Nogomet

Firer iz Velenja v Celje

Celje, 18. 06. 2015 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znan je drugi novinec v celjskem taboru v poletnem prestopnem roku. Slovenske podprvake je okrepil Ivan Firer. Gre za povratnika na Areno Petrol, saj je 30-letni nogometaš zastopal barve tega kluba že v letu 2011.

Rogatčan Ivan Firer je svojo kariero začel pri domačem Mons Claudiusu, kjer je igral za vse mlajše klubske selekcije. Sledila je selitev k Aluminiju, za katerega je v sezoni 2006/07 v drugi slovenski nogometni ligi zbral 25 nastopov in dosegel 5 zadetkov. Nato je eno sezono odigral v nižji avstrijski ligi, od koder je prestopil k islandskemu Grindaviku, s katerim mu je uspela uvrstitev v tamkajšnjo prvo ligo. Po vrnitvi v Slovenijo se je nato nekaj časa preizkušal v futsal konkurenci, v sezoni 2008/09 pa se je vrnil k matičnemu Mons Claudiusu. Spomladi leta 2009 se je pridružil konjiški Dravinji, v dresu katere je na 12 tekmah dosegel kar 11 zadetkov. Naslednjo sezono je začeli pri ptujski Dravi, kjer je za 8 zadetkov potreboval 15 ligaških obračunov. Dobre predstave pri teh dveh klubih so mu odprle vrata prvoligaškega nogometa – debitantske minute v najmočnejši konkurenci pa je doživel prav v Celju. V celjskem dresu je igral med februarjem in decembrom 2011, v tem času pa na 30 tekmah dosegel 5 zadetkov. Po odhodu iz Celja je sledila polletna avantura pri tretjeligašu iz Šmarja pri Jelšah, pred začetkom sezone 2012/2013 pa se je preselil v velenjski Rudar. Pri slednjem je v minulih treh sezonah zbral 101 nastop in dosegel 18 ligaških zadetkov.

Ivan Firer (levo) je bil dolgoletni član Rudarja.
Ivan Firer (levo) je bil dolgoletni član Rudarja. FOTO: Damjan Žibert

Vesel sem vrnitve v Celje, ki je nedvomno ena izredno organizirana in urejena sredina. Prav vsi v klubu so željni napredka, na treningih se dobro dela, moštvo pa je sicer izredno obetavno in ima tako še veliko možnosti za nadaljnji razvoj. Klub ima zdrave ambicije, v kratkem se nam obeta tudi igranje v Evropi, tako da odločitev za vnovičen prihod na Areno Petrol ni bila težka,“ je po sklenitvi dogovora za celjsko spletno stran povedal 30-letni Firer, sicer tudi že reprezentant Slovenije. Za slednjo je debitiral lansko poletje, tedanji nasprotnik pa je bila kasnejša svetovna podprvakinja Argentina. Njegovega podpisa se je razveselil tudi trener Simon Rožman, ki je po podpisu za uradno spletno stran celjskega kluba dejal naslednje: “Iskali smo igralca, ki bi za nas predstavljal absolutno dodano vrednost. Ivan to nedvomno je, saj v našo sredino poleg nesporne kakovosti prinaša tudi obilo izkušenj, raznovrstnost in veliko mero borbenosti. Izredno sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti, saj verjamem, da bo ta poteza zelo dobra za obe strani.“

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.