Nogomet

Gliha izbral za Italijo in Andoro

Ljubljana, 29. 09. 2015 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Primož Gliha je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2017 8. in 13. oktobra proti Italiji in Andori. Na seznamu ni velikih sprememb v primerjavi s prejšnjo akcijo.

Petar Stojanović
Petar Stojanović FOTO: Aljoša Kravanja

Po krajšem premoru se v mlado slovensko selekcijo znova vračata Petar Stojanović in Jon Gorenc Stanković, ki sta uspešno okrevala po poškodbah. "To je zagotovo pozitivno, saj gre za igralca z dodano vrednostjo. Sicer pa je zraven večina fantov iz zadnje reprezentančne akcije, ki so pokazali velik profesionalni odnos in korektnost do ekipe. To je zame najbolj pomembno, tako da ni bilo potrebe po večjih spremembah," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije pojasnil tokratni izbor Primož Gliha, ki je vpoklical samo dva vratarja.

"Tokrat sem povabil le Grego Sorčana in Aljaža Cotmana, Gregor Zabret pa je na čakanju v primeru morebitnih poškodb. Tako smo se odločili, saj menimo, da je bolje, če vpokličemo vratarja, ki brani v tretji slovenski ligi, kot nekoga, ki v klubu ne igra." Gliha je ob tem izpostavil tudi poslanstvo mlade reprezentance Slovenije, ki je usmerjeno k razvoju mladih nogometašev.

"Nedavno sem naletel na opazko, da smo v kvalifikacijah preizkusili že tri vratarje. Mar ni lepo, da so vsi dobili priložnost za igro?! Če želimo razvijati igralce, je dobro, da dobijo tudi priložnost za dokazovanje," je razmišljal selektor in se ob tem ozrl na odsotnosti preostalih igralcev.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert

"Imamo problem, saj v reprezentanco ne morem klicati igralcev, ki nimajo redne minutaže. Žan Benedičič v Italiji ne igra, Aljaž Krefl je poškodovan, po poškodbi čaka na minute tudi Tilen Klemenčič, medtem ko moramo pri Luki Krajncu še počakati na odločitev selektorja članske reprezentance," pravi Gliha in nadaljuje: "V najmočnejši slovenski ligi nimamo dovolj mladih igralcev. To pripisujem pomanjkanju samoiniciative pri igralcih samih, na roko pa nam ne gre niti širitev Evropske unije, saj se je v našem prostoru v zadnjih letih znašlo veliko število tujcev, ki imajo v klubih enak status kot domačini. To seveda pomeni, da se mladi slovenski igralci precej težje prebijajo v začetne enajsterice."

Gliha je nato misli preusmeril proti prihajajoči kvalifikacijski tekmi v Kopru, ko se bo mlada reprezentanca Slovenije še drugič pomerila s svetovno velesilo Italijo. "Upam, da nas ne bosta zavedli evforija in prevelika želja po zmagi. Moramo biti potrpežljivi. Fantom smo že dokazali, da so lahko z vso pravico samozavestni, je pa treba vseeno pametno kreniti v tekmo, saj Italijani sodijo v vrh svetovnega nogometa," je še dejal Gliha in s smehom zaključil, da bi bili zadovoljni s šestimi točkami s teh dveh tekem.

Seznam Primoža Glihe za Italijo in Andoro:
Aljaž Cotman (Maribor), Grega Sorčan (Gorica), Petar Stojanović (Maribor), Kenan Bajrić (Olimpija), Leo Ejup (Krka), Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund), Amel Džuzdanović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Denis Šme (Luka Koper), Domen Črnigoj (Lugano), Nik Kapun (Olimpija), Marko Krivičić (Bologna), Aleks Pihler (Zavrč), Rudi Požeg Vancaš (Domžale), Leo Štulac (Luka Koper), Miha Zajc (Olimpija), Gregor Bajde (Maribor), Žiga Kastrevec (Krka), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Olimpija), Luka Zahović (Heerenveen).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a-rod
29. 09. 2015 23.02
+1
a te k zdj u kvalifikacijah igrajo, pol na prvenstvu sploh ne bojo smel igrat npr. šporar k je 21?
Joker3
29. 09. 2015 20.48
Ta ekipa ima velik potencial. Če bodo ostali zdravi, se bodo čez 5 do 10 let uvrstili na evropsko ali svetovno prvenstvo.
FRTACIN
30. 09. 2015 08.16
+1
ima potencial ja, vprašanje je če ga bodo izkoristili.. če bodo znali izbrati prave klube kjer bodo igrali in napredovali in tako razvili ta svoj potencial.. ali bodo kot veliko drugih generacij, ki so imele potencial in ga niso znale izkoristiti...
Bežigrad2005
29. 09. 2015 19.53
+1
Nc ne pisete o Olimpiji danes...prijateljska tekma....Ilirija 1911:Olimpija 2:1...