Nogomet

Galešić Goričanom zagotovil tri točke

Nova Gorica, 19. 11. 2011 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Hit-a Gorice so v 18. krogu PrveLige z 2:0 odpravili kranjski Triglav in si zagotovili nove tri prvenstvene točke. Junak zmage je bil Goran Galešić.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: Miro Majcen

Novogoričani so v Kranju potrdili visoko mesto na prvenstveni lestvici. Večino tekme so bili boljši od domačih, predvsem pa konkretnejši. Zmago je Primorcem priigral Goran Galešić, ki je zabil oba zadetka na tekmi. Novogoričani so vpisali deveto zmago v sezoni, s čimer so se utrdili pri vrhu lestvice. Na drugi strani je Triglav doživel že 13. poraz in je trdno na zadnjem mestu.

Zmaji zmagali v Domžalah

Dare Vršič
Dare Vršič FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na gostovanju pri sosedih iz Domžal vknjižili nove tri prvenstvene točke, za goste iz prestolnice pa je bil natančen Dare Vršič, ki je zadel že v 3. minuti dvoboja. Do izteka igralnega časa se izid dvoboja ni spremenil, nekoliko konkretnejši na terenu pa so bili varovanci Dušana Kosiča. Zmaji so imeli v nadaljevanju priložnost, da bi z 11-metrovke prednost povišali, a je edini strelec Vršič zadel prečko. Dvoboj se je končal z minimalno zmago zeleno-belih.

Nafti tri točke ob jezeru

Boštjan Zelko
Boštjan Zelko FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so velenjski nogometaši na lestvici precej višje od Nafte, ki je bila do tega kroga na predzadnjem mestu, pa vloge papirnatega favorita niso upravičili. Lendavčani so z zgodnjima zadetkoma v prvem delu ter še enim na začetku drugega hitro odločili tekmo v svojo korist in se veselili pete zmage v prvenstvu. Rudar je na drugi strani vpisal šesti poraz in je točkovno (24) izenačen z Domžalami v sredini lestvice.

Mezga odločil dvoboj v Ljudskem vrtu

Dejan Mezga
Dejan Mezga FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so po zmagi nad Koprom (2:1) in na polovici državnega prvenstva obdržali sedem točk prednosti pred zasledovalko Olimpijo. Mraz je stiskal, temperatura je bila na meji ledišča, gledalcev pa je bilo za mariborske razmere malo – skoraj štirikrat manj kot na sredini pokalni tekmi z Zavrčem. V goste je prišel Koper, ki v prvenstvu ne blesti, se pa je v preteklosti večkrat izkazal kot zelo neugoden tekmec.

Izid:

Triglav – Hit Gorica 0:2 (0:0)
NK Domžale – NK Olimpija 0:1 (0:1)
Rudar Velenje – Nafta Lendava 2:4 (0:2)
Maribor – Luka Koper 2:1 (2:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JEZKE-BLOKIRAT
20. 11. 2011 04.13
toteki so spet goljufali kot vedno jaz jih bom od zdaj naprej klicu TOTI FRUTEKI
vettel
19. 11. 2011 21.28
Miran BUKOVEC ali si slep ali pa si dobil dobro kuverto v žep!!! MB že kupuje tekme...
Luka Šircelj
19. 11. 2011 19.51
ta jug čist zmeri ogoljufa domžale...pa kao en najbolših sodnikov v sloveniji
Silvo Pe?nik
19. 11. 2011 18.59
mariboro je lažje ko imajo 12 igralca sodnika
Dzaaja
19. 11. 2011 15.54
Svaka cast Gale !