Nogomet

Blatter: Nogomet ni v krizi

Ljubljana, 30. 05. 2011 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je povedal, da etična komisija Fife ni ugotovila nikakršnih nepravilnosti, potem ko je lord David Triesman nekatere člane zveze obtožil podkupovanja.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters

Tajec Makudi Worawi, član izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa), se je v preteklih dneh znašel pod plazom obtožb o korupciji. Njega in še tri člane je sprejemanja podkupnin obtožil angleški lord David Triesman, nekdanji vodja angleške kandidature za SP 2018. Triesman je minuli teden na zaslišanju pred britansko parlamentarno komisijo izjavil, da naj bi štirje člani Fife delovali nepravilno in neetično, saj naj bi zahtevali protiusluge za podporo kandidaturi. Predsednik FIFA Sepp Blatter je na kratki tiskovni konferenci zbranim novinarjem pojasnil, da so obtožbe lorda Davida Triesmana povsem neosnovane, žal pa so na drugi strani umazale ugled Mednarodne nogometne zveze. Ob tem je tudi poudaril, da FIFA ni v krizi in da bodo morebitne težave rešili znotraj FIFA. "Nogomet ima nekaj težav, a te bodo rešene znotraj družine. Nogomet ni v krizi, če ste gledali finalno tekmo Lige prvakov, potem ste to lahko videli tudi sami. FIFA se je v zadnjih letih nekoliko uspavala. Moramo se boriti proti vsem demonom. V sredo so na sporedu volitve. Če želite povrniti verodostojnost Fifi, lahko to storite z mano. Edino kongres je tisti organ, ki bo presodil, ali sem primeren kot kandidat in kot predsednik," je dejal 75-letni Blatter, ki ima po odstopu edinega protikandidata odprto pot do novega, že četrtega mandata na čelu svetovne nogometne organizacije.

Blatter ostaja edini kandidat


V dneh pred predsedniškimi volitvami se v Fifi vse bolj zapleta. Potem ko je etična komisija Fifa suspendirala dva člana, Mohameda bin Hammama in Jacka Warnerja, predsednika Seppa Blatterja pa oprostila obtožb, se je v glavni vlogi pojavil generalni sekretar Jerome Valcke. Blatter je po odstopu bin Hammama ostal edini kandidat za nov predsedniški mandat.

A še pred to je počilo na relaciji Warner - Valcke. Zdaj že suspendirani član izvršnega odbora Warner je danes objavil del zasebne elektronske korespondence z glavnim sekretarjem zveze, v kateri je govora o tem, da je Katar kupil svetovno prvenstvo leta 2022. Valcke je pojasnil, da je šlo za odgovor na Wernerjevo vprašanje, ali naj bin Hammama prosi za umik kandidature za predsednika Fife. Valcke pa je nato v odgovoru zapisal, da bin Hammam misli, da lahko Fifo kupi, tako kot je "kupil" svetovno prvenstvo.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Google_Chemtrails
01. 06. 2011 00.28
Če ne bi bilo tako superiorne Barcelone, bi bil pa še kako. Naj delajo trenerji bolj na tehniki, kot pa na moči in kondiciji, to naj bo na drugem mestu in se bo nogomet nasploh izboljšal!!!
Janez Knez
31. 05. 2011 20.10
sj zakva pa mislte d se borijo za mesta predsednikov? da za tista 4 leta kolkor jim traja mandat pokradejo čimveč denarja! sj njim ni problem dat tipko npr. na katar, pa pol dubijo 5 mio. eurou... sj to bi ubistvu usak naredu..
Danijel Teodorovi?
31. 05. 2011 17.45
Salary cup pa bodo vse rešli
jeras14
31. 05. 2011 16.51
Lain31.05.2011, 11:231 Ne ne nogomet ni v krizi. Tako ni v krizi, da je 6-7 od največjih klubov sveta prezadolženih in kljub temu kupujejo in prodajajo ter zaradi njih se nato vrtijo preveliki milijoni za enega igralca, mislim cena za enega bogega igralca, pa naj je dober koliko če, ni izpod 30 mln evrov ter vse do 100 mln evrov, ZA ENEGA. In to si privoščijo ti prezadolženi niti ne tisti najmanj zadolženi ali pa nič. Zakaj morajo biti davki v enih ligah smešno nizki v drugih pa previsoki!!??!! Nogomet ne bo več v krizi ko bo fairplay ali neka enotna zakonodaja za vse svetovne klube in cel svetovni nogomet, enake plače, enaki davki, enake možnosti za vse, od neke moldavijske lige, do slovenske in nato do teh 5 največjih lig dalje. Vse enotno, pa bo nogomet spet to kar je bil pred 20-30 leti oz. še toliko boljši. Ti in Platini bi mogla iz položaja in pustit možnost bistrim in sposobnim ljudem, ker so ampak jih mečkate v kot, da niti ne pisnejo in si z ostalimi kolegi FIFE in UEFE, kot tudi nekaterimi predsedniki klubov, managerji itd... vrtiste bajne vsote denarja in korupcije. Nogomet naj bo čist in zabaven, ne pa to sranje ki je sedaj. Dovolj je gledat vsako leto iste klube na vrhovih lestvic in v raznih finalih, isto za reprezentance. Enakost za vse. v bistvu se strinjam s tabo razen dela kjer obtožuješ platinija da ne naredi nič proti visokim vrednostim igralcev(ki so resnično previsoke) ker bo mislim da čez dve leti prišlo do finančnega fair playa in bo lahko vsak zapravil koliko bo sam zaslužil
FcInter1908
31. 05. 2011 14.13
Nogomet še nekaj časa nebo v krizi (=
Lain
31. 05. 2011 11.23
Ne ne nogomet ni v krizi. Tako ni v krizi, da je 6-7 od največjih klubov sveta prezadolženih in kljub temu kupujejo in prodajajo ter zaradi njih se nato vrtijo preveliki milijoni za enega igralca, mislim cena za enega bogega igralca, pa naj je dober koliko če, ni izpod 30 mln evrov ter vse do 100 mln evrov, ZA ENEGA. In to si privoščijo ti prezadolženi niti ne tisti najmanj zadolženi ali pa nič. Zakaj morajo biti davki v enih ligah smešno nizki v drugih pa previsoki!!??!! Nogomet ne bo več v krizi ko bo fairplay ali neka enotna zakonodaja za vse svetovne klube in cel svetovni nogomet, enake plače, enaki davki, enake možnosti za vse, od neke moldavijske lige, do slovenske in nato do teh 5 največjih lig dalje. Vse enotno, pa bo nogomet spet to kar je bil pred 20-30 leti oz. še toliko boljši. Ti in Platini bi mogla iz položaja in pustit možnost bistrim in sposobnim ljudem, ker so ampak jih mečkate v kot, da niti ne pisnejo in si z ostalimi kolegi FIFE in UEFE, kot tudi nekaterimi predsedniki klubov, managerji itd... vrtiste bajne vsote denarja in korupcije. Nogomet naj bo čist in zabaven, ne pa to sranje ki je sedaj. Dovolj je gledat vsako leto iste klube na vrhovih lestvic in v raznih finalih, isto za reprezentance. Enakost za vse.
cocowski
31. 05. 2011 08.07
banda pokvarjena fifa in uefa
idzo
31. 05. 2011 00.44
To oponasa Pahorja :D on tut pravi da Slovenija ni v krizi :D
josemourinho
30. 05. 2011 15.42
Banda. Vsem pravim navijačem REAL MADRIDA sporočamo da je bila ustanovljena nova spletna stran kjer dobite samo članke iz Madrida. Obsežna poročila, izjave igralcev pred in po tekmi, postave itd... Vsi članki so prevedeni iz španščine zato so veliko bolj obsežni in natančni in ne samo povzetki. Vsak pa je dobrodošel tudi na forumu kjer se boste lahko pogovarjali samo z navijači Real Madrida in vam ne bo potrebno prenašati ostalih navijačev. Vse kar morate storiti je, da v Google vpišete Madridismo Slovenija. Pa lep Pozdrav vsem.. HALA MADRID