Nogomet

Fifa: V Italiji izrekajo preblage kazni za rasistične izpade

Milano, 15. 05. 2013 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) kritizira Italijansko nogometno zvezo (Figc), češ da izreka premalo stroge kazni za rasistične izpade, ki pestijo italijansko prvenstvo.

Predsednik mednarodne nogometne družine Švicar Sepp Blatter je bil zelo razočaran, ko je slišal, da je italijanski nogometni razsodnik nogometnemu klubu Romi izrekel kazen v višini le 50.000 evrov zaradi hudega rasističnega izpada, ko so navijači na zadnji prvenstveni tekmi proti Milanu žalili Maria Balotellija, italijanskega nogometnega zvezdnika afriških korenin.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters

Italijanska nogometna zveza je zavrnila očitke šefa krovne mednarodne organizacije. "Nadaljujemo boj proti rasizmu na nogometnih stadionih. Mogoče kazen res ni bila najvišja, vendar pa se pravila spreminjajo, kazen pa je bila izrečena v skladu z dosedanjo prakso, spoštujemo odločitve neodvisnih sodnih organov," se je odzval predsednik italijanske zveze Giancarlo Abete. "Denarno kaznovanje ni edini način za boj proti tovrstnim navijaškim izpadom. Zavzemamo se za zaprtje določenih delov tribun ali za to, da moštva v primeru kršitev igrajo pred praznimi tribunami, v skladu s težo kršitve. Želimo si, da bi se nova pravila, ki bi omogočila tovrstne ukrepe, uveljavila že v sezoni 2013/2014," je napovedal Abete.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
16. 05. 2013 11.38
+1
dejstvo je da evropa postaja pribežališče za muslimane iz bližnjega vzhoda, črnce iz vse afrike, poceni delovno silo kot so kitajci.... poglejte si švico. švicarji morajo hodit na referendume proti gradnji minaretov. na norveški (če se ne motim) so zahtevali da se šeriatsko pravo zapiše v ustavo. ko so norvežani rekli NE so bili netolerantni in rasisti. tega si evropa ne sme dovolit. je pa seveda zelooo grdo če nekoga zmerjajo z opico zaradi tega ker je temne polti
dannyer
15. 05. 2013 20.10
+4
v zadnjih 12 letih se je pojavila organizacija mešanih skupin ki pa se strinjajo ,da anti rasizem je proti evropejcem in zagovarja konec evropejcev kar je ne za slišno zato fifine bedne bedarije ne smemo jemati resno zanimivo pa je ,da se veča število strokovnjakov ki se s tem strinja in celo že imajo dovolj dokazov za mednarodno sodišče . boj proti rasizmu je boj proti evropejcem . zanimivo je da s tem fifa krši in spodbuja genocid je nezaslišano.
Schulz-14
15. 05. 2013 15.04
+5
Se ne bojo naveličal pred praznimi tribunami igrat?