Nogomet

FIFA dvomi o obtožbah o korupciji na SP v Braziliji

Brasilia, 03. 07. 2014 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna nogometna zveza Fifa je z veliko nejevero sprejela trditve nemške revije Der Spiegel, ki je postavila pod vprašaj edino hrvaško zmago v skupinskem delu svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji.

Mednarodna nogometna zveza je z velikimi dvomi sprejela omenjene navedbe o podkupljivih kamerunskih nogometaših. FIFA je od nemškega tednika zahtevala, naj predloži trdne dokaze o svojih domnevnih stikih z zaradi nogometnih goljufij obsojenim Singapurcem, ki je tudi razkril domnevno nogometno goljufijo na svetovnem prvenstvu. "Članek postavlja pod vprašaj integriteto tekem pod okriljem Fife, kar gre za zelo resno obtožbo," je sporočil direktor za varnostna vprašanja v Fifi Ralf Mutschke, ki je v isti sapi še dodal, da Fifa doslej ni prejela še prav nikakršnih dokazov o korupciji na 56 tekmah, ki so bile doslej izpeljane na mundialu. Novinar omenjenega članka Rafael Buschmann ostaja pri svojih trditvah, medtem pa je kamerunska nogometna zveza sprožila preiskavo domnevnega prirejanja izida tekme s Hrvaško.

Ste imeli občutek, da je izid dvoboja prirejen?
Ste imeli občutek, da je izid dvoboja prirejen? FOTO: Reuters

Nemški tednik Der Spiegel, sklicujoč se na trditve Singapurca Wilsona Raja Perumala, objavljene v korespondenci na Facebooku z novinarjem Der Spiegla, zatrjuje, da je bil izid - 4:0 za Hrvate – prirejen. Večkrat za športne goljufije obsojeni Perumal je namreč pred začetkom omenjene tekme na svojem Facebook profilu natančno napovedal, da se bo tekma končala z zmago Hrvaške s 4:0 ter da bo v prvem polčasu Kamerun ostal z igralcem manj, kar se je po prekršku Alexa Songa v 40. minuti za rdeči karton nad Mariom Mandžukićem tudi zares zgodilo. Šlo je sicer za sila neobičajen in nešporten prekršek. Song je pred očmi izkušenega portugalskega sodnika Pedra Proence v hrbet udaril Mandžukića in še to, ko je ta bil brez žoge. "Kamerun ima v svoji reprezentanci sedem gnilih jabolk, ki so priredila izid vseh treh tekem Kameruna v skupini A," je nemškim časnikarjem razkril Perumal, ki je bil zaradi nameščanja tekem obsojen v Singapurju, na Finskem in Madžarskem.

Britanski Daily mail pa postavlja v sila čudno luč trditve Der Spiegla. Perumal se je namreč povsem ogradil od trditev te nemške revije: "Nikoli in nikdar nisem dajal takšnih ocen, da se bo tekma končala z zmago Hrvaške s 4:0 ter da bo v prvem polčasu Kamerun ostal z igralcem manj zaradi rdečega kartona in kar bi lahko bila podlaga za sume o prirejanju nogometnega izida omenjene tekme. Sem šokiran in začuden, da se je tako spoštovani magazin, kot je Der Spiegel, spustil na takšno raven potvarjanja besed z očitnim namen proizvesti zgodbo o prirejanju izidov."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pošten Zvezdaš
04. 07. 2014 10.11
+2
Kod ste vidli,da Hrvatska na Svetovnem v Braziliji 2014,je pokazala naj slabši nogomet.,in to je velika sramota,To morete vedet,, psi kateri preveč lajajo da niso za profi porabo.No kod vidim na sliki, da več imajo simpatijo med sabo in vse kakor , na nogomet sta čito pozabla.
Iniesta
03. 07. 2014 21.43
Navadne buče ...
šmajser1
03. 07. 2014 21.21
+2
Verjetnost,da je bila katera tekma prirejena je velika. V interesu fife je da se cim manj rova in ostane cisto pred ocmi javnosti.gre za velike denarce
Rolo956
03. 07. 2014 20.29
Ja ni cudno da ne verjamejo temu ce so pa sami del tega
LJILJAN
03. 07. 2014 19.37
+7
pa saj je itak cel nogomet podkupljen. fifa je pralnica denarja.
DonMiltonFriedman
03. 07. 2014 19.33
+2
Kako da je Kamerunec zadel vratnico v 90. minuti? Al so enmu pozabil plačat?
{file_deleted}
03. 07. 2014 19.05
+1
Na eni strani maš trditve Der Spiegla in interno preiskavo v Kamerunu, na drugi pa Daily Fail in FIFO. Hm hm, komu verjet? :D
stve 1
03. 07. 2014 15.20
+0
Brez ciganke in črnga kofeta se nič ne ve
Slovenija2013
03. 07. 2014 14.53
-5
Se vidi, da so hrvati zraven
Los Galacticos
03. 07. 2014 16.17
+12
Ma nima to veze z Hrvati, konec koncev zakaj so Brazilcem piskal penal proti Hrvatom, pa več kot očitno je bilo da ni bilo tam nič ? Zakaj so Bosni proti Nigeriji piskal offside čeprav je Džeko bil skoraj 2m izven offsidea, potem pa še tista igra Bosne proti Nigeriji, k da bi bila tretjerazredna ekipa, proti Argentini in Iranu so pa pokazal da se lahko z vsemi kosajo ? Zakaj je Song udaril tako očitno Mandžota, pred sodnikom !? A ni malo čudno da so Španijo RAZBILE dve ekipe, a ti deluje kot da Španija ima tako slabo ekipo ? Potem marsikatera zelo zelo čudna odločitev sodnikov na več tekmah... Potem v 1/8 finalo od 8 tekm 5 neodločenih rezultatov, tudi Nizozemci so bili na 1:1 potem pa tisti čudn penal... Meni osebno je to SP zelo čudno na sploh, k da bi vse ekipe že bile zmenjene, k da bi se vedlo kdo bo zmagu...