Nogomet

FOTO: Balzaretti in Ljajić potopila Lazio

Rim, 22. 09. 2013 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Rome so v Derby della Capitale z 2:0 ugnali Lazio in bodo vladali večnemu mestu vse do nasldnjega medsebojnega obračuna. V 63. minuti je prvi zatresel mrežo tekmeca Federico Balzaretti, v izdihljajih dvoboja pa je zmago z 11-metrovke potrdil Adem Ljajić.

Nogometaši rimskih Rome in Lazia v letošnji sezoni ne blestijo, a ko napoči Derby della Capitale lahko z zmago vsaj za nekaj časa zabrišejo sledi slabega uvoda v sezono. Prestižni naziv vladarja mesta v italijanski prestolnici pač nekaj šteje. "Derbijev ne igraš, derbije zmaguješ,“ je bil pred dvobojem jasen strateg gostiteljev Rudi Garcia, ki v svoji zasedbi, v prvem delu dvoboja ni imel posebej razpoloženega posameznika. Akcije so se namreč zaključevale s slabimi poizkusi z razdalje oz. so jih napadalci začinili z neodločnostjo. In nič drugače ni bilo tudi, ko je nevarno zapretil Lazio.

Federico Balzaretti
Federico Balzaretti FOTO: Reuters

V nadaljevanju so bili 'gostje' predvsem po zaslugi nemškega napadalca Miroslava Kloseja nevarnejši, po zaslugi Francoza Michaela Cianija so zadeli celo prečko, sledila pa je popolna ofenziva gostiteljev. Še posebej aktiven je bil rezervist Adem Ljajić, ki je sodeloval tudi pri akciji za gol. Po nevarnem predložku v srce kazenskega prostora je žoga preskočila številne visoke nogometaše Rome, Federico Balzaretti pa je žogo z lepim strelom poslal za hrbet Federica Marchettija. Ob tem dodajmo, da je domačinom pot do zmage še nekoliko olajšal Andre Dias, ki je v 82. minuti po prekršku nad Francescom Tottijem prejel rdeči karton.

Zmago je v izdihljajih dvoboja potrdil Ljajić.

Izid:

Roma – Lazio 2:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.