Nogomet

Hazard pred selitvijo v Madrid: Ko bom začutil željo po odhodu, bom zagotovo odšel

London, 05. 12. 2017 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse bolj se bliža dan, ko bo eden od najboljših napadalno usmerjenih vezistov na stari celini Eden Hazard britansko prestolnico zamenjal s špansko. Čeprav izjemni 26-letni belgijski reprezentant vztrajno ponavlja, da se v dresu Chelseaja odlično počuti, pa Hazardovo 'zavlačevanje' s podaljšanjem pogodbe z aktualnim angleškim prvakom dovolj zgovorno priča o nogometaševi želji za spremembo okolja.

Morebitno podaljšanje pogodbe z Londončani bi Edena Hazarda izstrelilo v sam vrh najbolje plačanih nogometašev na Otoku. Po navedbah priznanega britanskega časnika The Times je manager Chelseaja Antonio Conte pripravljen globoko seči v žep, špekulira se o slabih 18 milijonih evrov letne plače, s čemer bi 26-letni belgijski reprezentant 'prehitel' trenutnega rekorderja Premier lige Paula Pogbaja, ki pri Manchester Unitedu služi dobrih 17 milijonov evrov na sezono.

Toda zdi se, da je sijajni napadalno usmerjeni vezist z mislimi vse bolj pri menjavi okolja, natančneje pri madridskem Realu, kar pa ni nič novega. Pred dobrima dvema tednoma je namreč Hazard v pogovoru za francosko televizijsko postajo Canal+ priznal, da bi s prestopom v špansko prestolnico izpolnil eno od svojih največjih otroških želja. "Igrati pod vodstvom idola iz otroštva Zinedina Zidana bi bila izpolnitev otroških sanj. Čeprav se v Chelseaju počutim zelo lepo, se nikoli ne vé, kaj prinaša jutrišnji dan," je nedvoumno sporočilo vodstvu kluba s Stamford Bridga poslal v letošnji sezoni najbolj izstopajoči član Bluesa.

Eden od najboljših napadalno usmerjenih vezistov v Evropi Eden Hazard se resno spogleduje s prestopom v špansko prestolnico.
Eden od najboljših napadalno usmerjenih vezistov v Evropi Eden Hazard se resno spogleduje s prestopom v špansko prestolnico. FOTO: AP

Realov klic bi v trenutku spremenil vse

Ne le, da je Hazard v dozdajšnjem delu sezone dosegel že 8 zadetkov in ob tem vknjižil še 6 podaj, temveč navdušuje predvsem s pristopom, neverjetno požrtvovalnostjo in vidno željo po uspehu. Po dolgem obdobju težav s poškodbami se zdi, da eden najboljših evropskih nogometašev doživlja drugo nogometno pomlad. Da uživa v dresu Bluesa, ne dvomimo, toda klic Reala bi v trenutku spremenil vse. "Chelsea se vse bolj dviguje v formi, igramo vse bolje, v Ligi prvakov nam gre odlično, saj smo si že zagotovili nastope v izločilnih bojih. S soigralci tvorimo zdravo celoto, željno uspehov v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. Kar se moje prihodnosti tiče, sem že nekajkrat poudaril, da nič ni izključeno," je bil vnovič nekoliko previden Hazard.

A dejstvo, da ne želi podaljšati pogodbe z Londončani, dovolj zgovorno priča o tem, da se v zakulisju zagotovo nekaj 'kuha'. Krogi blizu belgijskega nogometaša znajo povedati, da Hazard čaka na klic vodilnih mož kraljevega kluba. Zinedine Zidane je že pred sedmimi leti izrekel svoje mnenje glede kakovosti Edena Hazarda, slednji pa prav tako ne skriva želje po združitvi moči z enim od najboljših nogometašev vseh časov. Na potezi je torej ...  

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
06. 12. 2017 18.05
+1
real je igra na ziher...zaključiti kariero v klubu, kjer ti bodo itak kupili naslove in zmage. Kraljevsko fašistični denar seveda nima krize...pač poberejo po Kataloniji...
tbrumec
06. 12. 2017 16.37
-5
Mislim, da bi lahko mogoče Barca kupila Hazarda. Konec koncev sploh nimajo nobenega kreatorja igre. Ta vezna linija zdaj je po imenih mogoče močna, po dejanjih pa šepa.
Kollerik
06. 12. 2017 09.56
+1
v RM ju so ugotovili...da je naložba v bele perezove piščalke premalo.... treba bo pokazati tudi kaj od igre....
bobrock46
06. 12. 2017 14.41
+1
in seveda spet jamranje malih navijačev Barce
cripstoned
06. 12. 2017 09.50
-4
dobrodosel hazard....ob iscu in asensiu in vseh mladenicih lahko pricakujete spet real na vrhu evrope naslednjih 5let...
Ka pa mislis
05. 12. 2017 20.54
-12
Vsak igralec ve kje je vrhunec kariere, Samo real.
Drago Kugler
05. 12. 2017 20.07
+2
a zidan najboljši , najbolj pokvarjen.