Liga prvakov

Lewandowski v Real? Giovane Elber pravi: 'Cristiano Ronaldo ni neumen ...'

Curitiba, 13. 03. 2018 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poljski napadalec Robert Lewandowski je že najboljši tuji strelec v zgodovini Bayerna s 142 goli. Lewandowski je z vrha večne lestvice sklatil nepozabnega Brazilca Giovaneja Elberja (140), ki je v enem zadnjih intervjujev pohvalil svojega naslednika in se dotaknil govoric o njegovi morebitni selitvi k Realu iz Madrida.

Ko je Bayern potreboval gole, je bil brazilski napadalec Giovane Elber dolgo časa tisti, ki jih je dosegal. Med letoma 1997 in 2003 si je z zadetki južnoameriškega ostrostrelca bavarski ponos priboril serijo nemških in tudi en evropski naslov. Zdaj to vlogo opravlja Robert Lewandowski, ki na mednarodni uspeh z Bavarci še čaka, a je v svojem času pri nemških rekorderjih že dvignil številne trofeje in obenem s 142 goli postal prvi strelec med tujci v zgodovini kluba. 

Giovane Elber.
Giovane Elber. FOTO: Reuters

"Če sem jezen? Niti slučajno. Vesel sem vsakega gola, ki ga doseže. V tej sezoni je spet dokazal, da mu lahko to uspe na praktično vsaki tekmi," je v pogovoru za AZ povedal Elber, ki je bil s 140 goli dolgo časa na prvem mestu.

V tem trenutku je najboljši na svetu
"Neverjetno je sposoben in te sposobnosti kaže na vseh tekmah," dodaja Elber. "Lahko bi rekli, da je lahko zabijati gole pri Bayernu, saj naj druge ekipe ne bi bile dovolj dobre. A moraš biti tam. To mu uspeva, uspeva mu tudi v Ligi prvakov. V tem trenutku je najboljši srednji napadalec na svetu. Gre za popoln paket: enako dober je z levo in desno nogo, čeprav pa ni specialist v igri z glavo, jih dosega veliko. Vse ima. Težko je reči, da ima kakšno šibko točko in da bi se lahko v kakšnem pogledu izboljšal."

Elberjev naslednik v Bayernovem dresu, Robert Lewandowski (na fotografiji).
Elberjev naslednik v Bayernovem dresu, Robert Lewandowski (na fotografiji). FOTO: AP
Lewandowskemu v kratkem napovedujejo selitev iz Nemčije, kamor se je leta 2010 preselil iz vrst Lecha iz Poznana. Najprej je igral za največjo Bayernovo tekmico Borussio Dortmund, kjer se je izbrusil v enega najbolj zaželenih napadalcev, nato pa se je preselil na jug. Zdaj naj bi na njegovo mizo prišle ponudbe iz Španije in Anglije, revija Kicker je sicer poročala, da je edini, ki je zaenkrat resno "zagrizel" za Poljaka angleški Manchester United. Nekateri drugi mediji so omenjali, da si Lewandowskega ob sebi pri Realu želi nihče drug kot Cristiano Ronaldo.

Zaveda se, da ima pri Bayernu vse, kar potrebuje
"Cristiano Ronaldo ni neumen. Vsi si želijo imeti takšnega igralca v svoji ekipi," je o domnevnem zanimanju madridskega Reala povedal Elber, ki je bil svojčas za Madridčane pravi strup v Bayernovem napadu.

Lewandowskemu v kratkem napovedujejo selitev iz Nemčije, kamor se je leta 2010 preselil iz vrst Lecha iz Poznana. Najprej je igral za največjo Bayernovo tekmico Borussio Dortmund, kjer se je izbrusil v enega najbolj zaželenih napadalcev, nato pa se je preselil na jug. Zdaj naj bi na njegovo mizo prišle ponudbe iz Španije in Anglije

"Če imajo priložnost oddaljiti Lewandowskega od Bayerna, bodo storili vse, kar je v njihovi moči. Toda Bayern je opozorjen, Lewandowski pa se z družino zelo dobro počuti tu v Münchnu. Zaveda se, da ima pri Bayernu vse, kar potrebuje. Upam, da bo še dolgo časa ostal z nami," dodaja Brazilec, ki priznava, da bi bilo Nemcem brez prvega strelca težko. Toda zdaj 45-letni dodaja, da so se odhodi pomembnih bavarskih figur že dogajali.

"Upam, da imata (športni direktor Hasan) Salihamidžić in (predsednik) Uli Hoeness v mislih že kakšnega dobrega igralca.Klub bo v vsakem primeru preživel. Enako je bilo s Franzom Beckenbauerjem, Gerdom Müllerjem, Ollijem Kahnom in Elberjem. Šlo jim bo tudi brez Lewandowskega. Jasno pa je, da lahko brez njega padeš v luknjo. Nato pa potrebuješ čas, da se izkoplješ ven," je sklenil Elber.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
14. 03. 2018 16.22
+2
Hahaha - vsi bodo prišli v Real - Neymar, Hazard, Lewandovski, Griezman, Kane...In potem bo Cmeraldo igral levega beka!
tedoVV2HCmedo
13. 03. 2018 20.43
+1
Noben, ki ima kaj pameti, ne bo igral kot napadalna lutka brez prave funkcije. Vsi v Realu imajo nalogo, da za strel podajo Analdu.
resnicaosvobaja
13. 03. 2018 20.28
+1
Neymar bi potreboval Nico, če lahko igrajo Mariom Balotellijem potem lahko tudi z njim
resnicaosvobaja
13. 03. 2018 17.15
+0
Lewandowski ni slab, še manj pa neumen in dvomim, da je pripravljen igrati postreščka.Če pa ne bo postrešček pa ne vem, kako bo klapalo z ostalimi
Ka pa mislis
13. 03. 2018 15.37
-3
Sploh si ne predstavljam Lewo v Realu. Ce pride, upam da benz gre, ker clovek je specialist za zapravljanje priloznosti.
Maximus
13. 03. 2018 15.37
+3
Benzema? itak nihče ne ve kaj dela v Madridu, razen slab vtis. Ronaldo jih ima 33 in večno ne bo igral, Baleove noge najbrž zgledajo kot žena od kakega cigana, stolčene v nulo, kadar igra je dober ampak to je res redko. Lucas Vasquez je talent ki prihaja, ampak mislim, da ga do najboljšega še loči kako leto dve, pa tudi nisem prepričan, da je fant kova Ronaldo ali Bale. Skratka hočem reči, da ja, Real bi rabil ene 4 napadalce.
Johnny_J
13. 03. 2018 14.56
-1
Lewandowski v real? Jaz pravim:"Lewa ni neumen." Če je res,da si ronaldo želi Lewo ob sebi,kot pišejo mediji,potem dragi moj Giovane,je ronaldo bolj neumen,kot smo vedeli do zdaj. Njegove mokre sanje o še kakšni zlati žogi,bi splavale v trenutku,ko bi Lewa podpisal. Lewandowski je golgeter in od njega ne bo dobival žog v 16m prostoru,kot jih dobiva zdaj,ko igra s svojo prileznico benzemajem. Ronaldo naenkrat nebi več bil realov stroj za zadetke,ampak le še ventilator na igrišču in namakalnik trave.
Ka pa mislis
13. 03. 2018 15.38
+0
prvo skoci oa reci hop. dvomim da bi lewa bil vrh kot v bayernu. ni laliga kot nemska bayern liga ene dobre ekipe.
Kollerik
13. 03. 2018 14.34
+2
...le kaj jim bo lewangolski, če prihaja Neymar..... :))
ledr
13. 03. 2018 14.47
+19
Se mi zdi, da se bodo poleti kar vsi napadalci preselili v Madrid... Zgleda, da jim res mora bit sila tam v Madridu...
Ka pa mislis
13. 03. 2018 15.39
+2
kaj se tresete saj ste najboljsi na svetu, tk pravite.
Kollerik
13. 03. 2018 21.48
+1
ledr, neprenehne batine, ki jih RM dobiva s strani Barse so storile svoje.... :)