Nogomet

Harry Kane bo za odlične predstave nagrajen z vpoklicem v reprezentanco

London, 13. 02. 2015 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V tej sezoni odlični napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama Harry Kane nase opozarja že dalj časa, priložnosti v članski reprezentanci pa še ni dočakal. A jo v kratkem bo, sporoča selektor Roy Hodgson, ki je prepričan, da si 21-letnik zasluži vpoklic.

Harry Kane
Harry Kane FOTO: Reuters

Roy Hodgson bo naslednji reprezentančni seznam objavil čez mesec dni, angleška javnost pa na njem pričakuje Harryja Kanea in napadalca Burnleyja Dannyja Ingsa. "Ali si Kane zasluži mesto v ekipi? Seveda si. V reprezentanco smo, od kar sem selektor, pripeljali veliko mladih igralcev. Zadnji je bil Saido Berahino. Harry si zasluži priložnost vsaj toliko kot si jo je Saido. Če me sprašujete, ali si zasluži mesto Wayna Rooneyja, Dannyja Welbecka in Daniel Sturridga, potem bo moral to dokazati," je angleškim novinarjem povedal Hodgson. V prid Kanea govori tudi statistika, na 35 tekmah zadel kar 23-krat.

Sturridge se zadnje čase bori s poškodbami in je več ob igrišču kot na njem, Rooney pa pod vodstvom Louisa van Gaala pri Manchester United igra vse bolj v zvezni liniji. Tako je pravi in zdravi napadalec le Welbeck. Hodgson se poigrava z mislijo, da bi kapetana Anglije Rooneyja pomaknil nekoliko bolj nazaj. "Wayne je tip igralca, ki lahko igra povsod. Ne bi me presenetilo, če bi nekega dne igra na desni strani obrambe, nalogo pa opravilo z odliko. Je zelo, zelo dober nogometaš. V tem trenutku nisem prepričan, če bi meni koristil v zvezni liniji. Toda kdo ve? Nikoli ne reci nikoli," meni Hodgson.

Anglija sicer v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 igra v skupini E, skupaj s Slovenijo. Hodgsonovi izbranci po štirih tekmah še ne poznajo poraza, Slovenija na drugem mestu ima šest točk, toliko kot Švica na tretjem in Litva na četrtem, petouvrščena Estonija jih ima štiri, San Marino na zadnjem mestu pa eno.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GlavniModerator
13. 02. 2015 16.13
-6
za anglesko reprezentanco bi bili dovolj kvalitetni igralci ze iz druge slovenske lige, tok so ubogi te anglezi...
CURVANORD Zanetti
13. 02. 2015 15.56
+5
Naj ga da tudi v igro da se mladenic izkaze