Nogomet

Handanović znova zaklenil svoja vrata, Inter preko Napolija v polfinale pokala Italije

Neapelj, 19. 01. 2016 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so v četrtfinalu italijanskega pokala v gosteh premagali nogometaše Napolija z 2:0 in si tako poleg AC Milana in Alessandrie priigrali mesto v polfinalu. Znova se je izkazal Samir Handanović, ki ni prejel zadetka. Četrtega potnika bo dala tekma med Laziem in Juventusom.

Handanović se je znova izkazal z lepimi obrambami.
Handanović se je znova izkazal z lepimi obrambami. FOTO: AP

Napoli je bil prvo uro tekme precej podjetnejši in nevarnejši nasprotnik, a skozi granitno obrambo, ki ji poveljuje slovenski vratar Samir Handanović, sinjemodri niso našli poti. V prvem polčasu se je s posredovanji kar nekajkrat izkazal prav Handanović, a res je, da nogometaši Napolija niso bili najbolj zbrani v samih zaključkih napadalnih akcij. V 66. minuti je Gary Medel imel eno lepših priložnosti za goste, a je znotraj kazenskega prostora z volejem meril preko vrat Napolijevega čuvaja mreže Pepeja Reine. Inter je v zadnji tretjini tekme začel prevzemati pobudo in rahlo terensko premoč kronal v 74. minuti, ko je zadel Stevan Jovetić. Črnogorec v dresu Milančanov je zabil pravcati evrogol, ko je sprožil z razdalje in z natančnim strelom matiral nemočnega Reino. Ta je žogo lahko le s pogledom pospremil v svojo mrežo.

Napoli je še naprej iskal pot v mrežo Handanovića, v sodnikovem podaljšku drugega polčasa pa krenil na vse ali nič, kar je s protinapadom kaznoval srbski nogometaš Adem Ljajić. Ta je žogo sprejel na sredini igrišča in se sam znašel pred vratarjem Reino ter ga rutinirano matiral za končnih 2:0. S parado v 94. minuti tekme je dobro formo potrdil Handanović, ki je ubranil lep strel (tokrat rezervista) Gonzala Higuaina.

V polfinale italijanskega pokala sta se že pred tem uvrstila Milan in presenetljivo tretjeligaš Alessandria, četrtega potnika pa bo dal obračun med Laziem in Juventusom.

Izid:
Napoli – Inter 0:2 (0:0)
Jovetić 74., Ljajić 90+2.
RK: Mertens 80./Napoli

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
20. 01. 2016 14.25
+1
In poten "strokovnjaki" ocenijo, da med top 10 golmani ni niti Handanoviča, nito Oblaka??? Mater to pa so strokovnjaki no...
CURVANORD Zanetti
20. 01. 2016 08.59
+5
Ima pa Ac Milano najlazjo pot do finala
Varejao69
21. 01. 2016 13.58
moral povedat to ker veš da boste sisal z juventusom ;)) ljubmora=krva
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 20.36
CURVANORD Zanetti
20. 01. 2016 08.50
+5
Tezka tekma,na koncu so se poklopile stvari,tudi nekaj srece in izvrstni Handanovic.Grande Inter