Nogomet

Herrera udaril novinarja in ostal brez službe

Ciudad de Mexico, 29. 07. 2015 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Miguel Herrera se poslavlja od selektorskega stolčka mehiške nogometne reprezentance, potem ko je po finalu Zlatega pokala udaril novinarja. Predstavniki mehiške nogometne zveze njegovega obnašanja niso tolerirali in ga takoj odstavili s položaja.

Miguel Herrera ni več selektor mehiške izbrane vrste. V urah po finalnem dvoboju Zlatega pokala se je namreč lotil novinarja TV Aztece Christiana Martinolija. Ta je že dlje časa velik kritik nekdanjega reprezentanta. Kljub zmagi na pokalu srednjeameriških in severnoameriških reprezentanc so besede ušle izpod nadzora. Iz groženj in verbalnega spora sta prešla v fizičnega, saj je selektor novinarja udaril po vratu in tako ostal brez mesta na klopi Mehike.

Miguel Herrera
Miguel Herrera FOTO: Reuters

S potezo je razjezil tudi predsednika mehiške nogometne zveze Decia de Mario. Ob napadu na novinarja niso imeli druge opcije, kot da Herrero razrešijo s položaja. "Naša načela in vrednote so pomembnejši od rezultatov," je začel De Maria in dodal: "V našem poslu in naši industriji se tekma nikoli zares ne konča. Kot javne osebe predstavljamo institucijo, to mora bit vsem jasno."

Začasno bo funkcijo selektorja prevzel prav de Maria, medtem ko bo na ime novega vodje reprezentance treba počakati do septembra.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Whos
30. 07. 2015 11.06
-1
Edino pravilno, sedaj bi moral vsi trenerji in selektorji tem pijavkam primazat klofuto, pa da vse odstavijo in ni več nogometa. Zarad enga provokatorja odstavt nekoga, ki ti je ekipo dvignil na višji nivo. Oni že vejo kaj delajo. Očitno.
EnKandidatDosmrtniMandat
30. 07. 2015 07.48
+1
Sicer ne poznam zgodbe v detajle, ker ne spremljam mehiških medijev. Si pa lahko mirno predstavljam provokatorskega novinarja, ki najeda živce selektorju. In to novinar, ki z nogometom nima nič skupnega in ki v življenju ni dosegel nič, razen tu pa tam kakšnega članka v medijih. In potem tak človek najeda selektorja. Če ga je Herrera udaril, mora zato odgovarjat, ampak da ti pa novinar odnese res vrhunskega selektorja, je pa škoda. Me pa res zanima kaj sta v resnici imela. Zakaj ga je lahko tako sprovociral.
Iniesta
29. 07. 2015 21.34
+5
Zafrknili so se ... Tip je preporodil mehisko reprezentanco.
Felipao
29. 07. 2015 23.27
-2
Aja, po tvoje naj mirno gledajo, kako v javnosti tepe ljudi?
Felipao
29. 07. 2015 20.49
+1
Edino pravilno. Ko nekdo naredi kaj takšnega res nimaš velike izbire. Tepsti ljudi pač ni sprejemljivo in to velja za vsakogar.
ZlonamerniGeneralFranco
29. 07. 2015 12.01
+12
"Naša načela in vrednote so pomembnejši od rezultatov."-tako govori poraženec. Še kolcalo se jim bo po Herreri.
KiNgKoNg
29. 07. 2015 11.59
+13
Še žal jim bo.