Nogomet

Topničarji in Guardiolin City ostajajo v bitki za Ligo prvakov, Giroud z dvema zadetkoma za zmago proti Stoke Cityju

Manchester, Stoke on Trent, 13. 05. 2017 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./ N.A.
Komentarji
2

Nogometaši Arsenala so v 36. krogu angleške Premier League na gostovanju opravili s Stoke Cityjem (1:4). Nogometaši Manchester Cityja pa so premagali Leicester City (2:1). Za zmago so morali pošteno garati, na roko pa jim je šlo tudi to, da je Riyad Mahrez, najboljši nogometaš pretekle sezone Premier League, zapravil enajstmetrovko.

Arsenal je držal ritem igra na igrišču.
Arsenal je držal ritem igra na igrišču. FOTO: AP

Na gostovanju pri Stoke Cityju je četa Arsena Wengerja vnovič lovila nove tri točke in s tem napredovanje v Ligo prvakov. Veliko željo po elitnem tekmovanju so topničarji prikazali že kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu, z glavo je poskušal Shkodran Mustafi, vendar pa je njegovo veselje preprečil domači vratar. Devet minut za tem sta do priložnosti prišla tudi Nacho Monreal in Alexis Sanchez, vendar pa sta bila oba za malenkost nenatančna. Sreča se je nogometašem s stadiona Emirates nasmehnila šele pred koncem polčasa, ko je podajo Hectorja Bellerina  v prvi zadetek spremenil Oliver Giroud, ki je našel nekaj prostora v kazenskem prostoru. Tudi v drugem polčasu so bili nevarnejši gostje, ki so deset minut po začetku zatresli mrežo domačih. Podajo Sancheza je izkoristil Mesut Özil, ki je še povišal vodstvo topničarjev in s tem razveselil gostujočega stratega Wengerja. Slednje pa se je kmalu pomirilo, ko se je po visokem skoku med strelce vpisal Peter Cech, vendar pa so Arsenalovi nogometaši uspeli do konca še dvakrat poslati žogo za hrbet Jacka Butlanda in s tem pomiriti svojega 'šefa'. Najprej je zadel Sanchez, potem pa je že drugi zadetek na tekmi vknjižil še Giroud ter s tem postavil končni rezultat 4:1.

Jesus je takole proslavil zadetek na tekmi z Leciestrom.
Jesus je takole proslavil zadetek na tekmi z Leciestrom. FOTO: AP

Z zmago so sinjemodri naredili velik korak k uvrstitvi vsaj v kvalifikacije Lige prvakov, a v boju z Arsenalom in Manchestrom United tega mesta med elitno evropsko klubsko ligo še nimajo zagotovljenega. Varovanci Pepa Guardiole so v bitki z lanskoletnimi prvaki povedli v 29. minuti, ko je David Silva premagal Kasperja Schmeichla s strelom izven kazenskega prostora. Na 2:0 so nogometaši Manchester Cityja z bele točke, potem ko je tunizijski branilec Yohan Benalouane v kazenskem prostoru lisjakov nepravilno zaustavljal Leroya Saneja. 11-metrovko je uspešno realiziral Gabriel Jesus. Gostje so še pred iztekom prvega polčasa prišli do znižanja zaostanka, ko je pravcati evrogol v mrežo sinjemodrih poslal Šinji Okazaki. Ta je z volejem z levico neubranljivo izkoristil podajo Marca Albrightona in znižal zaostanek lisjakov na 1:2. V drugem polčasu so nogometaši Leceistra še bolj silovito napadli in v 77. minuti prišli do idealne priložnosti za izenačenje. V kazenskem prostoru je Gaël Clichy podrl Riyada Mahreza, ki se je odločil, da bo kar sam izvedel najstrožjo kazen. Alžirec je sicer zatresel mrežo Manchester Cityja, a mu je ob strelu spodrsnilo, ob tem pa se je žoge dotaknil dvakrat, zato je sodnik v skladu s pravili njegov zadetek razveljavil. Do konca tekme, na kateri smo bili priča skoraj desetminutnemu sodnikovem podaljšku, lisjakom ni uspelo zatresti mreže domačih, tako da so se sinjemodri veselili še 72. točke v prvenstvu.

Premier League, 36. krog:
Manchester City – Leicester City 2:1 (2:1)
Silva 29., Gabriel Jesus 36.; Okazaki 42.
Mahrez (Lei) je v 77. minuti zastreljal enajstmetrovko


Stoke City – Arsenal 1:4 (0:1)
Crouch 68.; Giroud 42., 80., Özil 55., Sanchez 76.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
14. 05. 2017 19.19
blo je govora kako bo pep z lahkoto prvak. bomo vidli cesa
MM?
14. 05. 2017 15.36
A bo City 4., kot sem napovedal, ali bodo presenetili s tretjim mestom?