Nogomet

VIDEO: Grofje tudi četrtič letos boljši od Radomelj, pomembna zmaga Krke v boju za obstanek

Celje, 09. 05. 2015 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši NK Celja so premagali Radomlje (3:2) in preprečili NK Mariboru, da že tri kroge pred koncem sezone osvoji naslov državnega prvaka. Obe moštvi sta dvoboj končali z desetimi igralci.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna NK Celje - Radomlje
    01:58
    Vrhunci obračuna NK Celje - Radomlje
  • Vrhunci obračuna Gorica - Olimpija
    01:36
    Vrhunci obračuna Gorica - Olimpija
  • Vrhunci obračuna Zavrč - Maribor
    02:23
    Vrhunci obračuna Zavrč - Maribor
  • Vrhunci tekme Krka - Rudar Velenje
    02:19
    Vrhunci tekme Krka - Rudar Velenje

Celjani so Radomlje premagali v 6. krogu (3:0), 15. krogu (5:0) in 24. krogu (1:0), kot drugouvrščena zasedba sezone pa so bili tudi pred obračunom na Areni Petrol v vlogi favorita. Domačini so dvoboj bolje začeli, povedli z golom Benjamina Verbiča, a Igor Barukčić je uspel izid poravnati. Za drugo vodstvo gostiteljev je vnovič poskrbel Verbič, Barukčić pa je ob igralcu manj na zelenici izid še drugič na dvoboju poravnal. Grofje so nato ostali brez izključenega Ramona Sorie, z desetimi igralci pa vendarle našli pot do tretjega gola na dvoboju. V 78. minuti je bil natančen Danijel Miškić in zagotovil Celjanom 18. zmago letos.

Benjamin Verbič
Benjamin Verbič FOTO: Damjan Žibert

Zmaji do zmage v Novi Gorici
Nogometaši ljubljanske Olimpije so na gostovanju v Novi Gorici vknjižili tri točke. Potem, ko so povedli z golom Ezekiela Isokena Hentyja, je Dejan Žigon uspel izid poravnati. Primorci, vodenje katerih je vnovič prevzel Miran Srebrnić (še četrta menjava na klopi Novogoričanov v letošnji sezoni), so nato imeli dolgo točko v nogah, si pripravili tudi nekaj priložnosti za zmago, a mreža tekmeca se ni tresla. Se je pa v 84. minuti zatresla novogoriška. Odločilni gol na dvoboju je zabil Marko Vukčević in gostom zagotovil tri točke.

Marko Vukčević (levo) je dosegel odločilni gol na dvoboju.
Marko Vukčević (levo) je dosegel odločilni gol na dvoboju. FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani strli odpor Zavrča
Čeprav nogometaši NK Maribora, zaradi zmage Celjanov danes še niso mogli odpirati šampanjca za 13. naslov državnih prvakov, so na vedno težkem gostovanju v Zavrču odigrali izvrstno. Po izenačenem prvem polčasu - gostitelje je v vodstvo popeljal Zorko, na 1:1 pa je izenačil Sintayehu Sallalich – so v nadaljevanju strli odpor tekmec. Za končnih 3:1 sta se med strelce vpisala še Dalibor Volaš in Marcos Tavares. Mariborčani lahko tako prihodnji konec tedna proti Domžalčanom, že osvojijo državni naslov in to tam, kjer se počutijo najbolje, pred svojimi navijači v Ljudskem vrtu.

Marcos Tavares je potrdil zmago vijoličastih.
Marcos Tavares je potrdil zmago vijoličastih. FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani poraženi zapuščajo Portoval
Nogometaši novomeške Krke so gostili velenjski Rudar, ki je v zadnjih nekaj krogih dokazal, da je zasedba, ki lahko med slovensko elito premaga vsakogar. A na gostovanju v Novem mestu četa Jerneja Javornika, ki je včeraj praznoval 40. rojstni dan, ni pokazala obraza z zadnjih obračunov. To so gostitelji s pridom izkoristili in prišli do prepotrebne zmage. Povedli so v 29. minuti, ko je bil natančen Enes Novinić, zmago Dolenjcev pa je na začetku drugega polčasa potrdil Žiga Kastrevec. Z novimi tremi točkami so se izbranci Andreja Kastrevca povsem približali obstanku med elito.

Žiga Kastrevec
Žiga Kastrevec FOTO: Damjan Žibert

Dvoboj v Domžalah odplaknilo neurje
Nogometaši Domžal in Luke Koper niso uspeli odigrati dvoboja 33. kroga državnga prvenstva. Razlog tiči v močnem nalivu. Sodniki so odločili, da je igrišče v preslabem stanju za regularno izvedbo dvoboja, tako, da bo ta na sporedu v ponedeljek.

izidi:

Celje - Kalcer Radomlje 3:2 (1:0)
Gorica - Olimpija 1:2 (1:1)
Zavrč - Maribor 1:3 (0:0)
Krka - Rudar Velenje 2:0 (1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanZiska
11. 05. 2015 08.59
+1
Ramon Soria je popolnoma neupravičeno dobil rdečega, lepo se vidi da je žogo prvo zadel.
texranger
10. 05. 2015 19.56
Čestitke Grofom, da so štiri krat premagali Radomlje.