Nogomet

'Grdi raček' je z zadetkom v finalu Eura 2016 nekemu Angležu prinesel milijonski zaslužek

London, 14. 07. 2016 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Se spomnite Otočana, ki je sanjal, da bo nekdanji vezist Liverpoola Xabi Alonso zadel s sredine igrišča? Zdaj je imel podobno "videnje" tudi njegov britanski rojak, ki je preroško napovedal zadetek portugalskega napadalca Ederja v finalu evropskega prvenstva. In, seveda, mastno zaslužil!

Eder (desno) proslavlja na pariški zelenici skupaj s Cristianom Ronaldom.
Eder (desno) proslavlja na pariški zelenici skupaj s Cristianom Ronaldom. FOTO: AP

Anonimni 32-letni Birminghamčan je z nekaj funti zaslužil pravo bogastvo. Vse po zaslugi napadalca portugalske reprezentance Ederja, ki je z zadetkom v podaljšku odločil finalno tekmo evropskega prvenstva s Francijo (1:0) in Angležu prinesel milijonski zaslužek. Spet se je izkazalo, da se pri stavah na športne dogodke še kako izplačajo tiste najbolj "nore", ki pa v eni bolj "čudnih" nogometnih sezon v zadnjih desetletjih še zdaleč niso nemogoče. V otoški Premier League so stavne hiše objokovale visoke kvote na končno zmago Leicester Cityja, uštele pa so se tudi s postavljanjem kvot na dogodek v finalu nedavno končanega Eura 2016. Praktično neznani napadalec Eder je sicer odigral zelo dobro polovico sezone pri Lillu, kjer se je po gretju klopi pri valižanskem Swansea Cityju prebudil s šestimi zadetki, a ga selektor Fernando Santos na EP verjetno ne bi niti vzel, če ne bi Portugalce že dlje časa mučilo pomanjkanje "devetic".

Eder je bil na udaru kritik skupaj s Santosem, saj pred finalom v Saint-Denisu še ni zabil niti enega zadetka na uradnih tekmah v majici reprezentance, toda v 109. minuti si je za ta dosežek izbral izvrsten trenutek. Njegov strel z razdalje je presenetil Huga Llorisa in Portugalcem kljub poškodbi Cristiana Ronalda prinesel težko pričakovani prvi naslov z velikih tekmovanj. Srečni Anglež se je odločil, da bo po dobljeni stavi ostal anonimen, vsekakor pa je v Ederja verjel bolj kot mnogi rojaki temnopoltega napadalca. Ta je po slavju na stadionu Stade de France razkril, da mu je celo sam Ronaldo dejal, da bo zabil ključni zadetek, do katerega so mu pomagali tudi pogovori s psihologinjo, ki mu je stala ob strani ob težavah pri Swanseaju in pritisku iz domovine, kjer so Santosa pozivali, da naj raje iz tajske lige vpokliče napadalca Bruna Moreiro. Kako zelo so se ušteli! "Bil je grdi raček, zdaj pa je prelep labod," se je po finalu smejalo selektorju Santosu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
14. 07. 2016 20.16
+4
sezona cristiana ronalda
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 07. 2016 15.27
+0
Eder je junak finala in to je prvi članek v katerem je izrecno omenjen.... Veliko več pozornosti je bila deležna Kristinina vešča, Kristinina pričeska, Kristinine plastične operacije itd. kot igralec, ki je Portugalsko pripeljal do naslova prvaka.......
Trend01
14. 07. 2016 11.20
+1
Ta stava je bila položena na angleški Bet Victor. Kdor je zadel odločujočega igralca in kdor je bil najbližji minuti zadetka, je osvojil nagrado. Stavo je položil, da bo gol padel v 84 minuti.
ares1976
14. 07. 2016 10.09
+6
Koncno nekaj malo napisanega o junaku finala...
cripstoned
14. 07. 2016 09.39
+2
mu privoscim tako kot privoscimo vsi ronaldu zlato žogo hahahha
ares1976
14. 07. 2016 10.08
-1
krnekilojz
14. 07. 2016 12.13
-7
Haha ronaldo neviden na ep in v lp in on naj bi kaj dobil haha mogoce od badra
-1