Nogomet

Fiorentina prvi finalist konferenčne lige

Brugge, 08. 05. 2024 23.40 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Fiorentine so prvi finalisti letošnje izvedbe konferenčne lige. Italijanska ekipa je na povratni polfinalni tekmi v gosteh z 1:1 remizirala proti belgijskem moštvu Club Brugge in si s skupnim izidom 4:3 zagotovila nastop v finalu.

Nogometaši Fiorentine so prvi finalisti Konferenčne lige
Nogometaši Fiorentine so prvi finalisti Konferenčne lige FOTO: AP

Prva tekma med tema tekmecema v Firencah se je končala s tesno zmago italijanske ekipe 3:2. Italijani so tako v Belgijo prišli s prednostjo zadetka.

A Belgijci so to prednost hitro izničili. Club Brugge je v vodstvo v 20. minuti popeljal Maxim De Cuyper. Toda Fiorentina je bila nevarna, a vseeno skozi tekmo gola ni uspela doseči. To se je le spremenilo v 85. minuti, ko je najstrožjo kazen v zadetek pretvoril Lucas Beltran in Fiorentini zagotovil še drugi zaporedni nastop v finalu tega tekmovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi polfinalni dvoboj bo na vrsti v tradicionalnem četrtkovem terminu, kar se tiče konferenčne lige. Olympiacos bo doma branil prednost dveh golov, potem ko je v gosteh s 4:2 slavil proti Aston Villi.

Finale konferenčne lige bo 29. maja v Atenah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.