Nogomet

FOTO: Vijoličasti so se z zmago poslovili od Evrope

Maribor, 26. 08. 2010 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
K.A. / STA/I.K.
Komentarji
163

Na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo je Maribor s 3:2 ugnal Palermo. V nadaljnje tekmovanje pa so se uvrstili Italijani, ki so na prvi tekmi slavili s 3:0.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je med tednom napovedoval čudež. Začelo se je lepo, nadaljevalo še lepše, a čudež se tokrat le ni zgodil. Mariborski nogometaši so bili prvih 60 minut res boljši tekmec na zelenici Ljudskega vrta in vodili z 2:0. Toda Italijani so nato hitro izkoristili nekaj nepozornosti v obrambi, ki so jim omogočile zadetka v gosteh. Ta sta tudi končala mariborsko pot po Evropi, Palermo pa bo na drugi strani z zanimanjem spremljal petkov žreb skupin v Monte Carlu.

Mariborčani so tekmo začeli po svojih željah. Odločno so krenili proti italijanskemu golu in ga prvič ogrozili v sedmi minuti, ko je Marcos Tavares meril malce premalo natančno. Toda Brazilec v vrstah Maribora je bil uspešnejši v 14. minuti. Žoga se je po strelu Armina Bačinovića malce srečno odbila do povsem samega Tavaresa, ki jo je ustavil na prsih, nato pa z volejem ukanil Salvatoreja Siriguja.

V 27. minuti je le malo manjkalo, da Maribor ni povišal svoje prednosti. Po kotu je namreč Aleš Mertelj z glavo zadel prečko, odbito žogo pa je Dalibor Volaš prešibko udaril – prav tako z glavo –, da bi lahko presenetil Siriguja v Palermovih vratih. A le nekaj trenutkov pozneje so podobno nevarno zapretili tudi Italijani. Abel Hernandez se je znašel sam pred Matejem Radanom, a veselje mu je preprečila vratnica.

V 33. minuti je Tavares spet premagal Siriguja, toda sodnik je gol razveljavil zaradi Brazilčevega igranja z roko. In čeprav so bili gosti večino časa v "podrejenem" položaju, pa so vseeno prišli do nekaj priložnosti, pri čemer sta največ poskušala Hernandez in Javier Pastore. Tik pred koncem polčasa je s strelom na drugi strani poskusil še Mitja Viler, a je bil Sirigu na mestu.

Drugi polčas se ni začel tako dinamično kot prvi, edini nevarnejši udarec je sprožil Josip Iličić, ki je meril previsoko. Toda v 58. minuti je prav Iličić poskrbel za 2:0. Volaš je podal z desne strani pred gol, kjer je nekdanji igralec Interblocka spretno poslal žogo v italijansko mrežo.

Ko je bil vrhunec vzdušja v polnem Ljudskem vrtu na višku, saj je, denimo za podaljšek, manjkal le še zadetek, pa so gosti prišli do zelo pomembnega gola, ki je praktično že odločil potnika v evropsko ligo. Po prostem strelu z desne strani je žoga v gneči prišla do osamljenega Hernandeza, ki jo je s peto le še potisnil čez golovo črto.

Isti igralec je šest minut pozneje dokončno odločil zmagovalca dvoboja. Po lepi akciji je Hernandez na koncu z roba kazenskega prostora z volejem izenačil na 2:2. Po tem zadetku je volja domačih malce popustila, kljub temu pa je bil Aleksander Rajčević blizu zadetka v 81. minuti, "častno" zmago pa je domačinom v 89. minuti priigral Siniša Andjelković po strelu z glavo.

Izid:
Maribor - Palermo 3:2 (1:0)

KOMENTARJI (163)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andre.MB
27. 08. 2010 20.35
viola tvoja vedno s tabo je...
Kiki789
27. 08. 2010 17.53
Bravo fantje,super ste se borili od prve minute do zadnje!Vzdušje noro,ko pogledam danes posnetke s tekme se kar ježim!To je to!Hvala za prečudovit večer,najboljši ste!<3MARIBOR<3
Skyro
27. 08. 2010 15.49
Pa btw PoP tv.. kak spšloh pustite da se take izjave dajejo na forum.. in pol vsi pričakujete da bomo v peac z ostalimi klubi pa da nebo razgrajanja.
Skyro
27. 08. 2010 15.48
JezekSekaSeka02 26.08.2010, 23:16 -37 Ja itaq primitivci mariborski so spet štale delal kot vedno ... a ne bi blo boljš da bi ta qurčev ljudski vrt zravnal z zemljo in naredil park za retardirane mariborčane, ki jih kar mrgoli za vsakim vogalom ... dejmo pomagat tem ljudem, ker si očitno sami ne morejo ... Dej Jezek si frajer prek foruma ne.. posranc.. ajde name place and time,, Pa da te vidimm posranc jedan. Prek foruma izivat vsak upa... SAMO EN JE KLUB SAMO ENA ČAST!!
Andre.MB
27. 08. 2010 15.12
Olimpiji čista DESETKA-na lestvici!!! Hahahahahahahahahaaaa
blacknwhite
27. 08. 2010 14.57
Archybald Vse si povedal samo podpišem se ti pod comment pa je to to :)
blisko
27. 08. 2010 14.43
bravo Maribor, igra zelo solidna, vzdušje fenomenalno res, kapo dol.
Archybald
27. 08. 2010 14.33
Pa dobro folk, se vam je vtrgalo. Doumite že enkrat, da to ne pelje nikamor. Ko igra Slo. klub v Evropi se navija zanj, pa naj si bo to MB, KP, Bakovci, Piran, Sp. ali Zg.Kašelj!!! Ko pa se igra v sklopu državnega prvenstva pa je jasno, da tisti, ki je iz LJ ne bo navijal za MB in isto velja za mariborčane, da niti pod razno ne bodo navijali za Olimpijo. Samo po sebi več kot umevno. Kar se pa včerajšnjega nogometa tiče pa lahko rečem samo to. Nepozaben nogometni večer. MB lahko v tem trenutku igra s komerkoli in bo pokazal dobro igro. Premagati bilo katerega nasprotnika iz italjanske serije A je za slovenske razmere zmaga, katera je večja od samega Triglava. Kaj šele nekoga izpod samega vrha ital.1. lige. In to s kakšno igro. Igra predvsem iz prvega polčasa je bila resnično sanjska, navdušojoča, polna tempa, lepih potez in predvsem dejstva, da ni vse v denarju ampak v srcu! Tudi drugi polčas je prikazal dobro igro, ki se je ne bi sramavali tudi največji klubi v Evropi. Če kaj, je MB v obeh tekmah s Palermom zapustila sreča. Z njo bi bilo danes marsikaj drugače. Imeti na vratih vratarja, ki ni branil niti minute v slo. ligi, kaj šele pred tem v Evropi. Igrati s tako mladim in neizkušenim moštvom, kjer jih polovica še sploh ni igrala v Evropi in s prikazanimi zrelimi in navdušujočimi igrami je nekaj, česa se večina sploh ne zaveda. Sramota za vse tiste, ki udrihate v teh trenutkih po NK MB. S tem dokazujete samo kako majhni in plitki ste. Pravi paraziti! Kar se navijanja tiče pa nimam besed. Noro, nepozabno, skoraj nedoživeto. Resnično, to je možno le v Mariboru!
wnBw
27. 08. 2010 14.29
najbolj žal mi je to ker bi lahko v palermu zmagali če nebi imeli igralca manj in penala...sedaj odahaja iličič pa še kdo in ne bo več tako zelo kakovostne ekipa..a bo še vedno zelo dobra in lahko daleč pride.... drgač pa svakaa čast MARIBOR!"!
Kalevra
27. 08. 2010 14.22
ocitno se polovica murkotov sploh ne obremenjuje z vcerajsno tekmo, ampak ljubljanskimi stozicami. zato pa imate mesto slabse, kot pri ciganih, v ljubljani je pa ze cela kolonija stajercev, ki se mnozicno preseljujeo iz tistega sekreta. imate samo nogomet, kaksen hokej, kosarka,... vam je spanska vas. pa lahko pluvate po ljubljani in olimpiji kolikor hocete, ampak to se vedno ne spremeni dejstva, da ste nesposobno mesto v vseh pogledih. ko sem gledal tekmo sem privoscil mariboru, da premaga makaronarje in gre naprej, sedaj ko pa berem vase komentarje, sem pa prov vesel, da ste izpadli. kur.c vas gleda banda nevoscljiva
jurka17
27. 08. 2010 13.40
človek kar nemore verjeti kako lahko nekateri kritizirate ta naš fantastični maribor, če bi imeli malo več sreče in če nebi bili sodniki tako pristranski kot so bili na prvi tekmi bi bil sedaj maribor v LEAGUE EUROPA. VSA ČAST MB !! EN KLUB, ENA ČAST <3
Stifmajsta
27. 08. 2010 12.52
Pohvale -igralcem za odlično igro in borbenost, -trenerjem, -športnemu direktorju, ki za klub res dela s srcem, -navijačem za vzdušje,... Nekaterim nevoščljivim ljubljančanom pa svetujem, da napolnijo Stožice in pomagajo svojemu klubu do obstanka v prvi ligi.
mpk2
27. 08. 2010 12.41
Pa začnite enkrat pravilno sestavljat spodaj SLO lestvico!!! Maribor ima z tekmo manj enako točk in razliko v golih 4 več kot Domžale, tako da je na 1. in ne na 2. mestu!!! By The Way!!!
MISKO2
27. 08. 2010 12.21
V sklopu novačenja starejših, izkušenejših in tudi dražjih nogometašev je (bil) tudi trenutno tretji reprezentančni vratar Aleksander Šeliga. Zahovič ga je po naših informacijah vabil v Maribor, na selitev v štajersko prestolnico je vratar Sparte iz Rotterdama pristal, a se je zataknilo pri njegovem klubu, ki je zahteval previsoko odškodnino.
brainstorm
27. 08. 2010 12.19
majka85 - kako si ti pameten - pravi vrelec modrosti,no... Kaj nekaj vlečeš klube iz skupne Juge, zdaj mi poišči Zvezdo-kje je? A tvoja mentaliteta-kao "sej mi smo že nekaj osvojili, dajmo na lovorikah spat" pa je zmagovalna al kaj?! Ne nabijaj nekaj v tri dni, lahko bi omenil Partizan al pa Hajduk-če že kaj-DOBRODOŠEL V SEDANJOSTI
MISKO2
27. 08. 2010 12.18
Škoda edino, da Sparta kjer je golman Šeliga želijo preveliko ceno za njega, ker bi bil že pri Mariboru:(((((((( Aleksander Šeliga še vedno išče izhod iz Sparte. Maribor je ponudil roko in Šeliga jo je bil pripravljen sprejeti, a ga je po prstih udarila visoka zahteva Nizozemcev po odškodnini.
botjabotja
27. 08. 2010 12.18
panucci 27.08.2010, 09:00 -15 Prov smešni ste s temi komentarji,najpre, teden dni pisanja o čudežu 4:0,potem izpadete in ne znate tega športno prenest.Zdaj pa že pišete na kater tekmi slovenske reprezentance bo več navijačev,pa nikjer nisem zasledil v tem članku da je kje omenjena.Zato se hitro vpisat v 1razred osnovne šole,ker 1.september je pred vrati in še vas lahko naučijo brat.Pa kaj mislite,da sam vi štajerci navijate za reprezentanco?HAHAHAHA.Slovenska reprezentanca bo imela tudi v stožicah pol stadion,kaj ti ljudje pridejo tudi iz drugih koncev in krajev podpirat in bodrit naše fante.Pač ste fovšljivi ljudje,sam smešno mi je da vam pa ljubljanski denar ne smrdi,k ste tok ponosni kot da ste sam vi v sloveniji..Priznajte si da ste izpadli in je Strinjam se, da bo imela reprezentanca polne Stožice in to je tudi prav, potrebno jih je podpreti. V LJ je pa včeraj igral Maribor, ne reprezentanca in si ne smemo dovolit, da nekateri tukaj na forumu ponižujejo Maribor kot klub in njegove navijače. Upam, da se je včeraj izkazalo, da nismo imeli "lažnega" upanja v dober rezultat. Splet okoliščin je pač nanesal tako kot je ... Da pa bi Palermo igral z pol moči? Temu se pa lahko le nasmejem. Sem bil na tekmi in sem opazoval njihovo klop. Oja, bili so zelo nervozni. Mogoče pa bo Maribor na derbiju v Ljubljani igral z pol moči, kdo ve. Mogoče bo potrebno igrati brez moči, kdo ve. Mogoče pa sploh ne bodo igrali, ker nasprotnik ne bo uspel "sestaviti" enajsterice, da se o trenerju sploh ne pogovarjamo. Kdo ve.
slovenac3
27. 08. 2010 12.12
majka85 27.08.2010, 11:36 -1 to je slovenska mentaliteta,ja sej že to,da smo premagal palermo je dost za tko malo mesto kot je maribor.zarad te mentalitete slovenski nogomet nebo nikol nardil omembe vrednega uspeha,kot DINAMO ZAGREB,KI JE LETA 67 OSVOJIL LIGO UEFA(LIGO VELESAJEMSKIH GRADOVA) IN CRVENA ZVEZDA,LETA 91 OSVOJILA PREDHODNICO LIGO PRVAKOV slovenska mentaliteta ??? Slovenski klubi SO PRIMORANI prodajati "najboljše" da sploh preživijo, .... če bi vsaj malo poznal razmere ne bi sploh primerjal z Crveno in Dinamom ki imajo najmanj 10x več denarja na voljo. Kaj šele Palermo, ki lahko kupi cel Maribor da jih bo posedel na rezervno klop. Pa je Maribor dokazal da je boljša ekipa in če ne bi sodnik izključil golmana na prvi tekmi bi Maribor sigurno napredoval.
botjabotja
27. 08. 2010 12.10
Ponosen sem, da sem Mariborčan!
smiilc
27. 08. 2010 12.01
Letos nismo prišli v evropsko ligo....zato pač drugo leto v ligo prvakov :D en klub ena čast <3