Nogomet

VIDEO in FOTO: Kampl še ni treniral, Novaković si želi vsaj točko

Ljubljana, 11. 11. 2014 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V./B.B.
Komentarji
5

Slovenski nogometni reprezentanti so v Stožicah opravili nov trening pred kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji. Na treningu sta manjkala poškodovani Kevin Kampl in Andraž Krim, ki je šele danes prispel v Slovenijo.

Zato pa je s polno paro vadil izkušeni napadalec Milivoje Novaković, ki bo tudi v Angliji edina prava slovenska "špica". S svojo formo je zadovoljen, upa, da bo pomagala k vsaj točki na Wembleyju. "Zadovoljen sem s svojo formo že celo leto. Poskušam jo ves čas ohranjati, odigral sem vse tekme v ligi. Zdaj sem imel malce daljši 'dopust', saj sem prej prišel v Slovenijo in se malo regeneriral. Zdaj moram pošteno delati do sobote, vložiti svoj maksimum in pomagati ekipi, da se vrne z dobrim rezultatom," pravi Novaković, ki pa ni želel govoriti o tem, kaj bi bil dober izid.

"Ne bi gledal na rezultat, vemo, kdo je favorit. Dvakrat sem igral z njimi, bili smo zelo blizu točki ali celo zmagi, dobro smo se kosali. Mogoče bo šlo v tretje rado," meni izkušeni napadalec in poudarja, da je vzdušje po oktobrskih zmagah boljše in da se je tudi ozračje okoli reprezentance malo umirilo.

"Čaka nas pomembna tekma, ne gremo zastonj tja, ne gremo na izlet, ampak bomo dali vse od sebe in poskušali vzeti kakšno točko, če ne tri. Igrali bomo samozavestno. Anglija je favorit, ampak moramo biti osredotočeni predvsem nase in našo igro še izboljšati. Vemo, da je stadion na vrhunski ravni, da je Anglija dobra reprezentanca. A gremo odigrat pošteno tekmo, se 'stepst', na koncu pa bomo videli, kdo bo zmagal. Upam, da bomo pokazali pravi obraz," je še povedal Novaković, ki bo poskušal prekiniti angleški niz petih tekem brez prejetega gola.

Milivoje Novaković
Milivoje Novaković FOTO: Damjan Žibert

Na drugi strani si ga Angleži razumljivo želijo nadaljevati. "Zdaj smo pri petih tekmah brez dobljenega zadetka, na kar smo ponosni in s čimer smo zadovoljni. Po poletnih tekmah na svetovnem prvenstvu smo bili deležni nekaj kritik, zato je bilo pomembno, da ojačamo obrambo in strnimo vrste. Zdaj si želimo nadaljevati to, kar nam je uspelo na zadnjih petih obračunih," je za otoške medije povedal branilec Chelseaja Gary Cahill.

"Pri tem ne gredo zasluge zgolj štirim branilcem in vratarju. Imamo igralce tudi pred nami in ti trdo delajo, kar je zelo pomembno. Ne glede na to, kakšna je postavitev, vsi na igrišču morajo prispevati svoj delež tudi v obrambi. Vemo, da imamo kar nekaj kreativnih igralcev, toda ko izgubimo žogo, se tudi oni trudijo čim prej znova dobiti žogo v svojo posest. To je odlično," še meni Cahill.

Ta je bil med tistimi desetimi, ki so izpustili uvodni trening Anglije. Saido Berahino, Danny Welbeck, Calum Chambers, Kieron Gibbs in Ross Barkley so dobili počitek po prvenstvenih tekmah, Cahill, Leighton Baines, Phil Jagielka, Alex Oxlade-Chamberlain in Andros Townsend pa so dobili nekaj udarcev v prvenstvu in so še v rokah zdravniške službe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pacek22
12. 11. 2014 15.30
gremo na zmago!!! Francija čaka :)
ladovan
11. 11. 2014 19.53
+7
Kako tocko mile?!...vsako tekmo je treba it na zmago pa naj bo nasprotnik ne vem kako dober
Unauthorized
11. 11. 2014 19.36
+16
Vedno ampak res čisto vedno se pa more( prav tipično slovensko) najdt en lopov. Rečeno je bilo namreč, da se bo med gledalce razdelilo 20 žog a poglej ga zlomka sta dve mladi punci, ki sta postavili žoge ob igrišču, postavili samo 15 žog preostale pa mirno odnesle.....najbrš domov. In to v pričo vseh na tribunah in na igrišču. Kot, da nihče od gledalcev niti šteti ne zna. Sram jih je lohk!
štajerc55
12. 11. 2014 13.24
+1
ja a ti ni to normalno ??? glede na to kako je to vseskupaj zgajeno !!!!
šmajser1
11. 11. 2014 19.28
+23
VSAJ TOCKO!???RAZBILI JIH BOMO KO KANTE!!!