Nogomet

Guardiola na prvi novinarski konferenci v Manchestru: Bitke z Mourinhom so me naredile še boljšega trenerja

Manchester, 08. 07. 2016 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katalonski trener Pep Guardiola je opravil prvo novinarsko konferenco v vlogi trenerja Manchester Cityja. "Z Josejem Mourinhom sva si kar velikokrat stala nasproti. In kar lahko rečem, je, da mi je njegovo delo pomagalo pri tem, da sem postal še boljši," je o odnosu s trenerjem mestnega tekmeca Manchestra Uniteda dejal Guardiola.

V Angliji se veliko pričakuje od dvoboja Mourinho-Guardiola, a oba trdita, da to ne bo zgolj bitka med njima dvema.
V Angliji se veliko pričakuje od dvoboja Mourinho-Guardiola, a oba trdita, da to ne bo zgolj bitka med njima dvema. FOTO: AP

"Mislim, da je Jose zelo lepo povedal na svoji novinarski konferenci. To ni stvar med njim in mano in ne moremo se osredotočati zgolj na naju. V tem primeru bo zmagal nekdo drug," je še razložil Pep Guardiola. Delo v Manchester Cityju se bo po njegovem mnenju precej razlikovalo od preteklih dveh izkušenj pri Barceloni in Bayernu. "V Barceloni sem imel najboljše nogometaše, poleg tega sem jih poznal še iz akademije. Nato sem v Bayernu treniral nogometaše z ogromno izkušnjami. Zdaj je to povsem drugačen test zame," je priznal 45-letni strokovnjak in dodal, da verjame v svoj koncept nogometa, ki ga je vzpostavil že pri španskih in nemških prvakih. "Zato sem prišel sem, da dokažem, da sem tega sposoben. Seveda moram svoje ideje prilagoditi kvaliteti igralcev. V tej mešanici moramo čim prej začutiti drug drugega."

Guardiola je zbranim novinarjem dejal, da je pravzaprav imel zgolj eno ponudbo za delo trenerja iz Anglije in ta je prišla prav s strani Manchester Cityja. "Udobno bi bilo ostati tam, kjer sem bil. Toda čutil sem, da je to pravi čas, da pridem na Otok in se dokažem. Moram prepričati nogometaše, da bodo zaigrali tako, kot si jaz (mi) želimo. Na koncu bomo videli," je zaključil Guardiola.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
08. 07. 2016 19.59
+1
Le počaki, da se na tebe in Murija spravi Kloppo. Ne bosta oba skupaj imela za burek.
CURVANORD Zanetti
08. 07. 2016 17.02
-1
Na koncu se bota najboljsa prijatelja:-D