Nogomet

FOTO IN VIDEO: Bo Gerrard boljša pomoč Galaksiji, kot je bil Beckham?

Los Angeles, 08. 07. 2015 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometaš Steven Gerrard bo v prihodnje kot član LA Galaxy nosil dres s številko osem. Za 35-letnega vezista bo to šele drugi klub v njegovi profesionalni karieri. Nekdanji kapetan Liverpoola bo za 18-mesečno zvestobo prejel kar osem milijonov evrov.

Steven Gerrard že trenira z novimi soigralci pri moštvu LA Galaxy. Kalifornijski klub ga je danes tudi uradno predstavil na novinarski konferenci, kjer so vsi ameriški ljubitelji izvedeli kako neučakan je že 35-letni Anglež, da končno zaigra za svojo novo ekipo. "Še vedno želim biti uspešen. Tukaj sem zaradi zmag, čeprav je marsikdo pomislil, da sem prišel na počitnice in po bogato plačilo. Kmalu jim bom dokazal, da se motijo," je bil kritičen Gerrard.

Na predstavitvi za medije je pokazal, da bo tudi v Ameriki nosil dres z družinsko številko osem. Čeprav ima sam status nogometnega zvezdnika, pa tudi čez veliko lužo ne more stopiti iz sence dobrega prijatelja in rojaka Davida Beckhama, ki je legenda petkratnih ameriških prvakov: "David je moj heroj, fantastičen možakar in odličen nogometaš. Preden sem se odločil za prihod v LA, sem se obrnil nanj za nasvet." David Beckham je bil v času igralske karieri, prva zvezda nogometnega moštva iz mesta angelov, Gerrarda tako čaka težka naloga, da upraviči zaupanje ameriških navijačev. Na pomoč mu je že priskočil nekdanji soigralec pri Liverpoolu Robbie Keane, ki za ekipo iz Los Angelesa igra že od leta 2011: "Lepo je, da je Robbie ob meni. Predstavil me je igralcem, poleg tega mi je posodil sončno kremo s faktorjem 50, zato, da me ne opeče. Občutek je kot, da bi prišel v nov šolski razred, toda zahvaljujoč soigralcem, se počutim zelo dobrodošlega."

Steven Gerrard pravi, da v LA ni prišel zaradi dobre plače.
Steven Gerrard pravi, da v LA ni prišel zaradi dobre plače. FOTO: Reuters

Nekdanji angleški reprezentant je še dodal, da je imel kar nekaj ponudb angleških in ostalih evropskih klubov, toda jih ni sprejel, ker enostavno ne bi mogel igrati Liverpoolu. Gerrard bo debitiral v soboto, ko se bo v LA Galaxy na prijateljski tekmi pomerila z mehiškim moštvom Club America.

V Ameriki tudi Frank Lampard

Na vzhodni obali ZDA je novo poglavje v nogometni karieri začel še en angleški nogometni zvezdnik, Frank Lampard. 37-letni Londončan je pred medije stopil kot član moštva New York City, za katerega bo v prihodnje igral tudi legendarni Andrea Pirlo. Če k obema nogometnima superzvezdnikoma dodamo še Španca Davida Villo, potem ima New York sanjsko moštvo: "David Villa in Andrea Pirlo sta zame na vrhu seznama najboljših nogometašev na svetu. Res imam srečo, da sem lahko v isti ekipi kot sta oba."

Frank Lampard po več mesečni agoniji le dobil dres NY Citya.
Frank Lampard po več mesečni agoniji le dobil dres NY Citya. FOTO: Reuters

Lampard, ki je bil nazadnje član angleškega prvoligaša Manchester Citya, bo prvič za ameriški City zaigral v nedeljo proti Torontu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
08. 07. 2015 18.21
+3
Captain Fantastic!!!!!!! vso sreco cez luzo
Trend01
08. 07. 2015 11.04
+5
"Bo Gerrard boljša pomoč Galaksiji kot je bil Backham?" Zanimivo. Vedno sem mislil in živel v prepričanju, da je pravilno David Robert Joseph Beckham, oz. David Beckham. Ali drugače. Če kdo kaj ne ve, naj se obrne na 24ur.
Trend01
08. 07. 2015 11.22
+2
Lepo, da ste popravili. To je redkost na tem portalu.
mmickica
08. 07. 2015 10.27
-3
Žal mi je za Gerrarda, da se ni nikoli odločil še za kak drug kub, kjer bi lahko bolje pokazal svoje znanje, oziroma ga vsaj bolje vnovčil in mogoče prišel še o kakšne lovorike! Ampak on že ve, zakaj se je tako odločil... Veliko sreče v USA!
lovesosa
08. 07. 2015 10.39
+4
temu se reče lojalnost, če si že kdaj slišala za to. sam je dostikrat rekel, da nikoli ni obžaloval odhoda iz anfielda. torres je šel in je dobil lovorike. gerrard ni odšel in dobil status klubske legende. potem se pa sama odloči kaj pomeni več.
lovesosa
08. 07. 2015 10.45
+2
kar se tiče znanja pa so ga 5,6,7 let nazaj zidane ronaldinho, kaka, pele in praktično vsak igralec liverpoola označevali za najboljšega midfilderja oz. igralca na svetu. poglej si malo na jutubu kako je igral
mmickica
08. 07. 2015 10.47
+3
Nisem rekla, da tega ne odobravam! Nasprotno, celo cenim takšno odločitev.
KOPITES
08. 07. 2015 09.48
+10
Srecno Stivi..#YNWA