Argentinec je izrazil željo po igranju v kateri od najmočnejših lig. Pisali smo že, da naj bi bili topničarji pripravljeni podreti klubski rekord in za Argentinca nameniti 60 milijonov evrov v blagajno Napolija. Zadnji odmevni prestop v kitajsko ligo je pred kratkim speljal Graziano Pelle. Italijanski reprezentant je po dobrih predstavah na Euru lahko izbiral med snubci s stare celine, na koncu pa ob ponujenih 40 milijonih evrov, ki naj bi jih zaslužil v dveh sezonah in pol, okrepil Shandong Luneng.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lux-penguin Salesin
14. 07. 2016 11.18
-1
Če je pa Higuain vreden toliko potem pa nekdo rabi dalnogled, lupo, očala in 100 točk v glavi. Mogoče je kitajska verzija 1 aprila in naši mediji ne kapirajo. Po drugi strani je pa 28 letni Higuain še večji IDI.T, če je zavrnil to ponudbo. ( trenutno ima 5,5kk na sezono )
Die einemaister
14. 07. 2016 19.23
+1
ti si pa čisti nepismen človek, ekonomija se ti sanja ne, kaj je pa ponudba in povpraševanje pa še manj.
borut30
14. 07. 2016 10.10
+2
Se ne strinjam, da je doživel Real *poraz* na trgu. Se mi dopade nova filozofija Reala, da je ustavil konje pri enormnih ponudbah za določenega igralca. Mogoče je tudi Perez uvidel, da je brezpredmetno na vsak način kupovati nove igralce, če imajo sedanjo ekipo več kot odlično. Zakaj za nekoga dajati 50M+, če tega ne rabijo. Druga zgodba so angleški klubi, ki so totalno izostali na klubski ravni in na vsak način želijo priključek španskima velikanoma. Tudi Barca posluje za moje pojme odlično in ne kupuje (pre)dragih nogometašev, ki jih ne rabi. Sedaj govoriti o nekakšnem *porazu* pri nakupih je totalno mimo. Poglejmo, kakšne vsote je porabil United v zadnjih dveh letih in tudi letos....in kakšen je trenutno rezultat tega. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost, sam dvomim, da se bo priključil najboljšim. Preveč ega na kupu, sploh, če pride še Pogba. To je moje mišljenje. Chelsea pa itak vsake tok časa dobi kakšnega *dragulja*, ki potem izgine......
Trend01
14. 07. 2016 12.28
-1
@borut - Moje mišljenje je, da letos Florentino Pérez ni oseba, ki odloča o nakupih, ampak končno oseba, ki bo z njimi delala. In to je Zidane. "Floki" se je že tolikokrat zakalkuliral, da mu že krepko pod "nogami gori". NEOSVOJITEV LaLige namreč + Copa del Rey. Če se želi obdržati na mestu predsednika (upam, da ne), bo moral nakupe igralcev zaupati ljudjem, ki se na to spoznajo in jim ni prioriteta prodaja dresov.
kameltrajbar
13. 07. 2016 20.48
+7
..neb se čudil da kitajci kupijo reala in ga preselijo v peking...:))))
Trend01
14. 07. 2016 12.33
-3
Čudna izjava osebe, ki nogomet dejansko spremlja in takšno kozlarijo ven vrže. Čeprav v štosu. Točno se ve, da statut Reala ne dopušča privatizacijo kluba in je tako nemogoče, da Kitajec sploh v klub pride. Nekaj drugega je pa v Arsenalu za katerega se ve, da so lastniki Američan Stan Kroenke (večinski) ter dva muslimana: Alisher Usmanov in Farhad Moshiri. Kateri klub ima torej večje možnosti, da pristane v rokah Kitajcev, Tajvancev, Indonezijcev, Katarcev itd? Glej, preden napišeš (čeprav v štosu), razmisli o vsebini.
apodgraj
15. 07. 2016 10.19
Statut , se da čez noč spremeniti in ne bi bila noben ovira , če bi bila želja Real , da zamenja lastnika . Vprašanje pa je, ali si Real želi priti v druge roke . Tu se pa zgodba konča .
nebi
13. 07. 2016 20.32
+3
50m€ na sezono? Adijo Evropa. Nogomet se seli v Azijo.
FRTACIN
14. 07. 2016 08.17
-3
kor22
15. 07. 2016 19.15
ja veš da, enega bojo zvabli tja, pol pa bo zmankalo dnara