Nogomet

FOTO: Ameriške nogometašice se v Kanadi počutijo kot doma

Winnipeg, 10. 06. 2015 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.J./STA
Komentarji
5

Kanada gosti letošnje svetovno žensko nogometno svetovno prvenstvo, sedmo po vrsti. Poleg domačink so v središču pozornosti Američanke, ki imajo dobro navijaško podporo in so zmagale na prvi tekmi.

Vse večja priljubljenost ženskega nogometa je bil eden od razlogov, da se je svetovna nogometna organizacija (FIFA), odločila, da bo svetovno prvenstvo s 16 ekip povečala na 24. O velikem zanimanju za letošnje svetovno žensko nogometno prvenstvo pa priča podatek, da so kanadski prireditelji, tekme bodo Vancouvru, Edmontonu, Winnipegu, Ottawi, Montrealu in Monctonu, prodali že milijon vstopnic.

"Resnično mislim, da je to prva pozitivna zadeva, ki se bo zgodila po zadnjih dogodkih, ki so pretresli nogometno javnost," je dan pred začetkom dejal Victor Montagliani, prvi mož kanadske nogometne zveze, ki je namignil na zadnje dogajanje v vodstvu FIFA, ko je odstopil predsednik Sepp Blatter. Američanke so na uvodni tekmi s 3:1 premagale Avstralijo, se počutijo kot doma, tekmo si je na stadionu v Winnipegu ogledalo 31.148 gledalcev. Tekmo si je po televiziji ogledalo kar 3,3 milijona gledalcev,kar je trikrat več kot je bila številka po uvodni tekmi na SP pred štirimi leti. Leta 2011 je svetovni naslov na SP v Nemčiji osvojila Japonska.

V kvalifikacijah za nastop na SP 2015 v Kanadi je nastopila tudi slovenska reprezentanca, ki je igrala v kvalifikacijski skupini 1. Slovenske nogometašice so s šestimi točkami osvojile peto mesto v skupini, za Nemčijo, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo, Rusijo, Irsko in Hrvaško ter pred Slovaško

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
01. 07. 2015 09.27
Hope Solo (ameriška golmanka) je pa res huda! Ne samo da je lušna k't pušeljc, še odlična vratarka je. Naj zmagajo boljše, torej Japonke :D
Symbolic
11. 06. 2015 13.31
+1
Moški "šovinizem"? Če ne vpoštevate mojega posta: SUMA SUMARUM: 0 (z besedo: NIČ) komentarjev, seveda, ker je to "šport samo za moške" (tako kot vaterpolo, boks, karate, judo, skok s palico... itd)! Kot opozit pa imamo ritmično gimnastiko...
Dravska strmina
11. 06. 2015 13.55
+2
Pubeci ne smejo komentirat tega, imajo zgleda vsi hude babnice...
Symbolic
11. 06. 2015 15.20
+1
Svojčas so bili "zagovorniki", da je nogomet MOŠKI ŠPORT (?)... ZGornje sem napisal, da jih spomnem, da sploh ni moških športov... ŽENSKE pa imajo pri tem privilegij: predstavljaj si "ritmičarja" (moškega s trakcem, ali z obročem), ali pri sinhronem plavanju... LOL Torej, prej bi rekli, da obstaja šport samo za ženske, mi se pa samo skrivamo pod izgovorom: to je šport za moške!
RdečiKarton
01. 07. 2015 09.30
Nekateri moški pa vseeno spremljamo ženski nogomet. Vsaj SP in LP če se že sicer ne da sledit ostalim tekmam. Mogoče ženske res ne igrajo na fizično moč, zato pa po mojem veliko lepši in bolj čist nogomet. Kapo dol puncam! Res so prave borke.