Nogomet

Gillieron ne gre v boj z van Praagom in Čeferinom

Pariz, 21. 06. 2016 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Švicarske nogometne zveze Peter Gillieron ne bo kandidiral za predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA). Edina kandidata tako ostajata Nizozemec Michael van Praag in predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

Predsednik Švicarske nogometne zveze Peter Gillieron z nestrpnostjo pričakuje nadaljevanje evropskega prvenstva in verjame, da bo njihova reprezentanca poskrbela še za kak odmeven rezultat. Že zdaj nad predstavami izbrancev Vladimirja Petkovića navdušen, zato se bo v prihodnje še bolj trudil, da bi imeli Xherdan Shaqiri in druščina, še boljše pogoje za delo. Ugledni švicarski odvetnik bo tako tudi v prihodnje osredotočen le na delo tamkajšnje krovne organizacije in na kaj drugega, sploh ni pomislil.

Peter Gilleron
Peter Gilleron FOTO: AP

Četudi je dolgo kazalo, da se bo vmešal v boj za predsedniški stolček pri Evropski nogometni zvezi (UEFA). "Veliko prijateljev iz tujine mi je svetovalo, da je bolje, da se te igre ne gre. Navijači tega ne bi dobro sprejeli. Ta hip lahko rečem le to, da imamo izjemne navijače," je za švicarski Blick povedal Gillieron in dodal, da se raje ne izpostavlja do te mere, kot morajo to početi predsedniki, ampak mu je ljubše biti del katerega izmed odborov.

To pomeni, da sta še naprej edina kandidata za mesto predsednik UEFA Nizozemec Michael van Praag in predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
21. 06. 2016 16.40
+1
osebno navijam za odvetnika kriminalcev in tajkunov heferina