Nogomet

Guardiola nudi 18 milijonov za Nolita, Valdes iz Uniteda kot novi vratar velikega tekmeca?

Manchester, 16. 06. 2016 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jose Mourinho in Josep Guardiola uradno še niti nista začela službovati v vrstah mestnih tekmecev Manchester Cityja in Uniteda, toda njuni načrti burijo domišljijo otoških medijev. Guardiola bi velikemu tekmecu, ki bo očitno pripeljal Zlatana Ibrahimovića, odgovoril z napadalcem španske reprezentance Nolitom.

Katalonsko oziroma nizozemsko izročilo bo Guardiola poskušal v Manchestru predstaviti še bolj uspešno kot v Münchnu.
Katalonsko oziroma nizozemsko izročilo bo Guardiola poskušal v Manchestru predstaviti še bolj uspešno kot v Münchnu. FOTO: Reuters

"Pošpančenje" Bayerna je prah dvigovalo že v treh sezonah Josepa Guardiole v Nemčiji, zdaj želi svoj pečat s prepoznavno igro nizozemske šole skupaj z nogometaši z Iberskega polotoka katalonski trener vtisniti tudi na Manchester City. Sinje modre bo bivši vezist in trener Barcelone prevzel prvega julija, mediji pa vse od potrditve njegove selitve z Bavarske špekulirajo o tem, kdo bodo nogometaši, ki mu bodo pomagali vzpostaviti novo filozofijo. Guardiolin predhodnik, čilski trener Manuel Pellegrini, se od nekdanjega španskega reprezentanta v razumevanju igre ne razlikuje preveč, zato naj bi bila tranzicija na stadionu Etihad bolj gladka kot na Allianz Areni. Nenazadnje je vodstvo meščanov povsem katalonsko, direktor Ferran Soriano in športni direktor Txiki Begiristain sta Barcelono zapustila zaradi razahanj s trenutnimi prvimi možmi na Camp Nouu, od koder je zaradi podobnih razlogov leta 2012 slovo vzel tudi Guardiola. City je sicer že potrdil prihod prve okrepitve, Ilkaya Gündogana iz Borussie Dortmund, skozi nemškega reprezentanta pa bo v igri novega Cityja potekale vse poti. Podobno je Guardiola svoj pečat vtisnil tudi na Bayern, ko je iz Barcelone pripeljal Thiaga Alcantaro, ki pa je na njegovo žalost več časa preživel po bolnišnicah kot na zelenici.

Tabloid The Sun v četrtek poroča o novih tarčah: katalonski strateg naj bi zahteval, da City plača 18 milijonov evrov (višina odkupne klavzule) za španskega reprezentanta in člana Celte iz Viga Nolita, ki mu je kot trener Barcelone Guardiola tudi ponudil debi v prvem moštvu. Vanj na Camp Nouu kljub vsemu niso verjeli dovolj in prek Granade, Benfice in Celte se je Nolito šele v zrelih letih uspel uveljaviti na najvišji ravni, Guardiola pa je očitno zdaj videl dovolj za nakup izjemno neugodnega strelca. Barcelona se sicer vedno znova pojavlja v kombinacijah za 29-letnega nogometaša, ki je tudi javno dejal, da bi rad na vsak način ponovno poskusil uspeti v Kataloniji, toda kljub preboju v špansko izbrano vrsto (začel je tudi zadnjo tekmo Eura 2016 s Češko) pri Barceloni trmasto vztrajajo, da odkupne klavzule zanj ne bodo plačali. Povezujejo ga tudi z Atletico Madridom slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, a City bi lahko s hitrim nakazilom ugnal oba španska rivala. Bolj odmevno je poročanje otoškega tabloida o zanimanju za vratarja Victorja Valdesa, za katerim je nesrečno službovanje pri Manchester Unitedu, kjer je odigral le peščico tekem in bil nazadnje posojen v belgijsko ligo. Valdes je bil prvi vratar v šampionskih sezonah Guardiole na Camp Nouu, a vse od svojega odhoda in hudi poškodbi kolena je povsem potonil med anonimneže. Njegov prestop v vrste mestnih tekmecev bi seveda še dodatno začinil vzdušje na severu, kjer bo že tako vroče, glede na to, da United prevzema Jose Mourinho, stari Guardiolin nasprotnik iz španskega prvenstva, ki bi se mu lahko na Old Traffordu kmalu pridružil še Zlatan Ibrahimović. Ne pretiravamo, če zapišemo, da Šved ni ravno oboževalec Guardiole, potem ko se mu je Katalonec zahvalil po eni sezoni sodelovanja pri Barceloni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
16. 06. 2016 10.43
+0
ALI BO MANUNITED (P)OSTAL POKOPALIŠČE VELIKIH IGRALCEV