Nogomet

Grška vlada klubom zamrznila 40 milijonov evrov!

Atene, 30. 03. 2010 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grška vlada je začasno zamrznila vse donacije, sponzorstva in finančne olajšave grškim nogometnim prvoligašem, dokler klubi skupaj z zvezo na zaustavijo nasilja na tribunah.

Grški državni tajnik za šport Panagiotis Bitsaxis je na zadnji seji grške nogometne zveze obelodanil šokantno vest za vse vodilne može grških prvoligašev. "Zaradi nasilja na in ob nogometnih terenih so začasno zamrznjene vse donacije, sponzorstva in finančne olajšave profesonalnim klubom,“ je dejal. Vlada je bila namreč zgrožena nad prizori, ki so obkrožili svet, ko sta se na pokalni tekmi udarila Kavala in solunski Aris

Logotip nogomet
Logotip nogomet FOTO: Damjan Žibert

Po poročanju grških časnikov je pravi čudež, da v navijaških spopadih na tribuni nihče ni umrl. Zanimivo, da so imeli privrženci Arisa prepoved potovanja na gostovanje, kljub vsemu pa so se pojavili na Municipalu. Zamrznitev sredstev pomeni tudi, da klubi ne bodo upravičeni do sredstev, ki jih dobijo z naslova državne loterije, kar letno znaša nekaj več kot 40 milijonov evrov.

Državni tajnik je še dodal, da zamrznitev sredstev ne velja za grško reprezentanco, ki se pripravlja na nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiza
30. 03. 2010 20.38
specos
30. 03. 2010 15.11
Super je ta novica! To bi morali narediti vsepovsod
janez0606
30. 03. 2010 13.27
rudolf se ti ne zdi malo čudno da so takšne ukrepe sprejeli ravno ko je grčija v zelo velikih finančnih težavah, sej mogoče je res, mislim pa da je to predvsem posledica denarnih težav grčije, in potreboali so izgovor zakaj zamrznit ves denar, me zanima če bo grška elita kaj slabše živelačez eno leto, vedno in povsod breme nosijo mali ljudje, važno da bo za lopove dovolj.
jurcek
30. 03. 2010 13.20
to je samo izgovor, zamrznitev je zaradi krize v drzavi
rudolf.hess
30. 03. 2010 10.38
Pravilno, poglejte si red in kvaliteto lige v Angliji... Meni osebno je čudno to, da se druge vlade ne vtikajo v njihove lige in huliganstvo...Če bi vsepovsod bilo zakonsko omejeno , da mora vsak stadion imeti zadostno število varnostnih kamer, personalizacijo vstopnic in dovolj velike kazni, huliganstva sploh ne bi bilo!