Nogomet

FOTO: Islandci pred vrati raja, a bodo za zgodovinsko prvo zmago na EP ter uvrstitev v osmino finala še trepetali

Marseille, 18. 06. 2016 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Islandije in Madžarske so se v 2. krogu evropskega prvenstva v Marseillu razšli brez zmagovalca (1:1). Povedli so Islandci, ko je v končnici prvega polčasa iz enajstmetrovke zadel Gylfi Sigurdsson, Madžari pa so izenačili v končnici tekme po nesrečnem avtogolu Birkirja Saevarssona.

Madžarska je iskala šesto zaporedno zmago proti Islandcem. Dolgo je kazalo, da bo celo izgubila. Na koncu sicer ni slavila, a se je še kako veselila točke po zaslugi islandskega avtogola, saj še vedno vodi na lestvici skupine F in je po zmagi proti Avstriji v uvodnem krogu na dobri poti v nadaljevanje tekmovanja. Prvi polčas so dobili Islandci, ki so si v sicer dokaj umirjenem ritmu priigrali vse lepe priložnosti. V deseti minuti je Jon Dadi Bodvarsson s strelom z glavo v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol, v 31. minuti je Johann Gudmundsson prav tako v kazenskem prostoru sprožil, a je bil Gabor Kiraly na mestu.

Gylfi Sigurdsson
Gylfi Sigurdsson FOTO: AP
V 40. minuti pa so Islandci povedli, enajstmetrovko je uspešno izvedel Gylfi Sigurdsson.
Izgredi navijačev se nadaljujejo. Na stadionu v Marseillu so se pred tekmo med Madžarsko in Islandijo z varnostniki spopadli madžarski navijač. Po prvih podatkih je skupina madžarskih navijačev na stadionu Velodrome želela preplezati eno od ograd na stadionu, da bi se pridružila drugim navijačem. Varnostniki so jim to preprečili, vnel se je pretep, tega pa je prekinila policija.

Zakrivil pa jo je Tamas Kadar. V drugem polčasu se je nadaljevala posestna premoč Madžarov, ki pa nikakor niso našli načina za ogrozitev tekmečevih vrat. Oba selektorja sta kar hitro dodobra osvežila ekipi z rezervisti, eden izmed njih, Madžar Daniel Bode, je v 72. minuti sicer prišel do strela, a žogo poslal preveč po sredini, tako da islandski vratar ni imel veliko dela. A v 88. minuti so Madžari prišli do izjemno pomembne točke. Zagotovil jim jo je kar Islandec Birkir Saevarsson, ki je želel prestreči podajo, a slabo reagiral in zabil avtogol. Islandci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija v St. Denisu proti Avstriji, Madžari pa se bodo v Lyonu pomerili s Portugalci.

Izid, skupina F:
Islandija
- Madžarska 1:1 (1:0)
Sigurdsson 40./11-m; Saevarssona 88.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
18. 06. 2016 21.38
+16
Ronaldo je postavil nov rekord..... Največ strelov v eni tekmi brez doseženega gola.... Soler, ki ne zna podati in zelo rad se sarkastično smeje...
KardinaIFrancRodeVKristusu2
18. 06. 2016 21.17
+9
Zakaj Ronaldo ne igra danes?..... Nič ga ni videti, povsem neviden je....
kokos585
18. 06. 2016 20.37
-4
Mislite, "Madžari pred vrati raja, ne Islandci"
M@ko
18. 06. 2016 20.55
-4
BayernGomez
19. 06. 2016 11.23
+1
Potem bi morali ta drug del odstranit ker Madžari že imajo zmago na EP Islandci pa še ne.