Nogomet

Heynckes že zavihal rokave na Bavarskem z vero, da Bayern lahko znova pripelje na pot uspehov

München, 10. 10. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je sredi prejšnjega tedna dobil službo reševalca münchenskega Bayerna, je prekaljeni trenerski maček Jupp Heynckes v ponedeljek že vodil prvi trening Bavarcev in na novinarski konferenci pojasnil, kako bo moštvo popeljal iz krize, kamor je zašlo pod vodstvom prejšnjega trenerja Carla Ancelottija.

Jupp Heynckes se je vrnil za krmilo Bayerna po natančno 1588 dneh; toliko je minilo od konca prejšnjega sodelovanja, ko je leta 2013 osvojil trojček (Ligo prvakov, prvenstvo in pokal). "Zelo se veselim, da je moj najboljši prijatelj spet tukaj," je predsednik bavarskega kluba Uli Hoeness pozdravil 72-letnega trenerja na ponedeljkovi uradni predstavitvi na stadionu Allianz Arena.

"Leta 2013 sem bil trdno odločen, da je moje trenerske kariere konce, da ne bom več vodil nobene ekipe. Toda po pogovorih z vodstvom kluba sem se odločil za vrnitev za določen čas. Vesel sem, da imam takšen izziv, vem, česa je moštvo sposobno, zato mislim, da ga lahko spet pripeljem na pot uspehov," je dejal Heynckes.

Za Heynckesa je ponoven začetek dela, z Bayernom se je dogovoril za sodelovanje do konca leta, četrta služba pri tem klubu. Prvič je Bavarce vodil med letoma 1987 in 1991, potem 2009 in še med letoma 2011 in 2013. "Ne gre zame, gre predvsem za Bayern. Vezi se nikoli niso skrhale, klubu se lahko zahvalim za skok na mednarodno sceno," je še dejal nemški strateg, ki je zavrnil očitke, da je pri 72 letih prestar za sodoben nogomet, češ da "nogometne igre ne morejo na novo iznajti." Heynckes je v ponedeljek že vodil tudi prvi trening, prvi tekmovalni preizkus ga čaka v soboto v bundesligi proti Freiburgu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
10. 10. 2017 10.11
-4
nemsko prvenstvo je smesno...igralci bayerna so si lahko privoscili vse te kikse samo iz razloga da se znebijo trenerja....zdaj pod juppom bodo pa spet razbijali vse ekipe z 3emi goli razlike in na koncu se osvojili prvenstvo....ko bodo pa prisli v ligo prvakov bodo pa spet tepeni....ancelottiju je verjetno danes zal za besede ki jih je govoril po lanskem cetrtfinalu o sojenju....danes ce bi ga kdo vprasal bi povedal to kar ve ze vecina strokovnjakov....bayern kljub pomoci sodnikov ni imel za burek proti realu....tako je bilo lani in predlani in upam da bo tako tudi letos!
mariomandzukic
10. 10. 2017 20.22
-3
bayern in juve sta isti smorn.glavno vodilo jim je pokupovat vse zivo iz lige in oslabit konkurenco.kolk je Bayern velik klub pove tud to,da je v zadnjih 40 letih sam 2 krat osvojil ligo prvakov