Nogomet

Poraz Barcelone na gostovanju v Vigu, četrti zaporedni remi Reala, Atletico kljub dvema zapravljenima 11-m na vrhu

Valencia, 02. 10. 2016 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši Reala še naprej ne najdejo recepta za zmago - tokrat so doma zgolj remizirali z Eibarjem, kar je že njihov četrti zaporedni remi v vseh tekmovanjih. V Madridu remija ne bodo prav dolgo obžalovali, potem ko je največji konkurent galaktikov Barcelona na gostovanju v Vigu izgubila s 3:4. Na vrhu lestvice je zdaj Atletico, ki je slavil na obisku pri Valencii (2:0).

Ronaldo tokrat ni imel svojega dne.
Ronaldo tokrat ni imel svojega dne. FOTO: AP
Nogometaši Reala so na zadnjih treh tekmah v vseh tekmovanjih trikrat remizirali, kar je pred tekmo z Eibarjem že prižigalo manjši alarm v Madridu. Tudi tekme z Eibarjem galaktiki niso začeli nič kaj galaktično. Gostje iz Baskije so na Santiagu Bernabeuu povedli že v šesti minuti, ko je Keylorja Navasa premagal Fran Rico. Beli balet je hitro odgovoril – že čez dobrih deset minut je z leve strani z levico, svojo slabšo nogo, podajal Cristiano Ronaldo, ki je natančno podal do osamljenega Garetha Balea. Valižanu ni bilo težko zadeti za izenačenje na 1:1. Sledil je vse večji pritisk Reala, a razen poskusa Ronalda v 31. minuti, ki ga je zaustavil Riesgo, ni bilo pravih poskusov na vrata Eibarja. Zato pa je proti Riesgu začelo leteti iz vsepovsod v drugem polčasu. V 55. minuti tekme se je zadetka že veselil Alvaro Morata, ki je v mrežo Eibarja zatresel po odbitku vratarja Asierja Riesga. Gola sodnika niso priznali, saj so ocenili, da je bil Cristiano Ronaldo ob strelu z glavo v prepovedanem položaju.
Kovačić je dobil priložnost namesto poškodovanega Modrića.
Kovačić je dobil priložnost namesto poškodovanega Modrića. FOTO: AP

V 60. minuti je z glavo znova sprožil Bale, Riesgo je že bil premagan, a je njegov strel zaustavila vratnica. Slabih deset minut kasneje je lepo priložnost za vodilni zadetek zapravil Cristiano Ronaldo, ki je na prazna vrata z glavo streljal prek vrat. Real je skušal priti do zadetka, toda poskusi belega baleta so bili do zadnjega vse preveč jalovi, da bi galaktiki osrečili domače navijače na Bernabeuu. S tretjim zaporednim remijem v domačem prvenstvu je Real izgubil vodilno mesto na lestvici La lige. Po remiju Reala in porazu Barcelone je zdaj z enako točkami kot Real (15) na vrhu Atletico, tretja je Sevilla (14), četrta pa Barcelona (13).

Že v soboto smo poročali o poškodbi Luke Modrića. Hrvaškega vezista so morali operirati. Z atroskopijo so mu odstranili del hrustanca v levem kolenu, tako da je njegova predvidena odsotnost zdaj nekoliko podaljšana – z igrišč bo odsoten več kot mesec dni. Da je alarm v Madridu še večji, se je na listo poškodovanih poleg Modrića in Casemira vpisal še James Rodriguez. Kolumbijec se je poškodoval na ogrevanju pred tekmo z Eibarjem. Poleg Jamesa pa je poškodbo na tekmi v prvem polčasu staknil še branilecRaphaël Varane.

'Šov' Ter Stegna za drugi ligaški poraz Barcelone
Celta je na domačem stadionu Balaidos precej neugoden nasprotnik, kar so v 22. minuti izkusili tudi nogometaši Barcelone, ko sta se zakockala vratar Marc-Andre Ter Stegen in vezist Sergio Busquets. Napako je z lepim strelom na oddaljeno vratnico kaznoval Pione Sisto. Gol je domačinom dal zaleta in že dobro minuto kasneje je z razdalje poskusil Iago Aspas, a je tokrat bil Ter Stegen zbran. Prav Aspas pa je bil junak v 31. minuti, ko se je skorajda s sredine igrišča sam sprehodil mimo Piqueja in matiral nemškega vratarja v vratih Barcelone. Z levico je z natančnim strelom poksrbel za vodstvo Celte z 2:0. Šok za Katalonce se še ni polegel, ko je stadion v Vigu eksplodiral – Celta je povedla s 3:0 minuto kasneje, ko je avtogol dosegel Jeremy Mathieu, ki je slabo posredoval pred strelcem drugega zadetka Iagom Aspasom.

Tragični figuri Barceloninega gostovanja v Vigu.
Tragični figuri Barceloninega gostovanja v Vigu. FOTO: AP

Trener gostov iz katalonske prestolnice Luis Enrique, ki je tokrat namenil počitek Ivanu Rakitiću, je na začetku drugega polčasa reagiral in v igro poslal standardnega člana prve enajsterice Andresa Iniesto, kar je hitro obrodilo sadove. Prav Iniesta je podal za prvi zadetek Kataloncev, ki ga je zabil Gerard Pique. Tudi pri drugem je Iniesta sodeloval, ko je podal v kazenski prostor, Hugo Mallo pa je storil prekršek za enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izkoristil Neymar. Ko je že kazalo, da bo Barcelona prišla do izenačenja na 3:3, je na sceno znova stopil nesrečni vratar Ter Stegen, ki je ob podajanju soigralcu zadel Pabla Hernandeza v glavo, od tega pa se je žoga odbila za njegov hrbet za vodstvo Celte s 4:2. A to še ni bilo konec drame na Balaidosu: Barcelona je zabila še tretji zadetek - znova se je med strelce z glavo vpisal branilec Pique, ki mu je z desne strani podal rezervist Denis Suarez. Neymar je v 90. minuti tekme prišel do priložnosti za izenačenje, a je Brazilec po podaji Arde Turana z glavo meril mimo vrat Sergia Alvareza.

Griezmann znova zastreljal enajstmetrovko, a kasneje popravil svojo napako
Trener Diego Simeone je naredil tri spremembe v moštvu glede na zadnjo tekmo. Lucas Hernandez je zamenjal poškodovanega Diega Godina, na klopi sta ostala Yannick Carrasco in Fernando Torres, priložnost sta dobila Angel Correa in Kevin Gameiro. Takole je izgledala Simeonejeva enajsterica: Oblak; Juanfran, Savić, Lucas, Luis; Saul, Koke, Gabi, Correa; Gameiro, Griezmann.

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann FOTO: AP
Spremembe so tudi pri Valencii. Pa ne v igralskem kadru, temveč na klopi. Nekdanji italijanski selektor Cesare Prandelli je namreč novi trener Valencie, vendar bo moštvo vodil šele na naslednji tekmi. Bil je na tribuni, moštvo je tokrat vodil pomočnik Salvador Gonzalez. Prvi polčas je minil zelo mirno, najbolj živahno je bilo ob koncu prvfega dela. V 43. minuti je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko za Atletico, Nani je od zadaj zrušil Correo. Mnogi so pričakovali, da tokrat najstrožje kazni ne bo izvajal Antoine Griezmann, a je Francoz vseeno postavil žogo na belo točko. Vendar se mu ni izšlo po načrtih, vratar Diego Alves mu je strel ubranil. To je bila že druga zaporedna zapravljena enajstmetrovka francoskega reprezentanta v tej sezoni. Na zadnji tekmi Lige prvakov je Griezmann zadel prečko, Atletico pa je vseeno z 1:0 premagal münchenski Bayern.

Griezmann se je le odkupil v drugem polčasu, ko je dosegel vodilni gol za Atletico. Po strelu Torresa in obrambi vratarja je do žoge prišel francoski napadalec in zadel za 1:0. V 69. minuti nova enajstmetrovka za Atletico po prekršku nad Greizemannom. Tokrat je bil izvajalec Gabi, a je Alves ubranil tudi njegov strel. Oblak ni imel veliko dela, a se je nekajkrat izkazal in znova ubranil mrežo nedotaknjeno. V sodnikovem podaljšku je končni izid 2:0 postavil Kevin Gameiro.

Diego Simeone
Diego Simeone FOTO: AP

Izidi:
Valencia - Atletico Madrid 0:2 (0:0)
Griezmann (63.), Gameiro (94.)

Real Madrid - Eibar 1:1 (1:1)
Bale 17.; Rico 6.

Celta Vigo – Barcelona 4:3 (3:0)
Sisto 22., Aspas 31., Mathieu 33./ag, Hernandez 77.; Pique 58., 87., Neymar 64./11-m

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (260)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
03. 10. 2016 18.26
+1
noro. moštvo, ki je vredno okroglo milijardico je popušilo proti moštvu, ki je vredno le toliko kot barcelonin rezervni vratar.
n1kolaj
03. 10. 2016 18.25
-1
Barcelona je imela vratarja samo prejšnji 2 leti. Škoda, da je Bravo odšel :(
mmickica
03. 10. 2016 17.10
+4
Prodajni oglas na Camp Nou: "Na prodaj po znižani ceni Ter Stegen in Enrique. Če kupite oba v paketu, vam nudimo še dodatnih 50 % popusta! Ponudba velja do odprodaje zalog."
apodgraj
04. 10. 2016 10.06
vivaldi
03. 10. 2016 16.32
+0
tko bo zgledala baraca cez 5 let ce ne že prej k se vsi fantje iz zlate generacije upokojijo oz nebojo mogl vec igrat na visokem nivoju....nažalost
mmickica
03. 10. 2016 17.00
+4
Ma nemoj? Iz zlate generacije so že sedaj samo še Messi, Iniesta, Pique in Buskets.
Symbolic
04. 10. 2016 10.06
Vivaldi, zakaj "enosmerna cesta": gledaš samo kdo bo odšel... A misliš, da v 5-ih letih ne bo novih (dobrih)? Po tvojem kriteriju bi potem moralo VSE zamret (pa ne mislim samo na nogomet)... pa ni tako: vse se nadaljuje... Temu se reče: RAZVOJ !
mptour
03. 10. 2016 14.46
+4
Enriqeju takoj dat nogo. Barca je inštitucija in podcenjevanje nasprotnikov ne pride v poštev. Sem navijač Barce, ampak za Enriqejev pristop "lažjim" tekmam ni opravičila. Prav, da je obe tekmi izgubil. Žal jih je tudi Barcelona.
apodgraj
04. 10. 2016 10.14
Enrique se verjetno tega ne zaveda prav dobro, in se vse preveč zanaša na moč ekipe v bilo kateri sestavi-zmagali bomo ,kaj drugega ne pride v poštev. Takemu prepričanju se v športni terminologiji reče -prezir do nasprotnika . .
meskic
03. 10. 2016 13.22
-6
Kaj, a Iniesta spet ni dal gola??? Ze od 21. novembra 2015 ni dal gola v La ligi.
+3
Sej ni napadalec..haloo..ga je pa zadnjic dal v ligi prvakov..in vceraj takoj po vstopu v igro spremenil potek tekme..asistenca za gol piqueju..zrad mene ce ne da nobenga vec v karieri..bo top igralec..dal ga bo pa takrat ko bo to barca najbolj potrebovala...ali proti chelseaju spet..ali proti bayernu v finalu..
Symbolic
03. 10. 2016 20.13
+1
Meskic, kaj si pa "navalio" na Iniesto? S čim se ti je on zameril?
apodgraj
04. 10. 2016 10.27
Meskič-Ko bo Ronalodo igral tako dobro , kot Iniesta , se bomo o tem pogovarjali .Dobra igra niso samo zabiti goli .Če bi se potem kriteriju
apodgraj
04. 10. 2016 10.28
+1
Meskič-Ko bo Ronalodo igral tako dobro , kot igra Iniesta , se bomo o tem začeli resno pogovarjali .Dobra igra , niso samo zabiti goli .Če bi se potem kriteriju sodila kvaliteta in dobra igralca , potem, bi vsi igralci pri rezultatu 0:0 igrali slabo. Naloge igralcev na različnih mestih so opredeljene in nemoremo od obrambnega igralca pričakovati zadetkov. Žal se pa ravno to dogaja zadnje čase , ko obrabni igralci rešujejo z svojimi zadetki ekipe. Paradoks , neučinkoviti napadalci kljub temu dobijo veliko medijsko odmevnost .
Symbolic
04. 10. 2016 11.58
Ok Meskic, Kaj pa potem obrambni igralci? A so tudi oni zanič? Iniesta je kreator, bolj rečeno arhitekt igre... Kot vsak igralec tudi on ima DOBRE in SLABE dneve (tu mislim na podaje - ne na zadetke!)... Je pa res, da, z odhodom Xavija, je na Iniesto padlo precej VEČJE BREME! Tako ga jaz vidim, ti pa... teraj trmo še naprej, če te to tako veseli!
saturnsky23 saturnsky23
03. 10. 2016 12.34
+3
Dobesedno je Enriqe zapeljal fantastično (pred njim) Barcelono v meglo. Nazorno je videti, da ga igralci ne marajo, niti ga pozdravljajo, kot je to drugje povsod praksa. Obnašanje Messija, ki živi za in ima rad Barcelono, je tukaj opazno, da se zaveda, da s svojimi dobrimi igrami, hkrati rešuje tega nesposobneža Enriqeja.
265004
03. 10. 2016 11.54
-2
kolk enih negativnih komentarjev čez Enriqueja.Ste bili pa skoraj vsi pametni in ga hvalili,ko sem jaz že lansko leto pisal, da pojma nima.Srečo ima ,da vodi tako ekipo.Z Pepom bi ta ekipa osvojila vse.
ledr
03. 10. 2016 12.21
+2
Tu se moram kar strinjati s tabo... Jaz ga sicer nikoli nisem hvalil. Ko je prišel, me je bilo kar malo strah glede na njegove "uspehe" v prejšnjih klubih.
nogometjemrtev
03. 10. 2016 13.58
+0
ne sekirajte se mi vam pereza vi nam enriqujeja zmenjeno?
mmickica
03. 10. 2016 15.03
+2
Jaz sem res verjela v Enriqueja, priznam! Ampak letos pa že pošteno dvomim. Tudi v Ter Stegna, sem mislila, da mu pač manjka izkušenj, ampak to kar počne zdaj..., ni opravičila!
Symbolic
03. 10. 2016 20.19
Enrique je vstopil po kratkem postopku zaradi Tate Martina...
ledr
03. 10. 2016 11.42
+6
Ne razumem te kadrovske politike Barcelone. Namesto, da bi C. Bravu pustili branit v ligi prvakov so ga raje dobesedno odgnali in gol prepustili temu Nemcu. To je res (vsaj meni) popolnoma nerazumljiva poteza tako velikega kluba. Trenerja pa bi morali zamenjat že v času pripravljalnih tekem po tistem sramotnem porazu na Wembleyu proti Liverpoolu. Treba je vedet, da zaradi njegovih neumnosti že lani ne bi bili prvaki pa smo imeli srečo, da je imel Real Beniteza. Letos pa s svojimi totalnimi neumnostmi samo še nadaljuje. Srce me boli, ko to gledam, kaj je ta človek naredil iz tako velike in močne ekipe!
ledr
03. 10. 2016 11.43
+4
V dosedanjem delu prvenstva pa je vsekakor daleč največ prikazal Atletiko Madrid. Žal.
ledr
03. 10. 2016 11.49
+4
Pa kaj dela celo tekmo v ekipi Andre Gomes, to tudi samo Enrique ve!! Meni pri tem ni nič jasno... Ali pa je res to kot je omenil komentator, da mora igrat ker so ga tako drago plačali... To je grozno!
apodgraj
03. 10. 2016 13.46
+3
Tudi Forma Neymarja in Suareza je zelo slaba .in ne obeta nič kaj dobrega ekipi , do prihoda Messija . Dobro je to , da je reprezentančni odmor do 14.10 in se ne bo igalo
mmickica
03. 10. 2016 15.28
+3
Pa kaj z Busketsom? Ta tudi počne takšne neumn9sti kot še nikoli v svoji karijeri!
MaunelNeuer
03. 10. 2016 17.20
apodgraj barca je tud brez messija že zmagala in to 5.0 če si pozabo
FootballMaster
03. 10. 2016 10.32
+3
Haha oni napadalec pri Celti se je igral pika-buu z Ter Stegnom :) Drugače pa po mojem mnenju golman kriv samo za četrti zadetek. Ostalo bi bolj krivil obrambo oziroma pohvalil napad.
BOZICEKSLO
03. 10. 2016 10.29
-2
Manjka še en dober stoper in vsaj dva desna bocna
BOZICEKSLO
03. 10. 2016 10.29
+2
Enrique odstop pa nujno rabijo obrambo
saturnsky23 saturnsky23
03. 10. 2016 09.47
+7
Ljubitelj dobrega nogometa, ali pa navijač Barcelone se že od odhoda Gvardiole sprašuje. Ali ima Barca v najožjem vrhu vodstva kakšnega, ki mu težko pade (kar naprej) početje Enriqeja, Ter Stegna in še nekaterih. Izgleda da ne. Nezaslišano je zadržanje Ter Stegna, zaradi njega izgon C. Brava, vrhunskega golmana kakršnega barcelona še ni imela.
TRUMPP
03. 10. 2016 09.21
+4
Ta Enrique pojma nima o fuzbalu,........Barcelona ima nikakvo igro,.....pri teh igralcih seveda.....
I_LOVE_FOOTBALL
03. 10. 2016 09.18
+11
Barceloni z Enriquejem gre proti Celti vedno bolje. Lani poraz 4-1, letos poraz 4-3, kar pomeni, da jih drugo leto nabijejo 4-5! Malo za šalo, malo zares :D
fihner
03. 10. 2016 09.18
+5
Čestitam Celta Vigo!
Symbolic
03. 10. 2016 09.14
+4
Še preden se je tekma začela, ko sem videl postavo Barce sem napisal, da me skrbita le 2 točki: Matieu in Ter Stegen... Da ne bom "skakal pred rudo" (beri pred drvečim vozom), ga nisem objavil... Škoda, če bi ga objavil, bi mi verjeli, tako pa... ah, saj ni važno!
apodgraj
03. 10. 2016 13.57
+1
Presenečen nisem bil nad tem s kakšno postavo je začel tekmo proti Celti . Jezen sem bil nad tem , da se njegovi eksperimenti še kar nadaljujejo in ,da se ni nič naučil iz preteklosti .
mmickica
03. 10. 2016 17.02
THE ONLY ONE
03. 10. 2016 08.54
+1
Kakšen vikend, kakšne tekme. Milan: sassuolo 4:3, Roma:Inter 2:1, Celta: barcelona 4:3. Poezija za nogometne navdušence. Še več takšnih vikendov!
Paštašutar
03. 10. 2016 09.11
-1
Eno pripombo mam,ne dve,Sasuolu ¸je sodnik ukradel zmago z izmisljeno enajstmetrovko za Milan,pri rezultatu 1-3 za Sasuolo,nekaj podobnega se je skoraj zgodilo v Vigu,vendar je na sreco sodnika zapekla vest in ni piskal CISTEGA penala na Neymarju!!!
Paštašutar
03. 10. 2016 08.49
-3
Tuki je prav vse isto kot vceri ob 20.45!!!! Kje ste farsarcki?????
fafajonka
03. 10. 2016 09.05
+3
Paštašutar
03. 10. 2016 10.38
-2
Priden,nadaljuj,ker fuzbal ni zate!! Pa pazi da drevo ne pade nate,ker tudi gozdarju ne izgledas podoben!!!
JbmTiMt
03. 10. 2016 08.10
+1
bravo celta vigo
apodgraj
03. 10. 2016 08.35
+3
Eksperimentator Enrique je zopet čaral in že drugič v tej sezni odščipnil po tri točke Barci , lastnemu klubu . . Sprašujem se, ali je ta človek na plačilni listi kakšnega drugega konkurenčnega kluba ali pa je njegovo poznavanje nogometne doktrine na najnižjem nivoju.