Nogomet

Francesco Totti ostaja pri Romi, a v direktorski vlogi

Rim, 20. 07. 2017 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slabima dvema mesecema se je zelo čustveno poslovil od aktivne kariere profesionalnega nogometaša v dresu svoje 'večne ljubezni' Rome, odslej pa bo v novi vlogi nadaljeval svoje nogometne poslanstvo. Uganete, morda, v katerem klubu? Jasno, v Romi...

Nekoč izjemna desetica 'azzurov' in Rome Francesco Totti je potrdil, da bo dres aktivnega nogometaša zamenjal za novo vlogo v klubu, ki mu je posvetil vso svojo bogato kariero. Odslej bo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP opravljal vlogo enega od direktorjev Rome, in sicer bo desna roka novega športnega direktorja 'volkulje' Monchija ter prav tako novega stratega di Francesca. 

Francesco Totti bo Romi odslej pomagal v direktorski vlogi.
Francesco Totti bo Romi odslej pomagal v direktorski vlogi. FOTO: AP

"Prvi del mojega življenja v vlogi nogometaša se je končal in zdaj pridejo na vrsto pomembnejše stvari. Do 28. maja sem razmišljal samo o igranju nogometa in zabavi ter kako prispevati čim več ekipi. Zdaj grem naprej, obračam nov list v življenju," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Totti.

Svojo zadnjo tekmo v dresu Rome je Totti odigral 28. maja proti Genoi. Čeprav so se sprva pojavljala ugibanja o morebitni selitvi na Japonsko oziroma v ZDA, se je Italijan očitno odločil ostati tam, kjer je začel svojo kariero, četudi v nekoliko drugačni vlogi. "Nova doba, nove avanture se začenjajo zdaj ... Želim si biti vse in nič ter predstavljati pomembno osebo za Rim in Romo," je še zapisal.

Totti je za Romo odigral 786 tekem in dosegel 307 golov. Z italijansko reprezentanco pa je leta 2006 na SP v Nemčiji osvojil naslov svetovnega prvaka v nepozabni finalni tekmi proti izbrani vrsti Francije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.