Nogomet

Ronaldo v dresu reprezentance ne bo blestel, meni nekdanji član Reala, Portugalce skrbijo tudi teroristi

Pariz, 04. 06. 2016 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Portugalski selektor Fernando Santos ocenjuje, da bi njegova reprezentanca zaradi prepoznavnosti prvega zvezdnika Cristiana Ronalda lahko predstavljala privlačno tarčo za teroriste na prihajajočem evropskem prvenstvu v nogometu, ki ga bo gostila Francija.

Ronaldo ne bo blestel v Franciji, je prepričan nekdanji branilec Reala Jose Emilio Amavisca.
Ronaldo ne bo blestel v Franciji, je prepričan nekdanji branilec Reala Jose Emilio Amavisca. FOTO: AP

Varnost na prihajajočem Euru 2016 v Franciji je ena glavnih tem že dolgo pred začetkom turnirja. Teroristični napadi, ki so novembra pretresli deželo "galskih petelinov", so organizatorje primorali v ukrepe, kakršnih na velikih športnih tekmovanjih ne pomnijo. Vse za to, da bi nogometaši in gledalci lahko brezskrbno obiskovali tekme, a skrb ostaja. O tem pričajo tudi izjave portugalskega selektorja Fernanda Santosa, ki je po porazu z Anglijo v Londonu (0:1) priznal, da je zvezdnik madridskega Reala in portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo privlačna tarča teroristov. Pred napadi je svoje državljane že opozoril ameriški State Department (ministrstvo za zunanje zadeve), medtem ko se predstavniki policije zavzemajo za zmanjšanje tako imenovanih "fan zones", kjer se pred tekmami zbere največ navijačev. Direktor Europola Rob Wainwright je nedavno sicer pohvalil organizatorje in ocenil, ad bi se "težko" kaj zgodilo, a stoodstotne varnosti seveda ni moč zagotoviti. 

"Kot vsi vedo, je Portugalska med ekipami, za katero velja stopnja visokega tveganja zaradi prisotnosti Cristiana Ronalda, toda pripravljeni smo na to," je po porazu v Angliji povedal Santos. "Resnično bo to odgovornost francoskih varnostnih služb. Naši navijači bodo morali razumeti, da v določenih trenutkih ne bomo mogli dovoliti reči našim igralcem na način, ki bi si ga želeli." Portugalci bodo turnir odprli s tekmo z Islandijo v Saint-Etiennu, nato se selijo v Pariz za obračun z Avstrijci, skupinski del pa bodo zaključili na novem stadionu Lyona, kjer jih bodo pričakali Madžari. Ronaldo na Wembleyju sicer ni igral, saj je skupaj z rojakom Pepejem dobil nekaj dni počitnic po zmagi v finalu Lige prvakov nad Atletico Madridom. Ronaldo, strelec zmagovite enajstmetrovke, s katero je ekipa Jana Oblaka ostala brez naslova, se sprošča na Ibizi. Na tekmi v Milanu ni deloval stoodstotno in nekdanji Realov krilni nogometaš Jose Emilio Amavisca pravi, da je zgodba podobna kot pred SP 2014, ko je načeti Ronaldo osvojil Ligo prvakov, nato pa bil neprepoznaven ob hitrem izpadu Portugalske.

"Menim, da na turnir prihaja iztrošen in da ni stoodstoten. Na Euru ne bo blestel, podobno kot se je zgodilo že na svetovnem prvenstvu," je za dnevnik AS povedal Amavisca. "Želi igrati na vseh tekmah in vsako minuto, tega pa ne more prenesti nobeno telo. Videli smo, kako je končal finale Lige prvakov in verjamem, da se mu bo godilo enako kot na zadnjem svetovnem prvenstvu." Ronaldo je za madridski časnik z Ibize sicer sporočil, da se namerava v Realu upokojiti, ko bo imel že več kot 40 let. Pogodbo naj bi predsednik Florentino Perez z največjim klubskim zvezdnikom, ki je letos dopolnil 31 let, podaljšal po koncu evropskega prvenstva, trdijo španski mediji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
04. 06. 2016 19.07
+0
badr hari je vsekakor zadovoljen in zadovoljen....
MaunelNeuer
04. 06. 2016 19.10
-1
mediji malček napihnejo, klapa pa takoj vse verjame hehe
fihner
05. 06. 2016 12.35
fafajonka
04. 06. 2016 18.53
-1
Da bi se kdo hotel razstreliti zaradi enega portugalca, hehehe, ta je pa dobra, kvečjemu bi mu nekdo vrgel čevelj..........:D
Barbarezo
04. 06. 2016 18.35
+0
to a bo blestel al ne bomo pa še videli pustimo se presenetiti ... upam pa,da zmaga Nemčija!
mackon08
04. 06. 2016 18.49
-5
Upam da Nemški hinavci izpadejo po prvem delu.
MaunelNeuer
04. 06. 2016 19.03
-3
bravo balkanito, mackon tega filma ne boš videl ;)