Nogomet

Gradnja stadionov v Braziliji zahtevala novo smrtno žrtev

Sao Paulo, 30. 03. 2014 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na gradbišču stadiona za svetovno nogometno prvenstvo v Sao Paulu se je smrtno ponesrečil delavec. Moški je v soboto padel z višine pri montaži provizoričnih tribun, je poročal časnik Folha de Sao Paulo, ki se je skliceval na poročilo gasilcev.

Tribuna, na kateri se je zgodila nesreča.
Tribuna, na kateri se je zgodila nesreča. FOTO: Reuters

Delavca so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer pa je podlegel hudim telesnim poškodbam. Mednarodna nogometna zveza in organizacijski komite sta že obžalovala dogodek. Moški je delal za podizvajalca WDS po naročilu podjetja Fast Engenharia, ki je zadolženo za namestitev tribun. V času nesreče je delavec nosil ustrezno varovalno opremo, z delom pa so na gradbišču nadaljevali že kmalu po nesreči.

"Z veliko obžalovanja družini in sodelavcem izražamo naše iskreno sožalje," je Fifa zapisala na svoji spletni strani in dodala: "Za Fifo, organizacijski komite in brazilske oblasti je varnost na prvem mestu. Čakamo na uradna poročila."

Že novembra sta se na delovišču arene Corinthiansa smrtno poškodovala dva delavca, ko se je prevrnil žerjav. Stadion, na katerem se je pripetila tokratna nesreča, bo 12. junija gostil tekmo ob odprtju prvenstva med Brazilijo in Hrvaško.

Brazilci se sicer srečujejo s številnimi zamudami pri izgradnji stadionov za SP. Delavski sindikati pa kritizirajo velike delovne obremenitve na gradbiščih in opozarjajo nad pomanjkljivimi varnostnimi ukrepi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GlavniModerator
30. 03. 2014 14.50
+1
V katarju bo situacija se 100x hujsa, res upam da skenslajo SP na bliznjem vzhodu, tm se ravna z delavci hujs k s suznji...
Rolo956
30. 03. 2014 14.21
+3
zalostno da ce se ze grejo svetovno prvenstvo da majo za gradnjo stadionov dovolj denarja, za ustrezne pogoje za gradbenike, bolnice, sole pa se marsikaj druga pa ne
Explainator
30. 03. 2014 09.23
+3
kaj brazilija? naj gredo inšektorji mal na naša gradbišča preverit koliko jih nosi čelade, naše krovce pogledat, koliko jih je pripeto z varnostnim pasom, in pogledat, koliko delodajalcev plačuje prispevke za delavce - samo to zadnje povzroči veliko več škode kot vse drugo