Nogomet

Čudeži Handanovića v Bergamu dovolj le za točko Interja, Higuain odlepil Napoli na lepo prednost

Bergamo, Neapelj, 16. 01. 2016 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Inter je moral v Bergamu odgovoriti na izziv, ki mu ga je postavil jesenski prvak Napoli, a pred sobotno večerno tekmo južnjakov proti Sassuolu je ekipa vnovič izjemnega Samirja Handanovića izgubila nove točke proti moštvu Jasmina Kurtića (1:1). Neapeljčani pobegnili z večerno zmago nad Sassuolom (3:1).

Handanović v akciji na novembrskem derbiju z Romo.
Handanović v akciji na novembrskem derbiju z Romo. FOTO: Reuters

Posledice šokantnega domačega poraza proti Sassuolu so bile še vidne na nogometaših Interja, ki so na vedno neugodnem gostovanju pri sosednji Atalanti v Bergamu morali odgovoriti. Tudi Bergamčanom v zadnjih krogih ni šlo in serijo porazov je skušal Edoardo Reja prekiniti tudi z Jasminom Kurtićem, ki je (nekdanjemu?) reprezentančnemu kolegu v vratih Interja Samirju Handanoviću zagrozil že po nekaj minutah. Belokranjec je v peti minuti prišel do žoge po Ljubljančanovi obrambi, a z glavo zgrešil z zelo ugodnega položaja. Roberto Mancini je tokratno tekmo začel brez Ivana Perišića, Juta Nagatoma in Geoffreyja Kondogbiaja, njegovi varovanci pa so se za nameček znašli še v zgodnjem zaostanku - v 18. minuti je Jeison Murillo žogo pred Handanovićem precej nerodno preusmeril v lastno mrežo. A Inter je odgovoril in na drugi strani je Rafael Toloi po manj kot desetih minutah poravnal izid s še enim avtogolom.

Nato so nastopile minute Handanovića, ki je najprej v zaključku polčasa izjemno ustavil Gaetana Monachella, v prvih minutah nadaljevanja pa Toloija po kotu. A nato je Ljubljančan postregel še z obrambo sezone, ko je Luco Cigarinija kot "kamikaza" ustavil po strelu z nekaj metrov, ko se je že zdelo, da rešitve za Inter ni, a je Handanović poletel in ubranil volej z nogami. Perišić je dobil zadnje pol ure in Inter je hitro nanizal dve priložnosti - obakrat je bil nenatančen kapetan Mauro Icardi -, v zaključku pa je Mancini poskusil igrati tudi s tremi branilci.  A neuspešno, saj je bila bližje zmagi domača ekipa, toda Monachello je tudi zadnji nevarn(ejš)i strel rednega dela poslal mimo vrat. Na lestvici je Napoli Interju na večerni tekmi z njegovim zadnjim krvnikom Sassuolom pobegnil že na štiri točke razlike (3:1), črno-modre pa lahko prehitita tudi Juventus in Fiorentina.

Prvi strelec Napolija Gonzalo Higuain je bil spet razpoložen.
Prvi strelec Napolija Gonzalo Higuain je bil spet razpoložen. FOTO: AP

Napoli je prvič v tekočem prvenstvu zaostal na tekmi pred domačimi navijači, toda tudi hitro vodstvo Sassuola, ki je pred dnevi tako šokiral tedaj vodilni Inter, ni zmedlo južnjakov, ki so na koncu slavili novo veliko zmago v boju za nepričakovani Scudetto. San Paolo je z remijem Interja v Bergamu dobil dobre novice že pred prvim sodnikovim žvižgom in mora je tudi to razpoloženje prispevalo k slabšemu začetku sinje modrih, ki so zaostali že v enem prvih napadov. Nicola Sansone je preigraval mimo Raula Albiola in izsilil enajstmetrovko, s katere ni grešil Diego Falcinelli. Odgovor domačih je sledil v 19. minuti, ko je Lorenzo Insigne lepo našel Joseja Callejona, Španec pa je prekinil kar 26 krogov dolgo serijo brez ligaškega zadetka. Odhod na premor je bil še slajši po novem golu prvega strelca lige Gonzala Higuaina - Argentinec je v 42. minuti v mrežo potisnil predložek Mareka Hamšika. Drugi polčas je bil precej manj zanimiv, so pa Neapeljčani zmago potrdili šele v enem zadnjih napadov, ki ga je po podaji Callejona zaključil Higuain.

Izidi 20. kroga:

Atalanta ‒ Inter 1:1 (1:1)
Murillo 18./ag.; Toloi 25./ag.
Jasmin Kurtić (Atalanta) je igral do 83. minute, Samir Handanović (Inter) pa je branil celo tekmo.

Napoli ‒ Sassuolo 3:1 (2:1)
Callejon 19., Higuain 42., 90.; Falcinelli 3./11-m

Torino ‒ Frosinone 4:2 (3:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
16. 01. 2016 19.45
-1
Joj Mancini da zberi se malo
rossonero.acm
16. 01. 2016 20.25
+0
majonezko132
16. 01. 2016 18.59
+0
Inter ponovno brez zmage.. Spet smo priča članku?!?