Nogomet

Mancini tik pred začetkom sezone dobil 'nogo' pri Interju

Milano, 08. 08. 2016 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometni trener Roberto Mancini in nogometni klub Inter, za katerega brani nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, sta se razšla. Novico je najprej objavil italijanski častnik Gazzetta dello Sport, katero so kasneje v klubu tudi uradno potrdili.

Roberto Mancini še drugič v karieri zapušča klop Interja.
Roberto Mancini še drugič v karieri zapušča klop Interja. FOTO: AP

Roberto Mancini je ekipo Interja prevzel novembra leta 2014, ko je na klopi nasledil Walterja Mazzarrija. To je bila njegova druga vrnitev v vrste kluba, ki ga je vodil tudi v letih 2004 do 2008, v minuli sezoni pa je z osemnajstkratnim italijanskim državnim prvakom in trikratnim zmagovalcem lige prvakov pa je osvojil četrto mesto in bo v letošnji sezoni igral v evropski ligi.

Nekdanji soigralec selektorja slovenske nogometne reprezentance Srečka Katanca v Sampdorii, je bil nezadovoljen s številnimi zadevami v Interju, v katerem imajo od junija naprej večinski delež kitajska investicijska družba Suning. Predvsem je 51-letnega Mancinija motilo to, da lastniki niso upoštevali njegovih želja glede okrepitev, Samir Handanović in soigralci pa v pripravljalnih tekmah niso ravno uspešni.

Odvetniki italijanskega trenerja se z vodstvom kluba dogovarjajo le še o finančnih pogojih prekinitve pogodbe. Mancini je na leto v Interju zaslužil 4,5 milijona evrov. Po pisanju častnika Gazzetta dello Sport bo Inter prevzel Frank de Boer, kar je tudi velika želja predsednika kluba Ericka Thohirja, ki je bil pred prihodom kitajskega kapitala večinski lastnik. Šestinštiridesetletni De Boer je v zadnjih šestih sezonah vodil nizozemski Ajax, podpisal pa bo triletno pogodbo. V Interju naj bi prvo leto zaslužil dva milijona evrov, naslednje leto pa tri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
09. 08. 2016 10.44
Ajde, "vrhunski" trener Vanoli, služba se ti nudi :)
Kun_Aguero
08. 08. 2016 19.05
+3
ja kje bo pa ekipa funkcionirala normalno, če nedobi igralcev ki so kooperativni za njegov način igre. Čisto logično če novega trenerja nebodo poslušali katere igralce hoče bo z njim čisto isto
ales400
08. 08. 2016 14.55
+5
Hvala bogu, končno.
CURVANORD Zanetti
08. 08. 2016 11.48
+4
Končno,sem že zadnjič pisal da bi bilo dobro da še pred začetkom prvenstva sivolasi gre.Težava za novega trenerja bo ta ker ne bo mogel oddelat priprav in si po svojih zamislih sestavit ekipe. To kar je na razpolago bo trema izkoristit.
TellingTheTruth
08. 08. 2016 12.06
+5
Saj si tudi Mancini ni mogel sestavit ekipe po svojih zeljah :)
vaše vreme isti?e
08. 08. 2016 12.52
+4
tako je. opozarjal je na pomanjklivosti ekipe že lep čas. ostali konkurenti so se vsi okrepili. koga mu je pripeljal Throhir? Candrevo in Banego? isto se je dogajalo s contejem pri juventusu ko je poudarjal da potrebuje močnejšo ekipo za evropo. v tem pogledu je bil moratti vedno zaljubljen v nogomet.
CURVANORD Zanetti
08. 08. 2016 13.07
+5
So mu lansko leto pripeljali Mirando + kar nekaj igralcev. Kakšen sistem je postavil igral je brez pravih napadalcev jih je čuval na klopi in vlekel rezultate 1:0. kolikor dolgo je šlo. Pol pa strm padec .Veš če ti jaz recimo pripeljem vse kar si želel in sezono slabo zaključiš in po zahtevaš spet en kup igralcev,pomeni da si sam opravil slabo delo in zakaj bi se spuščal v nove stroške a ti bi nekomu vsako leto skoraj v celoti menjaval ekipo tega niti Real ne počne ki ima bistveno več denarja na razpolago
ales400
08. 08. 2016 14.56
+4
Dobro, da mu uprava ni pripeljala željenih odsluženih starcev in defenzivcev, ki si jih je želel