Nogomet

Finale Eura: dvoboj dveh sedmic: izkušeni Ronaldo proti zvezdi prihodnosti Griezmannu

Saint Denis, 08. 07. 2016 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu Eura 2016 si bosta tako kot v milanskem finalu Lige prvakov nasproti stala eden najboljših nogometašev zadnjega desetletja Cristiano Ronaldo in zvezda v nastajanju Antoine Griezmann. Maja se je v Milanu na koncu veselil Portugalec, tokrat ima nekoliko več papirnatih možnosti za uspeh Griezmann.

Griezmann je prvo ime tega prvenstva.
Griezmann je prvo ime tega prvenstva. FOTO: AP
Portugalski nogometni reprezentant Pepe se je danes vrnil na trening in bo nared za nedeljsko finalno tekmo evropskega prvenstva v Franciji proti gostiteljici. Branilec je imel poškodovano stegensko mišico in je manjkal v polfinalu proti Walesu, ko je Portugalska zmagala z 2:0.

Antoine Griezmann se je na nogometni zemljevid vpisal pri Real Sociedadu, h kateremu je prišel le malce po odhodu slovenskega nogometaša Daliborja Stevanovića. Skavti španskega kluba so ga opazili, ko je bil na preizkušnji pri francoskem Montpellierju. Leta 2014 se je po petih letih domovanja v Baskiji preselil k Atletico Madridu, kjer je zablestel v polnem sijaju. A ni bil poceni: nekateri mediji poročajo, da je vrednost prestopa znašala 30 milijonov evrov. Kakor koli že Atleticu se je nakup obrestoval, saj je 25-letni Francoz zdaj krepko presegel omenjeno vrednost. Portal transfermakrt njegovo vrednost zdaj ocenjuje na 70 milijonov evrov, a sodeč po predstavah na letošnjem Euru, kjer je s šestimi zadetki daleč najboljši strelec tekmovanja, bi se zagotovo našel klub, ki bi bil pripravljen plačati še precej višjo vsoto. "Upam, da dvignemo lovoriko. Navdušeni smo, kot mali otroci smo. Zavedamo se, da je za nami celotna država, vse dajemo za njihovo veselje," je po polfinalni zmagi proti Nemčiji (2:0) dejal Griezmann. Temu bo težko ušla nagrada za najboljšega strelca prvenstva, saj ima pred Ronaldom, Nanijem in Payetom kar tri zadetke prednosti.

Ronaldo za seboj nima najboljšega turnirja, a ko je bilo to najbolj potrebno, je pokazal največ.
Ronaldo za seboj nima najboljšega turnirja, a ko je bilo to najbolj potrebno, je pokazal največ. FOTO: AP

Cristiano Ronaldo, čigar tržna vrednost kljub 31 letom znaša 110 milijonov evrov, je po polfinalni zmagi nad Walesom (2:0), s katero se je po osvojeni Ligi prvakov močno približal novi zlati žogi, razlagal, da verjame, da je prišel čas, da osvoji prvo lovoriko z reprezentanco: "Upam, da se bomo v nedeljo smejali mi ali pa da bomo točili solze veselja. To so moje sanje, vedno sem govoril, da si želim osvojiti nekaj za Portugalsko. Sedaj smo zelo blizu in mislim, da bomo zmagali."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
09. 07. 2016 12.38
pa toti starina ronald..nič od nič da bi kaj naredil pa za ene najboljši na tem tekmovanju..za ene zadete pa še najboljši na svetu..hahah pol pa še bo ki na izboru za zlato žogo...hahahahahaha
idiu3krasne
08. 07. 2016 21.58
+1
preveč je francvoskih igralcev...
JJZGEODPRASKAKATJO
08. 07. 2016 21.43
+1
ZAGOTOVLJENA ZMAGA FRANCOZOV Z VSAJ 2 GOLOMA RAZLIKE
deus volt
08. 07. 2016 21.06
+7
Griezmann se bo maščeval penaldotu za ligo prvakov !
Iniesta
08. 07. 2016 19.18
-10
Upam da CR osvoji v nedeljo lovoriko ...
apodgraj
09. 07. 2016 09.11
+0
Ne bosta ne Ronaldo niti Grizman osvojila to prestižno.
apodgraj
09. 07. 2016 09.58
+0
Ne bosta ne Ronaldo in ne Grizman osvojila to prestićno lovriko . če kdo, bo to Francija ali pa Portugalska. Prednost dajem Franciji , ki je pokazala veliko več in si tudi prej zasluži to lovriko .
edinho70
08. 07. 2016 18.03
-13
Bravo Ronaldo.……Bravo Portugal......Gremo po naslov...
-MARIBOR-
09. 07. 2016 08.34
+1
Kaj pa Olimpija je že na drugem tiru med Koprom in Ljubljano.
apodgraj
09. 07. 2016 10.28
+2
Bravo Ronaldo . Razen treh zadetkov neprepoznaven na vse tekmah in ga mediji že vidijo kot resnega dobitnika "Zlate" žoge.. Ne vem , so te sanje Ronalda ,ki jih morajo mediji na njegovo željo samo uresničiti Nima samo Ronaldo take in podobne želje , vsak profesionalce , ki igra za neki klub ali reprezentanco , si želi osvojiti največ. Upam ,da bom osvojil to prestižno nagrado in se veselil tega uspeha . Ronaldo še vedno misli , da je Portugalska Ronaldo . Če si bi kdo zalužil naslov naboljšega igralca na tem evropskem prvenstvu je to igralec Grisman, ki ni samo najboljši strelec tega prvenstva je tudi motor ekipe Francije .
Paštašutar
09. 07. 2016 11.06
Ronaldo bo dobil zlato zogo,to je že jasno,ma se finale plus dve sigurno lovoriki z Realom do konca leta. Na tem EP igra za ekipo,ce bi tako igral v Realu bi Real osvojil mnogo več kot je!! Z vvsem ostalim se strinjam z tabo,čeprav ce jutri Portugalci zmagajo bo verjetno pobral tudi nagrado najboljšega igralca turnirja!
mmmmmmmnnnnnnmmm
09. 07. 2016 12.40
hahahah najboljšega igralca??kaj te ti kadiš?al kake tekme si ti videl?