Nogomet

Gerrard: Sodržavljani ustvarjajo pritisk …

London, 14. 11. 2014 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upokojeni nogometni reprezentant Steven Gerrard meni, da angleška športna javnost pretirano vrši pritisk na mlade zvezdnike, ki nato v reprezentanci preprosto niso sposobni igrati na takšnem nivoju, kot v klubu.

Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentanca Steven Gerrard je pred kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 med Anglijo in Slovenijo spregovoril o pritisku javnosti, zaradi katerega predvsem mladi zvezdniki kot je Raheem Sterling vselej ne igrajo na najvišji ravni. Gerrard je kapetanski trak predal Waynu Rooneyju. Napadalec Manchester Uniteda bo prav na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 s Slovenci stotič nosil dres Anglije.

Raheem Sterling
Raheem Sterling FOTO: Reuters

"Sam je kriv, da je tako dober," je o Rooneyju v intervjuju za ITV Sport dejal Gerrard in nadaljeval: "Za Wayna je to skoraj kompliment, ker je tako dober. Mediji vedo, da je igralec svetovnega kova, ki lahko ustvari magične trenutke. Normalno je, da bo požel vso pozornost. V preteklosti je dokazal, da pritisk dobro prenaša."

Pritisk na mlade
"Toda menim, da je krivda sodržavljanov, ker ustvarjajo pritisk in se osredotočajo na posameznike. Podobno se dogaja z Raheemom Sterlingom. Vedno se je to dogajalo. Mediji in ljudje so zmeraj iskali heroja in vanj polagali vso upanje," pa je o pritisku povedal Gerrard, ki je za Anglijo zbral 114 nastopov, v mislih pa je imel mladega kolega iz Liverpoola, ki ga na Otoku kujejo v zvezde.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lovesosa
14. 11. 2014 18.20
+5
realno angleži vedno hočejo krivca. in potem ko imajo krivca ga rastrgajo do amena(beckam, phill neville......). In prav je da o tem govorijo zdaj ker ima Anglija na vidiku nekaj res izjemnih mladih nogometašev(sterling, berahino, shaw, barkley...)