Nogomet

Spet v Italijo? Roma v London po Mourinha!

London, 19. 12. 2015 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Še preden je Chelsea na prvi tekmi po odhodu Joseja Mourinha zanesljivo dobil domači ligaški dvoboj s Sunderlanodm (3:1), je Portugalec v živo pospremil tekmo druge lige med Brightonom in Middlesbroughom. Bojda ga že snubi AS Roma.

Z enim od pomočnikov Josejem Moraisem (desno) si je Mourinho ogledal tekmo Middlesbrougha, ki ga vodi njegov nekdanji pomočnik Aitor Karanka.
Z enim od pomočnikov Josejem Moraisem (desno) si je Mourinho ogledal tekmo Middlesbrougha, ki ga vodi njegov nekdanji pomočnik Aitor Karanka. FOTO: Reuters

Vsaj tako trdi italijanski Sky, ki poroča o srečanju Joseja Mourinha in njegovih zastopnikov s predstavniki AS Rome v Londonu. Tja so vidni možje italijanskega prvoligaša prišli v iskanju naslednika trenerja Rudija Garcie, ki je na udaru kritik po seriji slabih rezultatov in nedavnem izpadu iz italijanskega pokala proti drugoligašu Spezii. Francoz bo najverjetneje zapustil Rim ne glede na rezultat naslednje ligaške tekme proti Genoi, s klopjo rumeno-rdečih pa povezujejo tudi Luciana Spallettija, Antonia Conteja (po Euru 2016) in Marcela Bielso. Mourinho naj ne bi bil pripravljen na povratek v Italijo, vsaj ne v tem trenutku in ne v Romo, čeprav Rimljani bojda še vedno čakajo na odgovor nekdanjega trenerja Interja, Porta in Real Madrida. V Italiji se govori tudi o prihodu legende kluba Christiana Panuccija, ki bi po poročanju La Repubblice ogrel stolček za nekdanjega reprezentančnega soigralca Conteja.

"V nedeljo moramo pokazati, kakšno željo in motivacijo premoremo. Cilj je premagati Genoo, toda vsi vemo, da ni lahke tekme v Serie A,"
je pred tekmo s pristaniškim moštvom povedal Garcia. "Ne razmišljam o tem, če bo to moja zadnja tekma. Imam druge stvari, o katerih moram razmišljati. Mi moramo zmagati. Jaz sem borec in moramo pokazati karakter ter vzeti tri točke. Še vedno smo v boju za naslov, smo šele na pol poti. Sem v stalnem kontaktu z vodilnimi v klubu. Po porazu v pokalu sem govoril s predsednikom (Jamesom) Pallotto. Ve se, da moram prevzeti odgovornost tudi takrat, ko rezultati niso dobri. Ni na meni, da povem, če sem težav v Romi. Ko ne bom več mogel voditi teh igralcev, takrat bom sam odstopil. A to se še ni zgodilo. Enotni smo in to bomo pokazali v nedeljo ob 15. uri."

Mourinho je v prvi izjavi po drugem predčasnem odhodu iz zahodnolondonskega kluba dejal, da bo še naprej živel v britanski prestolnici, a da na velike tekme ne bo hodil. Tako je bilo že v soboto, ko je namesto na kakšen obračun Premier League odšel v obalni Brighton, kjer je Middlesbrough njegovega nekdanjega pomočnika pri madridskem Realu Aitorja Karanke visoko ugnal Brighton & Hove Albion (0:3). "Jose Mourinho je bil srečen, ko je dobil priložnost za povratek v Chelsea in priložnost, da je navijačem prinesel še en naslov prvaka, ki so ga tako dolgo čakali," je sporočila agencija, ki zastopa portugalskega stratega. 

"Ponosen je na osem trofej s klubom in navijačem se zahvaljuje za podporo. Od vseh klubov, ki jih je vodil, ga je le Chelsea zamenjal proti njegovi volji, iz vseh ostalih je odhajal sam. Jose upa, da bo njegova prihodnost uspešna, tako kot je bila po prvem odhodu iz Chelseaja leta 2007. Na počitnice ne bo odšel, ni utrujen, ne potrebuje počitnic, zelo je optimističen in veseli se izzivov, ki so pred njim," so še opisali razpoloženje enega najbolj zaželenih trenerjev na tržišču.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LocoBlanco
20. 12. 2015 11.19
+2
Mou bo odšel v United in to še letos!
KardinalFrancRodeVKristusu
19. 12. 2015 19.39
+11
Roma je primeren klub za Murija.....
Paštašutar
19. 12. 2015 19.13
+10
A Van galcek je se trener Man Unija?
TvojPrijatelj
19. 12. 2015 19.22
+14
SAF1
19. 12. 2015 20.18
+7
Vse kaže da bo LVG odpuščen in Joža bo prevzel MUFC. Čeprav sem močno upal na Pepa.