Nogomet

VIDEO in FOTO: Derby della Capitale: Lazio drugič letos vlada Rimu

Rim, 04. 03. 2012 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Lazia so v 26. krogu Serie A v Derbyju della Capitale z 2:1 premagali Romo. Strelca za goste sta bila Hernanes in Stefano Mauri, za gostitelje pa je edini gol dosegel Fabio Borini.

Nogometaši Rome in Lazia so odigrali še en veličastni mestni derbi. V izjemnem vzdušju na Olimpicu so se zmage – drugič letos v dvobojih z Romo – veselili varovanci Edyja Reje. Derbi se je tokrat začel zelo slabo za varovance Luisa Enriqueja, ki so že v 7. minuti ostali brez prvega čuvaja mreže Maartena Stekelenburga. Omenjeni je po mnenju sodnika na nepravilen način zaustavil Miroslava Kloseja in Roma je večji del dvoboja igrala z igralcem manj. Ob tem je glavni sodnik dvoboja pokazal še na belo točko, zanesljivi izvajalec 11-metrovke pa je bil Hernanes. V nadaljevanju dvoboja so gostitelji zaigrali bolje, kot bi bili številčno popolni, mladi Fabio Borini pa je izid uspel poravnati na 1:1.

Daniele de Rossi
Daniele de Rossi FOTO: Reuters

V nadaljevanju dvoboja se je Enriquejevi četi počasi začela poznati utrujenost, ki je bila predvsem posledica igralca manj na terenu, mestni tekmec pa je to s pridom izkoristil. V 62. minuti je kapetan Stefano Mauri visoko žogo pospravil za hrbet Bogdana Lobonta in zabil za 2:1. Čeprav so si Rejevi izbranci priigrali še nekaj lepih priložnosti za potrditev zmage, je Roma v izdihljajih dvoboja udarila še enkrat, Tottijev poizkus z glavo pa je bil premalo natančen in ostalo je pri 2:1 za Lazio.

V kolikor govorimo o dveh derbijih, bi bilo lepo videti, da tudi po izteku 90. minute 11 nogometašev igra proti 11. Ne bom govoril o sojenju. Rdeči karton je prišel v najbolj neprimernem trenutku za nas. Vseeno smo postavili sistem, ki nam je omogočal, da smo bili vse do konca v igri za ugoden izid. Moji fantje so naredili vse, da bi izenačili, ampak enostavno ni šlo. Vesel sem izjemne podpore navijačev, ki so nam pomagali na poti do želenega cilja. Ne vem kaj smo naredili, da smo si to zaslužili,“ je po porazu povedal Enrique.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
05. 03. 2012 18.45
+0
kaj češ, Roma ni imela sreče...
Ataraxia
05. 03. 2012 18.42
Pričakujem, da sodnik dolgo časa ne bo sodil kake pomembne tekme... Da na taki tekmi, v 7. minuti ob taki situaciji dosodiš penal in izključiš golmana... morš res sovražit svojo službo. Glede igre pa tak: prvi polčas je bil dokaj enakovreden, Roma je kljub igralcu manj konkretno napadala in zasluženo izenačila. V drugem polčasu pa je pač bilo očitno, da so precej utrujeni in zaradi tega tudi, žal, niso zdržali in dobili gol. Utrujenost pa vseeno ne opravičuje nekaj bisernih podaj/potez Taddeia in Simplicia, za katera pričakujem, da ju v naslednji sezoni ne bom več gledal (vsaj v prvi postavi ne). Žal se je s tem porazom tudi (vsaj po mojem mnenju) končal Romin lov na tretje mesto, očitno pa je tudi, da mesto za EL ne bo prišlo samo od sebe. Ta sezona je ne glede na vse spremembe v klubu za mene (vsaj za zdaj) razočarujoča, prav tako pa še vedno dvomim, da je Luis Enrique pravi trener za Romo. FORZA ROMA PER SEMPRE!!!
Ceda
04. 03. 2012 20.56
+4
ČESTITKE VSEM IGRALCEM NA BORBENOSTI ! FORZA LAZIO
apetek
04. 03. 2012 19.09
+3
Barcelonski enrique ni naredil nekega napredka v romi, vsaj to sezono ne in če bi klub vodil abramovič, verjamem da tudi enrique ne bi bil več trener.. hehe
Gavrilo
05. 03. 2012 00.00
+0
francosy1
04. 03. 2012 18.58
+9
Edy je enkrat izjavil, da bi želel biti slovenski selektor. Upam, da ga bodo pripeljali na to mesto po Stojanoviću. Takšnega trenerja Slovenija ne sme spregledati. Zaradi njega navijam za Lazio! Bravo!
elzan
04. 03. 2012 18.26
+3
Gavrilo
05. 03. 2012 00.01
+1
cocowski
04. 03. 2012 18.25
+9
pregroba odločitev za 11m in izključitev stekelenburga drgač pa super derbi