Nogomet

EP U-21: Weiser z zmagovitim zadetkom prinesel Nemčiji drugi naslov evropskega prvaka

Krakov, 01. 07. 2017 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izbrana vrsta Nemčije je na evropskem prvenstvu do 21 leta v finalu premagala reprezentanco Španije z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek na srečanju je v 40. minuti dosegel član berlinske Herthe Mitchell Weiser. Za Nemce je to skupno druga lovorika v omenjenem tekmovanju.

Mitchell Weiser
Mitchell Weiser FOTO: AP

V poljskem Krakovu je v minulih dneh potekalo evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, ki ga je po minimalni zmagi v finalu nad reprezentanco Španije - odločilni zadetek na srečanju je dosegel član berlinske Herthe Mitchell Weiser - osvojila izbrana vrsta Nemčije. Tako so Nemci po dolgih osmih letih, nazadnje so v omenjenem tekmovanju slavili leta 2009, vnovič na vrhu stare celine v starostni kategoriji do 21 let. Tokratni poraženci Španci so v skupnem seštevku lovorik na evropskih prvenstvih U-21 še vedno boljši Nemcev, saj so bili uspešni štirikrat.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
01. 07. 2017 13.21
+5
Za Nemčijo bi lahko včeraj igrali še Werner Goretzka Kimmich Henrichs Süle in Brandt (Igrajo na pokalu konfederacij) ter Sane in Weigel (poškodovana). Je pa res da imajo Španci boljše posameznike a Nemci so ekipno boljša reprezentanca. Tekmo pa odločil nekdanji igralec Bayerna.
BBarca
01. 07. 2017 10.21
+3
Pa še malo ugibanja - kdo bo zmagal finale pokala konfederacij in kdo bo tretji? Jaz bi rekel, da zmagajo Nemci (čeprav bo tesno), tretji bodo pa Mehičani (Ronaldo ne bo igral, ker je šel pogledat novorojenčka (čestitke)).
Trend01
01. 07. 2017 09.47
+0
Dobra, zanimiva tekma. Nemci boljši - a zmaga vsekakor gol. Nor gol. Za čisti 10ko. Poba se ga bo spominjal še dooolgo. Čestitke. Za igralca turnirja je bil proglašen - Ceballos. "Golden boot" - Saul. "Silver boot" - Asensio in Bruma (najdražji 17letnk v Evropi). A naj nagrado so prejeli - kot že prej omenjeno - Nemci. Čestitke. Bili so pač boljši (razen zadnjih 20-25 minut).
BBarca
01. 07. 2017 10.06
+1
Sem gledal le prvi polčas, a so mi Španci delovali nekako izgubljeni. In očitno se za Ceballosa obeta bitka Real vs Barca (čeprav mislim da bo na koncu šel v Real). Barca je sicer kupila Deulofea, samo ne vem a za prvo ekipo ali za ponovno posojo in kasneje dražjo prodajo.
Trend01
01. 07. 2017 10.28
+0
Ja, bili so brez idej. Ceballos bo "zanesljivo" končal v Realu. 15m odkupne klavzule lahko vplača vsak. A mislim, da bo Real ponudil večjo "mezdo" in zagotovil večjo igralno minutažo (vsaj tako dela Zidane). Sicer naj bi ostal prvo leto na posoji v Betisu. To bi odgovarjalo tudi obema kluboma. Glede Deulofea pa mi ni čisto jasno kako in kaj. Iz A reprezentance je izpadel. Pri 23ih igra za U21. Za angleško ligo ni bil dovolj dober, v Milanu (vsaj meni) ni pokazal nič posebnega. Da bo "leteča" menjava za MSN na vseh pozicijah - razen CFja - skoraj ne verjamem. Igralno mesto gravitira na Messijevo staro igralno mesto. Ne vem kaj bodo z njim. Prodali so ga za 6m in nazaj kupili za 12m. Se splača? Morda. 12m vseeno ni tako veliko denarja dandanes. A po drugi strani je Real prodal Mariana za vsega 8m in Llorenteja za 6m. Bolje, da igra drugje in se naigrajo ti fantje. Morda jim uspe in se kasneje vrnejo. Enako velja za Enza.
BBarca
01. 07. 2017 10.33
-1
Hja glede na to, da je Valverde ljubitelj postavitve 4-2-3-1, me ne bi čudilo, da bi Messi igral na AM poziciji in bi Deulofeu igral na desnem krilu v prvi postavi. Kako bo to funkcioniralo, bomo pa videli.
Trend01
01. 07. 2017 10.39
-2
Valverde je sicer izjavil, da igralnega sistema ne želi spremeniti. Le obstoječega nadgraditi. Kar koli že to pomeni. A po drugi strani celo strokovnjaki niso več vedeli kakšen sistem je Barcelona uporabljala, ko je Messi igral RW in AMja hkrati... :) Pri košarki bi ga lahko primerjal s pokojnim Draženom, se je sam odločal kdo bo žogo vodil in kdo metal. Načeloma je delal sam oboje. Po potrebi pač asistiral.