Nogomet

FOTO in VIDEO: Fabregas po naslovu: Igralec, ki ni igral veliko, zabije gol za naslov. Nogomet je prekleto neverjeten

London, 13. 05. 2017 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Michy Batshuayi je igralec, ki ni igral veliko, nato pa pride s klopi in doseže zadetek za naslov prvakov. Nogomet je prekleto neverjeten," je po novem osvojenem naslovu angleških prvakov (še šestem za Chelsea) dejal vezist modrih Cesc Fabregas, za katerega je to drugi naslov z modrimi.

"V nekem trenutku sem mislil, da bo to eden izmed tistih dni … Imeli smo toliko priložnosti, igrali dobro, tudi oni so imeli priložnosti, počutili smo se živčne …," je po gostujoči zmagi nad West Bromwich Albionom čustveno razlagal Cesc Fabregas, za katerega je bil to še drugi osvojeni naslov Premier League v enajstem poskusu. Njegov trener, Italijan Antonio Conte, ki je Chelsea v vsega nekaj mesecih popeljal od pekla (v pretekli sezoni so modri zaključili šele na 10. mestu) do raja, pa je dodal: "Ta dosežek je lep uspeh za moje igralce. Moram se jim zahvaliti za predanost in delo. Pokazali so odličen odnos, potrpljenje, voljo in željo po nečem velikem. Po osvojenem naslovu moramo biti srečni in zadovoljni, kako se je razpletla sezona.'' Karizmatični Conte, ki je po relativno skromnem začetku sezone, le našel recept za preporod moštva, pa je priznal, da je bilo vse skupaj težje, kot se zdi na prvi pogled. "Zame ni bilo lahko priti v Anglijo in poskusiti v drugem jeziku po pretekli slabi sezoni za klub,'' je še razložil Conte, ki je postal šele četrti trener v zgodovini Premier League, ki je že v krstni sezoni postal angleški prvak. To je pred njim uspelo le še Joseju Mourinhu (2004/05), Carlu Ancelottiju (2009/10) in Manuelu Pellegriniju (2013/14). Prav tako pa je postal šele četrti italijanski strateg, ki se lahko pohvali z lovoriko Premier League (Ancelotti, Roberto Mancini, Claudio Ranieri). Conte je sicer dokazal svojo šampionsko mentaliteto, potem ko je še četrtič zapored (v vlogi klubskega trenerja) osvojil naslov. To mu je pred letošnjo sezono uspelo kar trikrat zapored v Serie A na klopi Juventusa (2011/12, 2012/13, 2013/14).

V slačilnici Chelseaja je bilo po zmagi nad WBA-jem zelo veselo.
V slačilnici Chelseaja je bilo po zmagi nad WBA-jem zelo veselo. FOTO: AP

Poseben dosežek je uspel tudi vezistu N'golu Kanteju. Ta je naslov osvojil še drugič zapored, a z drugim klubom. Potem ko se je v pretekli sezoni veselil senzacionalnega naslova z Leicestrom, se tokrat ob tem, da je bil izbran za najboljšega igralca Premier League, veseli druge zaporedne lovorike še z Londončani, za katere je odigral 33 ligaških tekem in zabil tudi en zadetek. Chelsea, ki po skromni pretekli sezoni, ni igral v evropskih pokalih, ima priložnost celo za dvojček, saj bo 27. maja na Wembleyju igral tudi v finalu pokala FA.

V slačilnici modrih je bilo po osvojenem šestem naslovu v klubski zgodovini razumljivo veselo, med glavnimi akterji pa je bil razgaljeni Diego Costa, ki se po tej sezoni najverjetneje seli na Kitajsko. Več v spodnjih videoposnetkih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
13. 05. 2017 22.28
+0
Kolikokrat je Batshuayi sploh začel v prvi postavi? Vem da je enkrat začel tekmo v pokalu in odigral 62 minut. No uporabnik Chelsea1991 pravi da je hlod pa sploh ni veliko igral.
Principat
13. 05. 2017 21.39
+2
na začetku sezone sem zapisal ,, ko nekdo odide , tudi naslov lahko pride ,, pa ste mi prilimali 41 minusov ,, hvala
ZlonamerniGeneralFranco
13. 05. 2017 19.50
+2
Z vsem spoštovanjem do Batshuayija, ampak naslov je njegov gol odločil ravno toliko kakor katerikoli drug gol za zmago ki ga je letos zabil Chelsea.
CFC1
13. 05. 2017 16.02
+5
Contejevi in Kantejevi dosežki ne govorijo samo to, da sta ena redkih, ki jima je to do zdaj uspevalo. Ampak, da sta to posameznika, ki sta res v samem svetovnem vrhu v tem kar počneta - povdarja njune dejanske kvalitete! Chelsea popolnoma zasluženo do naslova. Čestitke ekipi in strokovnemu štabu na čelu z TRENERSKIM GENIJEM CONTEJEM! 27. 5. upam, da spet zaigra Kante v prvi postavi in se nič ne prepusti naključju v tem primeru imomo dvojno krono praktično v žepu. Za naslednjo sezono kot je že tudi sam CONTE, PREDVSEM V ZADNJIH MESECIH VSTRAJNO PONAVLJAL, pa je potrebno, da se okrepi sama igralska zasedba, ker se prvo kot prvo igra v večjih tekmovanjih - večja potrebovana širina igralskega kadra in drugo kot drugo se igra v LP, kar ppomeni, da samo Kante, Hazard, Conte na klopi in še kak posameznik ne bo dovolj, da bi Chelsea pripeljali res nekam daleč. Zato je potrebno in upam ter verjamem, da temu tudi bo tako, da bodo (Chelsea) pripeljal nekaj worldclass okrepitev za naslednjo sezono. Lp. vsem
Johnny_J
13. 05. 2017 13.27
+3
Fabregasu zlato žogo...
BRAVO7115
13. 05. 2017 12.16
+5
lepi trenutki.............to si vsak želi.......