Nogomet

Nani bo okrepil vrste Lazia, Origi posojen nemškemu prvoligašu, evropski zlati deček Sanches k Swanseaju

München, 31. 08. 2017 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi junak zadnjega evropskega prvenstva Renato Sanches bo v novi sezoni branil barve angleškega Swanseaja. V münchenskem Bayernu so odločitev sprejeli po minuli sezoni, v kateri Potugalec ni blestel.Njegov reprezentančni kolega Nnai se seli v večno mesto, medtem ko bo Divock Origi angleško Premier League zamenjal za Bundesligo.

Divock Origi odhaja k nemškemu Wolfsburgu.
Divock Origi odhaja k nemškemu Wolfsburgu. FOTO: AP

Portugalski nogometni reprezentant Nani bo kot posojen igralec španske Valencie do konca sezone igral za italijanski Lazio iz Rima. Italijanski mediji poročajo, da zasedba iz večnega mesta za 30-letnega Nanija ni plačala nobene odškodnine, ga pa lahko odkupi za osem milijonov evrov. Nani je sedem let branil barve angleškega Manchester Uniteda in z njim osvojil evropsko ligo prvakov ter trikrat angleško prvenstvo, v zadnjih sezonah pa je poleg Valencie igral tudi za Sporting iz Lizbone in turški Fenerbahče. Lani je s portugalsko izbrano vrsto slavil na evropskem prvenstvu v Franciji.

Belgijski napadalec Divock Origi, se iz Liverpoola do konca sezone seli k nemškemu Wolfsburgu. Komaj 22-letni Origi se v zadnjih treh sezonah v dresu Redsev ni naigral, med drugim ga je klub za eno leto posodil tudi francoskemu Lillu. Zavoljo tega se je nemški trener pri "rdečih" Jürgen Klopp odločil, da ga za eno sezono posodi volkovom iz Wolfsburga, kjer bo v konici napada partner nekdanjemu nemškemu reprezentantu Mariu Gomezu.

Renato Sanchez
Renato Sanchez FOTO: AP

Najboljši mladi nogometaš zadnjega evropskega prvenstva, Portugalec Renato Sanches, bo sezono 2017/18 preživel kot posojen igralec nemškega Bayerna pri angleškem Swanseaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sanches je v München prišel maja lani za 35 milijonov evrov, a se v prvi sezoni pri Bavarcih ni izkazal. Odigral je le skromnih 600 minut nemške Bundeslige, v začetni enajsterici pa se je znašel zgolj dvakrat. 

Zabavna objava s katerim so pri Swanseaju potrdili prihod Portugalca: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
31. 08. 2017 18.26
Pravilna poteza!