Nogomet

Zidane hvali 'spektakularen' prvi polčas Reala, Mourinho o sodnikih: 'S sistemom VAR bi igrali podaljšek'

Skopje, 09. 08. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Evropsko sezono je z novo lovoriko odprl madridski Real, ki je v Skopju odpravil osvajalce Lige Evropa Manchester United (2:1). Branilci naslova v Ligi prvakov so slavili z goloma Isca in Casemira, Jose Mourinho pa na klopi rdečih vragov po obračunu ni skrival nezadovoljstva nad sodniškimi odločitvami.

Več videovsebin
  • Zadetek Casemira na tekmi proti Manchester Unitedu
    01:39
    Zadetek Casemira na tekmi proti Manchester Unitedu
  • Isco je z zadetkom v 52. minuti povišal vodstvo Reala
    01:26
    Isco je z zadetkom v 52. minuti povišal vodstvo Reala
  • Romelu Lukaku je v 62. minuti zmanjšal prednost Reala
    01:21
    Romelu Lukaku je v 62. minuti zmanjšal prednost Reala

Jose Mourinho je bil že pred tekmo z nekdanjim klubom Real Madridom v središču pozornosti zaradi izjav o Garethu Balu. Kolega na nasprotni klopi Zinedina Zidana je izzval, naj Valižana uvrsti v prvo postavo ali pa tvega, da bo z neigranjem otoškega zvezdnika odprl vrata snubcem, tudi Mourinhu samemu. A po tekmi se je Portugalec odpovedal lovu na nekdanjega člana Tottenhama, ki je obračun začel od prve minute. Real je imel prvo uro vse pod nadzorom in zanesljivo vodil z goloma Isca Alarcona in Casemira, rdeči vragi pa so se vsaj navidezno vrnili v igro z zadetkom Romeluja Lukakuja. A beli balet je ubranil prednost za novo evropsko lovoriko, ki sledi dvema zaporednima v Ligi prvakov. Tudi superpokal je realovcem uspelo ubraniti, potem ko so v Trondheimu lani dramatično odpravili nasprotnico iz La Lige Sevillo. "Jasno je, da si klub želi Bala, trener si ga želi in želi si klub, zato je zame to 'game over' (konec igre, op. a.)," je Mourinho po obračunu dejal za BT Sport. "Bilo je konec, še preden se je začelo, a jasno je, da je 'game over', ker vsi vedo, da bo ostal," je ponedeljkovo ploščo povsem obrnil sloviti Portugalec, ki se je z Valižanom pozdravil veliko manj prijateljsko kot pred nekaj tedni v Združenih državah Amerike.

Kapetan belega baleta Sergio Ramos z novo lovoriko v rokah.
Kapetan belega baleta Sergio Ramos z novo lovoriko v rokah. FOTO: AP
Bale je po dvoboju za otoško televizijo povedal, da se s špekulacijami o svoji vrnitvi v Premier League ni obremenjeval. "Osredotočam se na svoj nogomet in ne poslušam ničesar. Ne berem ničesar, čeprav mi ljudje sem in tja povejo kaj. Uživam v svojem nogometu in igram, kolikor lahko, ob tem pa osvajam lovorike," pravi Bale, ki je z Iscom kombiniral za drugi zadetek na tekmi. "Da bi mi Real povedal, da bom letos odšel? Ne da bi vedel. Nisem imel nobenega takšnega pogovora. Le osredotočam se na svoj nogomet in poskušam izboljšati pripravljenost, potem ko osem ali devet mesecev nisem redno igral," je še povedal Valižan, ki je bil zelo blizu tudi zadetku v drugem polčasu, ko je že premagal Davida de Geo v vratih Uniteda, a zadel prečko, nato pa ga je v 74. minuti zamenjal Marco Asensio. "Jasno je, da je izvrstno še naprej dopolnjevati zbirko trofej. Tekma je bila težka, toda mislim, da smo igrali dobro in dobro nadzirali tekmo. Pomagalo je, da smo trenirali na 38 (stopinjah, op. a.) v Madridu. Nadzirali smo tekmo in si zaslužili zmago. Še naprej želimo zmagovati na vsaki tekmi in še naprej imamo lakoto in željo," je sklenil Bale.

Mourinho ni pozabil omeniti gola Casemira, za katerega meni, da je bil dosežen v prepovedanem položaju. Po Portugalčevem mnenju bi uporaba sistema VAR, če bi bil na voljo na skopskem stadionu Filipa II., poskrbela vsaj za podaljšek. "Mislim, da nam je šlo dobro, mislim, da smo izgubili zaradi enega gola, kar kaže na to, da je bil rezultat res tesen in eden od njihovih golov je bil dosežen iz prepovedanega položaja," je za BT Sport nadaljeval Mourinho. "Z dobrim sistemom VAR bi bilo 1:1 in prišlo bi do podaljška," je nadaljeval Portugalec, nato pa na novinarski konferenci priznal premoč nekdanjih delodajalcev. "Prevlada je posledica kakovosti moštva, ki je superiorno, ki ima igralce velike kakovosti v vezni vrsti, kjer nadzirajo igro, držijo žogo in posest. Dobro barantajo z žogo, zelo dobro jo podajajo. To je posledica tega," je še pristavil Mourinho in se lotil še učinka starega znanca Cristiana Ronalda, s katerim se je sicer toplo pozdravil, ko pa je njegov rojak vstopil v igro kot rezervist, se je po po ocenah stratega začelo zavlačevanje oziroma "čaščenje" delivca pravice.

 

United je v drugem polčasu Realu dovolil veliko manj kot v prvem.
United je v drugem polčasu Realu dovolil veliko manj kot v prvem. FOTO:

"Igrali smo z ekipo, polno fantastičnih igralcev, pogovarjali smo se o rezultatu skoraj do konca. Pravim skoraj do konca, saj je Cristiano Ronaldo, ko je prišel v igro, vsakič želel prosti strel in tekma se je ustavila. Sodnik mu je pripravil čaščenje. To si zasluži, a ne od sodnika. Cristiano je bil zelo inteligenten in je pokazal svoje izkušnje, sodnik pa ga je častilZadovoljen sem s predstavo ali z veliko rečmi te predstave. V Premier League nimamo Real Madrida. Čeprav imamo vrhunske ekipe v Premier League, so to druge ekipe, ekipe z drugačnimi kvalitetami. Vezisti Reala so edinstveni, replik ni, replik (Luke) Modrića, Tonija Kroosa, Isca, ni replik Casemira, zato so res čvrsti v načinu, s katerim premikajo žogo, to pa oteži delo nasprotnikom. Smo pa v drugem polčasu našli način, kako jim pripraviti težave, in jim ponuditi nogomet, ki ga nimajo radi in ob katerem ne morejo prevladovati," je menil Mourinho, prvi trener, ki je izgubil tri tekme evropskega superpokala po letu 2003 (Porto) in 2013 (Chelsea).

Predsednik Reala Florentino Perez je po razgibanem poletju, v katerem naj bi Cristiano Ronaldo razmišljal tudi o slovesu od Bernabeua, spregovoril pred mikrofoni Champions Total po koncu tekme: "Nikoli se ne naveličaš tega, in čeprav precej trpiš, je vsaka zmaga razlog za zadovoljstvo. Šest naslovov v tej sezoni? Tukaj gremo korak za korakom. O odhodu Bala ne razmišljam. Bale je Realov, zelo smo zadovoljni z njim, je med najboljšimi na svetu. Prostora za še enega napadalca ni, zelo dobre igralce imamo. Najbolje je, da ne storimo ničesar in nadaljujemo z enakim kadrom, kot je lani dejal 'Zizou'. Neymar? Brez njega ne bo lažje zmagovati. Barcelona ima izvrstno moštvo, zdaj nas čakata dve zelo naporni tekmi z njimi, a z njimi se bomo spopadli z enako željo kot smo jo prikazali tukaj v Makedoniji."

Portugalski strateg je izpostavil še zapravljeni priložnosti Lukakuja in Marcusa Rashforda, a ocenil, da ima prvak Lige prvakov enostavno "večji potencial" od osvajalca Lige Evropa. Zadovoljen je bil z uradnim debijem Nemanje Matića v vezni vrsti, potem ko se je srbski nogometaš šele dobro priključil novemu moštvu. Tekma z Realom je bila zanj dobre preizkušnja pred vrnitvijo v najelitnejše evropsko tekmovanje, medaljo za drugo mesto pa je v svojem slogu podelil enemu od navijačev. "Poglejte, še včasih, ko zmagam, medalje ne obdržim, predstavljajte si, kaj se zgodi, ko izgubim ... Jaz bi za medaljo našel neko mesto v svoji hiši, za tistega fantiča pa je to nekaj neverjetnega. Mislim, da si bo to spravil in si zapomnil. Šlo je za fanta v dresu Man. Uniteda, nimam pojma, od kod je. Mislim, da bo to nekaj posebnega, nekaj, česar ne bo nikoli pozabil," je ob smehu v prostoru za novinarske konference še povedal Mourinho.

Veliko več razlogov za zadovoljstvo je imel Realov strateg Zidane, ki je na prvem uradnem spopadu z nekdanjim sodelavcem Mourinhom dobil trenerski obračun. Francoza lahko veseli tudi dejstvo, da naj bi Isco, to je po tekmi potrdil tudi sam, kmalu podaljšal pogodbo z belim baletom. "Če si zasluži novo pogodbo? Ja, res si jo, s  takšnim golom, z akcijo, kakršno lahko izpelje le on ... Zelo sem vesel zanj. Ves čas se izboljšuje," s pohvalami na račun španskega reprezentanta ni skoparil Zidane. "Opravili smo veliko delo, zadovoljni smo. Prvi polčas je bil spektakularen in v drugem smo imeli manjšo posest, trpeli smo, a to je nekaj običajnega. Osvojili smo še en pomemben naslov. Zelo dobro smo začeli sezono. Naša skrivnost? Ekipa in ljudje, ki delajo v ozadju te ekipe. Ne gre le za talent in kakovost, tu je tudi delo," je po nadaljevanju svojega izjemnega osvajalskega niza pripovedoval Zidane. S tem, da je na klopi pustil Ronalda, ki se je šele pridružil ekipi, ni imel težav: "To je bilo predvideno. Za njim so bili le trije dnevi z nami, a pomembno je bilo, da je tu z nami. A najpomembneje je, da je dobro in že razmišlja o nedeljski tekmi (z Barcelono, op. a.). V Makedoniji so nas zelo lepo sprejeli. Na stadionu je bilo veliko navijačev in zahvaljujemo se za podporo vseh ljudi, ki imajo radi Real Madrid."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (179)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
10. 08. 2017 18.42
+1
Kolikokrat mora barca premagat real da je za navijače reala boljša od madridčanov? Očitno vsakič ni dovolj........
RdečiKarton
11. 08. 2017 10.23
ehjaehja
10. 08. 2017 17.28
-1
gotofi ste eufalonarji,razkrivajo se vaša umazana dela ljudje so spregovorili, od vedno ste hotli bot real madrid pa zato ste podkuoljevali delali umetne škrate( messi) pa še z usem tem smo vas pahnili v pozabo, vladavina kraljevskega kluba se nadaljuje HALA MADRID!
grozjak
10. 08. 2017 18.36
+1
ledr
10. 08. 2017 14.53
+2
Če bi imeli VAR, potem v Skopju ne bi igral Real, ker ne bi bil niti španski niti evropski prvak!!! Je pa treba priznati, da je Real po videnem v Skopju še vedno za klaso boljši od MUTD... Tako, da očitno tudi letoš Angleška liga še ne bo dohitela španske kvalitete.
grozjak
10. 08. 2017 18.37
+1
Angleška liga je za razred slabša od španske....no ja saj se vidi kaj kupujejo..kot bi namerno hoteli izgubljati....
šumar
09. 08. 2017 22.55
+1
ronaldo tozi ramosa ker mu je na sliki zakril obraz z pokalom haha
Uporabnik113089
09. 08. 2017 21.19
-7
Barcelona bo v tej sezoni osvojila le južno katalonski pokal.....Brez Neymarja je Barcelona - NK Britof...
Kollerik
09. 08. 2017 19.16
+6
Dosti je bilo sodniškega goljufanja v korist balerink, prekvalificiranega v "napake"... ZAHTEVAMO VAR!!
alien8potnik
09. 08. 2017 21.16
-5
... in potem se je svizec ustrelil v lastno koleno ;)
Trend01
09. 08. 2017 21.23
-6
Potem pa sem pokliči: Var d.o.o., Panonska 23, 9250 Gornja Radgona. Boš dobil eno "švas" mašino. Zate gratis. Boš lahko v miru varil.
bobrock46
09. 08. 2017 21.39
-6
Poglej si gol Lukakuja, pa boš videl kaj je offside
Kollerik
09. 08. 2017 21.54
+5
.... švas mašino imam že od nekdaj doma.... v službi jih je celo več...tudi tiste za plastiko... ena pa je v moji desni pesti..... la te je sposobna naredit en tak plavi švas...ki že naslednji dan čudežno spreminja barve
Iniesta
09. 08. 2017 17.44
+0
Murijevo delo pri junajtedu se ze pozna ... junajted je vse bolj ekipa vredna spostovanja ...
7strel
09. 08. 2017 17.39
+2
Če bo real tako igral proti barceloni si lahko obetajo petardo ;)
7strel
09. 08. 2017 17.39
+1
Trend01
09. 08. 2017 21.24
-8
Kollerik
09. 08. 2017 17.34
+6
.....tako, kot so Barso na Bernabeu sodniki oškodovali z prvim golom, golom Casemira iz ofsajda, tako so M. United sodniki oškodovali z prvim golom, golom taistega Casemira iz ofsajda.... real brez dvoma odlično začenja sezono... :)))
bobrock46
09. 08. 2017 21.41
-7
Kollerik
10. 08. 2017 11.40
+3
...na enem ali dveh osamljenih primerih ti zagovarjaš serijsko krajo nasprotnih moštev od vaših sodnikov v korist RM-ja? Tipično za belo ovčico....
alien8potnik
09. 08. 2017 17.00
-2
neymar se bo igračkal z messijem in barco preko PSG, z messijem in argentino pa preko brazilske repke, ki se bo (njeno jedro) dobro uigrala pri PSG. v bistvu je potegnil genialno potezo.
Iniesta
09. 08. 2017 17.45
+1
Ce zeli postati najboljsi in dobitnik zlate zoge, kar si nedvoumno zeli, je moral oditi ...
ares1976
09. 08. 2017 18.47
+2
Tako kot se je nizozemska v vrstah barce... haha... sam ti si premlad da bi to vedel... znalac..
šumar
09. 08. 2017 19.13
+2
dark horse
09. 08. 2017 16.53
Čestitke tistim pravim navijačem ne provokatorjem ki jih tuke ne manjka. Odličen prvi polas Reala in 15 min potem pa... hmmm preostanek tekme dihali na škrge presenetljivo. Pa 60 min slab MUTD nadaljevanje precej boljše. V ned pa prvi skoraj el classico
ehjaehja
09. 08. 2017 16.02
-8
VLADAVINA KRALJEVEGA KLUBA SE NADALJUJE, HARAMO PO EVROPI TER SVETU,NAJHUJŠE ZA BARCO ŠELE PRIHAJA LETOS KO JIH BO REAL PONIŽAL
cripstoned
09. 08. 2017 16.44
-6
ce se lahko kdaj mascujemo za tisto petardo mislim da je to letos....barca premaguje ekipe ki ne igrajo resno (priprave) in ekipe ki jim je umrlo 95% ekipe.....če hejteri reala še do danes niso dojeli kvalitete reala potem bodo cez en teden .....definitvno se pricakuje od reala da bo zmagal obe tekmi in tako pahnil barco v nove nakupe ahahaha....zatisje pred nevihto...hejteri imate se en teden potem pa spet crta in skrivanje se bo pricelo in menjanje profilov....kmalu bodo tudi onii postali navijaci reala tako kot so za barco ker je pac takrat bila najboljsa...
Kollerik
09. 08. 2017 17.38
+4
da... in real premaguje ekipe .....samo še s pomočjo sodnikov.... toda na obzorju se mu spet temni...kajti prihaja taglavna batina za belerinke...neusmiljena in tradicionalno dobra... prihaja Barsa.... realčići....še malo, pa bo spet polno... vašega joka in gorja..... :)))
Iniesta
09. 08. 2017 17.46
+3
Ne bi bil preprican v to ... barca je edina ki lahko premaga reala in ga tudi bo ...
ares1976
09. 08. 2017 18.48
+1
Zpam da se javis po tekmi ne glede na rezultat... naj zmaga boljsi...
alien8potnik
09. 08. 2017 15.53
-5
mah, pojejte se. veste sami, kdo vse. RM - bleščeče, z lahkoto, superiorno, galaktično.
Rolesx
09. 08. 2017 15.43
-1
se ena lovorika s pomocjo podkupnine. To je majhni real ki potrebuje pomoc sodnikov
Kollerik
09. 08. 2017 15.44
+5
+++++, jasno kot beli dan...toda pristaši...bele korupcije...spet iščejo neke izgovore... tokrat...v nekih...zamrznjenih slikah..... :)))
alien8potnik
09. 08. 2017 15.50
-4
no, kar poglej si še ti to zamrznjeno sliko, pa potem lapaj dalje.
Kollerik
09. 08. 2017 15.51
+3
.... imamo dobre oči...in še boljši instinkt...zato pa...z Barco..vedno fasate... :))))
alien8potnik
09. 08. 2017 15.54
-3
kolerika, verjamem, da imate razvit insinkt za to, da pri vsakem drugem realovem golu vidite ofsajd. to ti pa resnično verjamem.
alien8potnik
09. 08. 2017 15.55
-4
poglej zamrznjen posnetek, pusti lepo zdaj svoje "dobre oči". poglej, če si upaš. verjetno nočeš, ker potem bi malo težje pisal/a, kar pišeš.
Kollerik
09. 08. 2017 17.39
+3
...zaradi mene zamrznite vašega Ramosa..... pa še prst od casemira zraven.... in se zahvali vašim sodnikom.... :))
alien8potnik
09. 08. 2017 21.19
-1
haha, kako prav bi nasedli barčici prišla točno ramos in točno cashemiro, kajne?
alien8potnik
09. 08. 2017 15.27
+0
še enkrat pogledal zamrznjeni posnetek in prebral mnenja stroke. ni povsem jasno, ali je bil kak del njegovega telesa bliže golu kot smallingov. res ste hecni. tu gre dejansko za milimetre, niti za centimeter ne. sprijaznite se. bila je odlična akcija rm.
Kollerik
09. 08. 2017 15.52
+1
...foto shop danes res dela čudeže..... :)))
alien8potnik
09. 08. 2017 15.57
+0
kaj je tebi? a zdaj pa že photo shop? v bistvu si komična oseba, nima smisla, da me jezijo tvoji posti. po svoje si simpatičen/na s svojo trmoglavostjo :)
Kollerik
09. 08. 2017 17.40
+3
.... photo shop.... dela čudeže.. včasih še celo bolj.... kot na vašo stran...večno naklonjeni sodniki.. :))
alien8potnik
09. 08. 2017 21.19
-2
TomažNovak
09. 08. 2017 14.40
+7
Ko je bil mali Muri na klopi kraljevskega kluba, je bil Bog. Navijači baletnikov so vzklikali: Mourinho, sledili bomo tvojemu prstu (ki ga je vtaknil v oko pokojnemu Vilanovi). Sedaj pa ga obravnavajo kot zadnjo smet. Tako je to v glavnem mestu kraljevine.
alien8potnik
09. 08. 2017 15.21
-6
daj, ne pribijaj. mourinho je bil odličen trener, postavil je rm nazaj na noge. zidane pa je preprosto briljanten. oba sta odlična. res pa mou preveč provocira. zdaj je z baleom drmal. brez potrebe.
cripstoned
09. 08. 2017 16.47
-8
hammurabi spet nekaj na pamet ahahaha mouja imajo radi tako madridiste kot interisti....kako se vi obnasate do neymara? on je samo vrnil barceloni tisto kar je sama naredila realu ko ga je speljala.....podmukle poteze=podmukla dejanja= podmukli navijači.....v vsem svojem sijaju ahahaha
Kollerik
09. 08. 2017 17.41
+3
..pri tebi res ni ..nobenega sijaja.... pač pa...pod površino...tisti stari prastrah real madrida..in njegovih ovčic....pred šibo božjo.... pred Barso... :))
Iniesta
09. 08. 2017 17.48
-1
Ja, muri je naredil ekipo iz reala ko je bila ta v razsulu, zizu pa je vse skupaj le se nadgradil ...
7strel
09. 08. 2017 14.39
+5
Dany75
09. 08. 2017 14.54
-2
MesOjediPinGvin
09. 08. 2017 19.26
+1
bobrock46
09. 08. 2017 21.44
-2
sakatumi
09. 08. 2017 13.54
-8
Murinjo kar jokcaj, to je edini način, da novinarji kaj sploh napišejo o tebi
alien8potnik
09. 08. 2017 13.31
-10
mou se bo požrl (skupaj s katalonci) - zizu ima 6 trofej v manj kot dveh letih! noro! in prvi v zgodovini dve zaporedni ligi prvakov in posledično dva evropska super pokala. to! zidane je en in edini. edinstven. pravi galaktik. kakorkoli me živcira z benzom, ve, kaj dela. in, svaka čast - ne nakupuje, gradi na stabilni ekipi, na mladih iz realove akademije. ne rabi on ne pogbaja ne mbappeja, četudi ju je želel. a je dovolj racionalen, da ne meče denarja skozi okno. rezultati so na dlani. čudovita era real madrida je spet tu.
StarDeluxe
09. 08. 2017 14.12
+7
Ja jbg, brez sodniške pomoči še to ne bi meli.
TomažNovak
09. 08. 2017 14.37
+6
Vesoljček - FC Barcelona je v 2011 osvojila 6 pokalov (edina na svetu) in v 2015 pet pokalov. To bo težko doseči. čeprav s pomočjo mož v črnem.
alien8potnik
09. 08. 2017 15.22
-5
prav, mami. samo, kaj, ko barca vztrajno tone. v lp je že čisto na tleh.
TomažNovak
09. 08. 2017 15.26
+7
Kraljevega kluba 17 let nikjer ni bilo, potem pa ga je Mijatović izvlekel iz merde z golom iz ofsajda.
kameltrajbar
09. 08. 2017 13.22
+0
..real z lahkoto,,,:)..manu je preslab za špance....)
Dany75
09. 08. 2017 14.54
-1
alien8potnik
09. 08. 2017 15.22
+1
niso slepi, vidijo oni to, vidijo. samo zavistni so.
Kollerik
09. 08. 2017 15.39
+4
ogorčeni...tale RM pač ne zna zmagat... brez svoje tradicije .... goljufanja...pri sojenju.... :))
alien8potnik
09. 08. 2017 16.34
-2