Nogomet

VIDEO: Haiti presenetljivo v četrtfinalu zlatega pokala

Washington, 14. 07. 2015 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašem Združenih držav Amerike se je v četrtfinalu celinskega prvenstva Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) pridružila še nogometna reprezentanca s Haitija. Gostitelji turnirja za zlati pokal ZDA so z remijem s Panamo potrdili mesto vodilne ekipe skupine A, Haiti pa se je v izločilne boje uvrstil z zmago 1:0 proti Hondurasu.

Obe tekmi skupine A sta bili pred polnimi tribunami stadiona Sporting Park v Kansas Cityju. Najprej sta se udarili ekipi Haitija in Hondurasa. Ljubitelji nogometa so na tekmi lahko videli le en gol. Obračun je v 13. minuti odločil 21-letni visoki napadalec Duckens Moses Nazon ter šokiral udeležence lanskega svetovnega prvenstva v Braziliji. Haiti si je tako v skupinskem delu zagotovil drugo mesto ter mesto med najboljšimi osmimi ekipami v četrtfinalu.

Gostitelji prvenstva ZDA, ki so si že predčasno zagotovili mesto v četrtfinalu, in nogometaši Paname so se razšli z neodločenim izidom. Za prvi zadetek na tekmi so poskrbeli člani gostujočega moštva, ko je 34-letni veteran Blas Antonio Miguel Perez Ortega, ki igra za klub iz Dallasa, v 33. minuti presenetil ameriško obrambo za vodstvo z 1:0. A Američani niso dovolili presenečenja, prvi poraz domačinov zlatega pokala je v drugem polčasu preprečil kapetan izbrane vrste Michael Sheehan Bradley, ki je obrambo Paname izigral v 54. minuti. Panama se ni zadovoljila z neodločenim izidom ter nadaljevala s podjetnimi napadi, saj so si na vsak način želeli zagotoviti drugo mesto v skupini A in neposredno uvrstitev med najboljših osem. A je Američane v 75. minuti rešil vratar Brad Guzan, ko je ubranil natančen strel Miguela Camarga in do spremembe izida tako ni prišlo.

Američani, ki kot branilci naslova na letošnjem turnirju še ne poznajo poraza, imajo kot vodilno moštvo skupine A sedem točk, Haiti na drugem mestu štiri točke. Panama bo s tremi točkami še trepetala za četrtfinale, medtem ko je zadnjeuvrščeni Honduras že zapravil možnosti za uvrstitev v izločilne boje.

Haiti se bo v četrtfinalu v Baltimoru pomeril z zmagovalcem skupine B, medtem ko Združene države čakajo tretjeuvrščeno ekipo skupin B ali C.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.