Nogomet

Gledalci na derbiju prikrajšani za gole

Leverkusen, 06. 02. 2016 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Derbi 20. kroga nemške bundeslige med nogometaši Bayerja iz Leverkusna in münchenskega Bayerna se je končal brez zmagovalca in brez golov. V izdihljajih dvoboja so bili, kljub igralcu manj v polju, bliže zmagi Bavarci.

Nogometaše münchenskega Bayerna zanimajo samo zmage in nič drugega. Tako na domači, kot tudi evropski sceni. A te bodo v nadaljevanju tekmovalnega leta nekoliko težje dosegljive, saj je strateg Pep Guardiola ostal brez nekaterih nosilcev igre. Branilec Jerome Boateng in Javi Martinez, zaradi poškodbe ne moreta pomagati moštvu, novinec Serdar Tasci pa se je poškodoval še pred uradno predstavitvijo. Trener, ki bo naslednjo sezono vodil Manchester City, je tako pred derbijem 20. kroga ostal brez pomembnih členov udarne enajsterice. Gostovanje pri Bayerju iz Leverkusna pač ni navadno gostovanje. Je ena zahtevnejših preizkušenj sezone, čeprav so lekarnarji trenutno peti na bundesligaški lestvici.  A Kevin Kampl in druščina so bavarskemu gigantu skušali hitro pokazati zobe, pritiskali na nasprotnika, ko je bila žoga še v nogah branilcev. To jim ni prineslo tako želenega gola, a pritisk ni pojenjal, so pa gostje skušali vzpostaviti ravnotežje na zelenici in kar najhitreje zatresti mrežo tekmeca. Gledalci na razprodani BayAreni ga v prvem polčasu niso dočakali.

Bayer in Bayern sta se morala zadovoljiti vsak s po točko.
Bayer in Bayern sta se morala zadovoljiti vsak s po točko. FOTO: AP

V nadaljevanju so bili bolj podjetni domačini. Javier Hernandez je nevarno sprožil v 53. minuti, ko je žoga zletela za las mimo vrat, pri čemer je skorajda zadela napadalca Bayerna Thomasa Müllerja, ki se je ogreval za vrati Manuela Neuerja. Sledila je še ena akcija domačinov, a branilci vodilnega bundesligaša, so uspešno zaustavili strel Hakana Calhanogluja. Priložnost za vodstvo se je ponudila tudi gostom, branilci domače zasedbe pa so brez prekrška žogo odvzeli Arjenu Robnu. V 63. minuti se je lepa priložnost za vodstvo ponudila rezervistu Müllerju, mreža Bernda Lena pa je ostala nedotaknjena. Kmalu zatem je bil nemški reprezentant še enkrat blizu golu, a z bližine ustrelil povsem mimo. Robert Lewandowski bi lahko v 82. minuti razblinil vse dvome o zmagovalcu, a bil pri strelu premalo natančen, že v naslednjem napadu pa je moral predčasno pod prho Xabi Alonso. Z igralcem več v polju so se še nekoliko bliže golu Neuerja postavili igralci Bayerja.

Skušali so izkoristiti številčno prednost, a bili pri tem neuspešni. Dvoboj se je tako končal brez zmagovalca in brez golov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
08. 02. 2016 09.27
Kje je bil Krampl????
PIERREBRICE
06. 02. 2016 21.11
+3
Barcelona je tule odigrala prav tako neodločeno, tako da, nimam pripomb. Mia san mia
-2
plat84
07. 02. 2016 08.12
-2
Barcelona z B ekipo in zagotovljenim prvim mestom... drugače pa uspeh za Bayer...