Nogomet

Gomis se seli h Galatasarayu, Defoe naslednje tri sezone v Bournemouthu

Istanbul/London, 29. 06. 2017 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri turškem Galatasarayu ničesar ne prepuščajo naključju, saj so v svoje vrste zvabili izkušenega 32-letnega francoskega reprezentanta Bafetimbija Gomisa. Na drugi strani pa bo 34-letni angleški nogometaš Jermaine Defoe kariero nadaljeval v Bournemouthu.

Angleški nogometaš Jermaine Defoe bo še naprej igral v angleški nogometni prvi ligi, saj se je dogovoril za triletno sodelovanje z Bournemouthom. Štiriintridesetletnik je za Bournemouth v preteklosti že igral, nazadnje je nosil dres Sunderlanda, za katerega je v zadnji sezoni zabil 15 golov. Podpisal je triletno pogodbo. Defoe je imel v pogodbi s Sunderlandom klavzulo, da lahko klub zapusti, če ne obstane v premier ligi. To se je zgodilo in izkušeni napadalec se je v Bournemouth preselil kot prost igralec. "Lepo je biti nazaj in komaj čakam, da se izziv začne. Ko se je pojavila možnost, da se vrnem v Bournemouth, sem vedel, da je to prava odločitev," je za spletno stran kluba dejal Defoe, ki je za Anglijo odigral 57 tekem in dosegel 20 golov. Defoe je za Bournemouth igral v sezoni 2000/01 kot posojen igralec West Hama. V tisti sezoni je v tretji ligi na 29 tekmah zabil 18-krat. Nosil je še drese Tottenhama, Portsmoutha in Toronta.

Izkušeni angleški nogometaš Jermaine Defoe bo kariero nadaljeval v vrstah Bournemoutha.
Izkušeni angleški nogometaš Jermaine Defoe bo kariero nadaljeval v vrstah Bournemoutha. FOTO: Reuters

Francoski nogometni reprezentant Bafetimbi Gomis pa bo kariero nadaljeval v Istanbulu. Dvaintridesetletni napadalec je namreč podpisal triletno pogodbo s turškim velikanom Galatasarayem. Slednji je za Gomisa odštel 2,5 milijona evrov odškodnine, in sicer valižanskemu Swanseaju. Gomis je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Swanseaja igral za Marseille in je bil eden najzaslužnejših, da je klub z Velodroma osvojil peto mesto v prvenstvu, saj je dosegel 20 zadetkov. Galatasarayu pa bo pomagati izboljšati četrto mesto iz minule sezone. "Za Galatasaray sem se pripravljen boriti kot lev in mu pomagati do trofej," je dejal Gomis.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.