Nogomet

Je Guardiola City označil za majhen klub? 'Pri večjem klubu bi bil že odpuščen'

Manchester, 16. 05. 2017 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Josepom Guardiolo je prva sezone v angleški Premier League. Pričakovanja so bila velika, ko se je odlločil, da München zamenja za Manchester in prevzeme nesramno bogati City. A za temi pričakovanji je izkušeni Katalonec precej zaostal, saj bo sezono prvič v trenerski karieri končal brez lovorike.

Pep Guardiola bo krstno sezono na Otoku zaključil brez lovorike.
Pep Guardiola bo krstno sezono na Otoku zaključil brez lovorike. FOTO: AP

Bogatim lastnikom Manchester Cityja je pred začetkom letošnje sezone uspel veliki met. Na stadion Etihad jim je uspelo zvabiti enega najboljših trenerjev svoje generacije Pepa Guardiolo. Katalonec se je kot trener uveljavil pri Barceloni, kjer je v štirih sezonah osvojil kar 14 lovorik, s katerimi je celo najuspešnejši trener katalonskega ponosa v zgodovini. Po štirih letih vodenja "svoje" Barcelone si je vzel leto odmora, po katerem je nato za tri sezone prevzel münchenski Bayern. Z bavarskim ponosom je osvojil tri Bundeslige in bil še dvakrat najboljši v nemškem pokalu. Ni mu pa uspelo osvojiti Lige prvakov, misija zaradi katere je bil pripeljan na Allianz Areno.

Po času v Nemčiji pa je napočil trenutek, da se preizkusi tudi v Premier League. Premamila ga je ponudba Manchester Cityja, kjer denar ni omejitev, je uspeh praktično nuja, če želiš zadržati službo. Pep je prišel kot celo največja okrepitev meščanov, a hitro spoznal, da je angleški nogomet nekaj povsem drugega, kar je izkusil pri prejšnjih dveh ekipah. V krstni sezoni na Otoku bo tako sploh prvič v karieri ostal brez lovorike kot trener. V Premier League se s svojimi fanti krčevito bori za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, v omenjenem tekmovanju je v letošnji sezoni izpadel že v osmini finala, ko je njegovo moštvo izločil Monaco. Tudi v obeh domačih pokalih je zaostal za pričakovanju. V ligaškem je moral v četrtem krogu priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Manchester Unitedu, v pokalu FA, pa se je njegova pot končala v polfinalu proti Arsenalu. Katalonec je sedaj priznal, da ima veliko sreče, da je trener Cityja, saj bi pri prejšnjih dveh klubih že prej ostal brez službe. Nepričakovano izjava, če vemo, da so vodilni možje Cityja v preteklosti zelo hitro odstavljali trenerje. 

"Če bi se v velikem klubu znašel v takšni situaciji, bi bil odpuščen. Če bi se mi to zgodilo pri Barceloni ali Bayernu. Če ne zmagaš, te ni več. Tukaj sem dobil še eno priložnost in v naslednji sezoni se bom potrudil, da bo boljša," je pred zaključkom prvenstva v pogovorih z angleškimi mediji razkril Pep. Španca sicer s Citjyem čakata še dve tekmi v Premier League. In cilj je jasen. Zmaga na obeh prinaša nastopanje v Ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni. In to je verjetno najmanj, kar so pred začetkom letošnje sezone v taboru sinje modrih pričakovali. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
16. 05. 2017 22.10
hm, city je pravi test in izziv. tu se bo pep dokončno potrdil ali pač ne. verjetno pa bo začel uspevati. v eni sezoni je težko radikalno spreminjati koncepte.
cripstoned
17. 05. 2017 09.49
-2
valjda da bo zacel uspevati ce pa bo imel veck kot 300milijonov za okrepitve....se oblak bi uspeval
Kun_Aguero
16. 05. 2017 19.33
ni do pepa ko je do ekipe in zastarelih nekaterih igralcev, pepova filozofija je igro izbolšala. Pep je ekstra trener in naj ostane kolikor sezon hoče-
Ka pa mislis
16. 05. 2017 19.04
+7
Barco s tako generacijo bi zmagal vsak. Bayern pa tk nima konkurence v nemciji. Tk da ni nc posebnega. Lovorike pa govorijo pa v njegov prid.
Brcavrit
16. 05. 2017 18.58
-1
Pa saj se ni nič zlagal!? City je majhen in predvsem umeten klub brez tradicije. Podobno kot Chelsea.
kor22
16. 05. 2017 20.52
+1
mejacrnikal
17. 05. 2017 09.22
+1